Καταστροφική η νοοτροπία, όχι η ήττα

Ο Γιώργος Βασιλείου γράφει για την ήττα 2-0 του Πανιωνίου στα Πηγάδια από τη Skoda Ξάνθη και στη λανθασμένη νοοτροπία, που είχαν στο συγκεκριμένο ματς οι «κυανέρυθροι».

Αν ανατρέξει κανείς στα κείμενα μου θα διαπιστώσει πως αρκετές φορές υπάρχει η υποσημείωση: “Αυτός ο Πανιώνιος θα έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του”. Μόνο που για τον αγώνα με την Σκόντα Ξάνθη, δυστυχώς, για τους πρωταγωνιστές, δεν υπάρχει καμία μα καμία δικαιολογία.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν κρύφτηκε, είπε τα πράγματα με το όνομά τους. “Θα μπορούσαμε να είχαμε φάει περισσότερα” τόνισε μεταξύ άλλων. Και είναι γεγονός. Οι “κυανέρυθροι” ουδέποτε μπήκαν στο γήπεδο. Φυσικά γι’ αυτό έχει μερίδιο ευθύνης, αρκετά μεγάλο, ο Ουζουνίδης. Για τις επιλογές του στο αρχικό σχήμα. Το “μήνυμα” πως κάτι δεν πάει καλά είχε σταλεί από το ματς με τον Πλατανιά. Μόνο που τότε η άσχημη εμφάνιση μπήκε κάτω από το χαλί λόγω της νίκης. Έβγαλαν χαρακτήρα άλλωστε. Και δώσε αφιερώματα και διθυράμβους για την προσωπικότητα. 

Στο ματς με την Ξάνθη, είδαμε τους ίδιους, μόνιμα, παίκτες στην ενδεκάδα. Που πήγε η προσωπικότητα;
Παίζουν δεν παίζουν καλά. Η ενδεκάδα δεν αλλάζει. Και όταν οι άπειροι αλλά φιλόδοξοι παίκτες παίρνουν τη φανέλα σπιτάκι τους, η παρουσία τους θεωρείται δεδομένη, οπότε και να μην παίξουν καλά σε ένα, δύο ματς δεν λέει και κάτι. Είμαστε δεύτεροι, πάμε για Τσάμπιονς Λιγκ και Ευρώπη ακούς… 

Έγιναν παικταράδες με 7-8 καλά παιχνίδια στη Σούπερ Λιγκ. Έγιναν Μπεκενμπάουερ, Μόντριτς και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Έβλεπες παίκτες  να βρίζουν και να μιλούν άσχημα στους συμπαίκτες τους γιατί δεν μπόρεσαν να κοντρολάρουν τη μαγική τους πάσα από την άμυνα. Να κουνάνε τα χέρια και να δείχνουν που να πάει η μπάλα λες και έχουν φάει τα γήπεδα με το… κουτάλι. Αυτοί βέβαια τα έκαναν όλα σωστά. Ασχέτως αν έφαγαν δύο γκολ από την Σκόντα με σβηστές μηχανές. 

Δεν θα κατονομάσω ποιοι ήταν αυτοί, γιατί δεν έχει νόημα. Δεν θα αλλάξω εγώ την κακή νοοτροπία που έχουν σαν άνθρωποι πρωτίστως και μετά ως ποδοσφαιριστές που οφείλουν να σέβονται τόσο τους συμπαίκτες τους όσο και τη φανέλα που φοράνε.

Ότι θα γίνουν αλλαγές στο αρχικό σχήμα από το επόμενο ματς είναι δεδομένο. Και θα είναι πολλές. Πέντε (5) και πάνω. Η αλήθεια είναι πως ήδη έπρεπε κάποιοι να βγουν μπας και παραδειγματιστούν και οι άλλοι. Είπαμε όμως, η φανέλα είναι σπιτάκι μας. 

Δεν στέκομαι στην ήττα, αυτή μπορεί να έρθει. Στέκομαι στην κακή νοοτροπία που έχουν συγκεκριμένοι. Όχι όλοι. Τα πολλά κολακευτικά λόγια κα αφιερώματα όμως από εμένα και τους συναδέλφους μου τελικά βλάπτουν και οδηγούν πολύ εύκολα στο να πάρουν τα μυαλά αέρα και να καβαλήσουν καλάμι. Όσο εύκολα το καβάλησαν όμως, τόσο εύκολα το… ξεκαβάλησαν.

Αυτή η ήττα δεν είναι καταστροφική, μπορεί όμως να γίνει καταστροφική αν δεν ερμηνευτεί σωστά. Θα ερμηνευτεί όμως… 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.