Κάποτε έπρεπε να γίνει η …αρχή

Δεν εντυπωσιάζει ο Παναθηναϊκός του Στραματσόνι και σε καμία περίπτωση οι Πράσινοι δεν έχουν παίξει στο επίπεδο που μπορούν, ωστόσο είναι ακόμα αρκετά νωρίς για να κρίνουμε το έργο του Ιταλού τεχνικού στο Τριφύλλι.

Δεν εντυπωσιάζει ο Παναθηναϊκός του Στραματσόνι και σε καμία περίπτωση οι Πράσινοι δεν έχουν παίξει στο επίπεδο που μπορούν, ωστόσο είναι ακόμα αρκετά νωρίς για να κρίνουμε το έργο του Ιταλού τεχνικού στο Τριφύλλι.

Πάντως μετά τα πρώτα τρία παιχνίδια του στον πάγκο της ομάδας, μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα αναφορικά με την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του νέου προπονητή των Πράσινων. 

Ο Στραματσόνι έχει ρίξει το βάρος στην τακτική και η πρώτη του επιθυμία είναι να υπάρχει πειθαρχία στο παιχνίδι της ομάδας του. Δίνει μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια και ο σχεδόν…μόνιμος λόγος μιας παρατήρησης που θα κάνει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα αφορά σε έναν παίκτη του που έχει …ξεχαστεί και δεν βρίσκεται στη θέση του. 

Παράλληλα ο Ιταλός επικεντρώνεται και στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του. Πιστός στο ποδοσφαιρικό δόγμα ” η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση”, ο Στραματσόνι ζητά από τους επιθετικούς του να πιέζουν τους αντιπάλους τους και να δημιουργούν την πρώτη ζώνη άμυνας, ενώ οι αμυντικοί έχουν ξεκάθαρη εντολή να μην ρισκάρουν στα μετόπισθεν. 

Καλή κίνηση στον κενό χώρο, γρήγορη και σωστή κυκλοφορία της μπάλας και ορθολογική επιθετική ανάπτυξη τόσο από τις πτέρυγες, όσο και από τον άξονα είναι κάποια από τα “θέλω” του νέου προπονητή του Παναθηναϊκού, ακολουθώντας πιστά τα χνάρια που χάραξε στα πρώτα του βήματα στην Ιταλία. Δεν … “κολλάει” σε ένα σύστημα και δεν διστάζει κατά τη διάρκεια του αγώνα να διαφοροποιήσει την τακτική, ενώ είναι εντυπωσιακό ότι στα τρία πρώτα του ματς στην Ελλάδα έχει παρατάξει την ομάδα του με τρεις διαφορετικούς σχηματισμούς! 

Ο Στραματσόνι το “παλεύει”, σταδιακά προσαρμόζεται στα νέα ποδοσφαιρικά δεδομένα και προσπαθεί να “περάσει” στο Τριφύλλι τη δική του ταυτότητα. Μετά το …μουδιασμένο ξεκίνημα, έκανε την αρχή με δύο νίκες σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα και πλέον απαλλαγμένος από το άγχος του …πρωτάρη, μπορεί να δουλέψει με τους παίκτες του, προκειμένου να ξαναφέρει τον Παναθηναϊκό στο σωστό δρόμο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.