Άγιε Νικόλα μου, μια… κανονική βαθμολογία!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τον απόηχο της 13ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία, που διαμορφώνεται πλέον σε φυσιολογικά επίπεδα.

Έπρεπε να περάσουν 13 αγωνιστικές στη Superleague για να δούμε –ανήμερα του Αγίου Νικολάου- αυτό που για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ονομάζαμε μια… κανονική βαθμολογία στην κορυφή. Πολύ απλά διότι αυτή γράφει ότι στην πρώτη τετράδα της βρίσκονται ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ.

Όσο ιστορικός κι αν είναι ο Πανιώνιος, που πραγματοποιεί εξαιρετική χρονιά, όσο μεγάλα κι αν είναι τα βήματα προόδου του Αστέρα, που πήρε για εφέτος το καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο στο Europa League, όσο αξιοσέβαστη κι αν είναι η πορεία του Ατρόμητου τα τελευταία χρόνια, ελπίζω όλοι να αντιλαμβάνονται το ορθόν του πράγματος.

Ότι δηλαδή οι πραγματικοί πρωταγωνιστές του ελληνικού πρωταθλήματος θα πρέπει να είναι ΚΑΙ αυτές οι 4 μεγάλες ομάδες, που λογικά θα γίνουν 5 με την προσθήκη του Άρη σε δύο χρόνια, με όποια σειρά κι αν βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Φυσικά και δεν γίνεται πρωτάθλημα με 4-5 ομάδες. Φυσικά και είναι απαραίτητες κι άλλες καλές και υγιείς οικονομικά ΠΑΕ για να έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Αλλά είναι εντελώς διαφορετικά τα συναισθήματα που προκαλεί στο φίλαθλο κοινό η εικόνα μιας βαθμολογίας που έχει στις πρώτες θέσεις τους καθόλα αξιοσέβαστους Αστέρα, Ατρόμητο, ΠΑΣ Γιάννινα και πέρυσι και τον Παναιτωλικό ή την Ξάνθη και άλλα όταν μοιάζει να αποκαθίσταται σταδιακά η… τάξη!

Υπάρχει βεβαίως και η εκκρεμότητα με την αφαίρεση των 3 βαθμών στον Παναθηναϊκό για τα γεγονότα του ντέρμπι. Αλλά σήμερα έχουμε σαφέστατα μια κανονικότητα στη βαθμολογία.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, που έλλειψε πολύ από τη μεγάλη κατηγορία, βρίσκει με το Πογέτ πατήματα. Κι όχι τόσο στην επίθεση με την επιστροφή του Τζεμπούρ, όσο στην αλληλοκάλυψη της αμυντικής γραμμής της. Γιατί η Καλλονή έβγαλε 14 τελικές προσπάθειες μέσα στο ΟΑΚΑ (δύο παραπάνω από την ΑΕΚ), αλλά δεν σκόραρε γιατί ακριβώς η Ένωση λειτούργησε άψογα ανασταλτικά.

Ο Παναθηναϊκός, που σίγουρα δεν ήταν καλός στη Βέροια, πήρε μια σημαντική νίκη ψυχολογίας ενόψει της συνέχειας, από τον εορτάζοντα Νίκο Καρέλη. Και ελπίζει σε ακόμα καλύτερη διαχείριση από τον Στραματσόνι.

Το «ουφ» της ανακούφισης του Τούντορ στο 2-1 από τον Τζαβέλλα και η 3η σερί νίκη του ΠΑΟΚ (δύο στο πρωτάθλημα και μία στο κύπελλο) δείχνει ότι ο δικέφαλος του βορρά γίνεται πιο κυνικός! Κερδίζει και χωρίς να είναι καλύτερος από τον αντίπαλό του.

Η βαθμολογία λοιπόν, μετά την 13η αγωνιστική φαντάζει στα μάτια μου ως μια κανονική βαθμολογία κορυφής του ελληνικού πρωταθλήματος. Μακάρι να υπάρχει και συνέχεια, ανεξάρτητα αν η συνέπεια του Αστέρα μπορεί να φέρει και ανατροπές, όπως δίκαια τις έχει φέρει μέχρι σήμερα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.