Σ’ αγαπώ, σε μισώ, σημειώσατε διπλό…

Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου μέσω του blog του στο Novasports.gr κάνει τον απολογισμό της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Με τη συμπλήρωση της 12ης αγωνιστικής και την ανακοίνωση της ποινής του Παναθηναϊκού για όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που δεν έγινε και δε θα γίνει ποτέ, μάθαμε τον πρωταθλητή της περιόδου 2015-16.

Με την εικόνα που παρουσίασαν πάντως οι πράσινοι στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή, ίσως είναι και καλύτερο το ότι δεν έγινε το ματς στο Απόστολος Νικολαϊδης. Το μέλλον για το τριφύλλι μοιάζει ζοφερό και το χειρότερο είναι ότι δε φαίνεται να υπάρχει διάθεση ή θέληση για restart. Νέος προπονητής που δεν αντιλαμβάνεται ακόμα τα θέλω της νέας του ομάδας, παίκτες που δεν έχουν συνειδητοποιήσει που παίζουν, χωρίς διάθεση να βάλουν τα πόδια τους στη φωτιά, να ματώσουν για το αποτέλεσμα. Όταν έχεις μια ομάδα που δε θαμπώνει με τη φαντασία και τις εμπνεύσεις εντός αγωνιστικού χώρου, τότε πρέπει να βασίζεσαι στο πάθος, λέξη άγνωστη για τους περισσότερους. Και δεν είναι θέμα ηλικίας, είναι θέμα νοοτροπίας. Θυμηθείτε τι έκανε ο Ρομάνο που έχει ξεπεράσει τα 35 το Σάββατο. Όχι τίποτα άλλο, αλλά με τέτοιες απογοητευτικές εμφανίσεις πάνε στράφι και τα παράπονα για τη διαιτησία και την εν γένει αντιμετώπιση από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Ο Παναθηναϊκός έχει μπλέξει για τα καλά και πλέον θα χρειαστεί όλοι να υπερβάλλουν εαυτούς ώστε να ορθοποδήσει σύντομα, από την ομάδα και τον προπονητή, μέχρι τη διοίκηση και τους οπαδούς.

Ο Ολυμπιακός μοιάζει πιο έτοιμος από ποτέ να πανηγυρίσει το αήττητο πρωτάθλημα που τόσο επιθυμεί. Βγάζοντας Τούμπα και Λεωφόρο μένει μόνο η ΑΕΚ και το Ολυμπιακό Στάδιο εμπόδιο στο δρόμο των ρεκόρ. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο οι πρωταθλητές, που υπερτερούν όλων των άλλων, δε χρειάζονται την έξτρα βοήθεια, που οι περισσότεροι μεγάλοι σε όλες τις χώρες του κόσμου έχουν (όσοι δεν είδαν το πέναλτι που πήρε η Ρεάλ ας κάνουν έναν κόπο να το ψάξουν). Φανταστείτε το πέναλτι “τύψεων” του Αστέρα στις καθυστερήσεις, να είχε δοθεί στο 0-0, τι είχαμε να δούμε και ν ακούσουμε.

Η ΑΕΚ χωρίς να εντυπωσιάζει, με τον Πογέτ να ψάχνει κυρίως το αποτέλεσμα, ανέβηκε στη δεύτερη θέση, όπου θέλει να εδραιωθεί. Με τέτοιο Τζεμπούρ, σίγουρα το γκολ θα είναι πιο εύκολο, αλλά τα εκτός έδρας παιχνίδια θα κρίνουν πολλά.
Ο Πανιώνιος μεγαλώνει με τέτοια αποτελέσματα, σβηστά, εύκολα απέναντι σε καλές ομάδες όπως ο ΠΑΣ. Το θέμα είναι η διάρκεια, αλλά οι Νεοσμυριώτες δε δείχνουν να ζαλίζονται από τα ψηλά.

Μεγάλη μάχη περιμένουμε χαμηλά κι έχω την εντύπωση, ότι οι ομάδες που δε θα βρουν “λαχεία” στην προσεχή μετεγγραφική περίοδο, θα χουν πρόβλημα μεγάλο, ιδίως αυτές που φωνάζουν ότι χρειάζονται ενίσχυση, όπως η Καλλονή και ο Πανθρακικός.

Οι γραμμές γράφονται πριν την αναμέτρηση στην Λέσβο, η οποία κλείνει τη 12η αγωνιστική. Αν ο ΠΑΟΚ δεν τα καταφέρει, δεν ξέρω αν θα υπάρξει κι άλλη πίστωση χρόνου, για προπονητή και κάποιους ποδοσφαιριστές.

ΥΓ. Ο τίτλος αναφέρεται στο ελληνικό πρωτάθλημα, που αρκετοί αγαπούν να μισούν, αλλά όλοι το λατρεύουν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.