Το Όσκαρ της Τρίπολης!

Ο "σεναριογράφος" του ματς της Τρίπολης ήταν ευφάνταστος και ανήμερα της απονομής των Όσκαρ, κερδίζει ένα άτυπο ποδοσφαιρικό αγαλματάκι.

Τα 90α βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποδόθηκαν με κάθε επισημότητα στο Dolby Theater του Χόλιγουντ, όμως ανωρίτερα το απόγευμα ένα ποδοσφαιρικό ματς στην Τρίπολη αξίωνε Όσκαρ καλύτερου σεναρίου, το οποίο κορυφώθηκε μετά το 90ο λεπτό! 

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε γράψει για τη “βαλβίδα” που θα κρίνει τον τίτλο και τελικά η συσσωρευμένη πίεση των χαμένων γκολ και βαθμών από πλευράς Αστέρα Τρίπολης, βρήκε ανακούφιση στο ματς με τον ΠΑΟΚ. 

Ο Σάββας Παντελίδης κατέβασε την ομάδα του με στόχο τη νίκη και όχι απλά για να σταματήσει τον δικέφαλο του Βορρά. Ο Αστέρας Τρίπολης συμπεριφέρθηκε αγωνιστικά ως ένας “μινι – ΠΑΟΚ”, προσπαθώντας να πιέσει ψηλά, να κλέψει μπάλες στη μεσαία γραμμή και να εκμεταλλευτεί τα γρήγορα άκρα του και τους κενούς χώρους. Αυτή η επιθετικότητα της ομάδας της Τρίπολης, ήταν που εγκλώβισε το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου μεταξύ των δύο περιοχών. 

Το παιχνίδι ήταν σκληρό, αλλά όχι αντιαθλητικό. Ο Μουνάφο ήταν ο ενορχηστρωτής της ομάδας της Τρίπολης, έδινε ρυθμό στους συμπαίκτες του και ήταν ο υπεύθυνος να την ανεβάζει συντεταγμένα για πέντε μέτρα, όποτε ο Παντελίδης έβλεπε οπισθοχώρηση. Ο Κυριακόπουλος μπορεί να δέχτηκε την πρώτη κατσάδα απ’ τον προπονητή του στο ματς για αδράνεια σε ένα μαρκάρισμα απέναντι στον Μάτος, όμως ήταν πραγματικά ακούραστος και ήταν αυτός που επανέφερε τον Αστέρα στη χαρά των γκολ! Ο Τόνσο φανέρωσε σε ακόμα ένα παιχνίδι την αργεντίνικη στόφα του μπαλαδόρου, απ’ την οποία είναι φτιαγμένος. Πασαλίδης και Τριανταφυλλόπουλος έχουν δέσει εξαιρετικά και τους διάκρινε ηρεμία και αποτελεσματικότητα στην άμυνα. O Αθανασιάδης σε ακόμα ένα ματς ήταν σταθερός και είχε κρίσιμες επεμβάσεις, ενώ έφτασε κοντά στην απόκρουση της εκτέλεσης πέναλτι του Πρίγιοβιτς. Το κλέψιμο του Κώτσιρα και η ασίστ στον Ιγκλέσιας ήταν βγαλμένα από ποδόσφαιρο αλάνας, ωστόσο εκτελεσμένα άκρως επαγγελματικά. Ο Ματίας Ιγκλέσιας ήταν τελικά εκείνος που έμελλε να χαρίσει την τρελή αυτή νίκη στον Αστέρα. Ο παίκτης ο οποίος λίγο έλειψε να “δαγκώσει” τον Δουβίκα, όταν ο νεαρός δεν τον τροφοδότησε στη Νεά Σμύρνη για τη νίκη, έβγαλε για μια ακόμη φορά όμορφο ποδοσφαιρικό πάθος και φυσικά ουσία! Παράλληλα εξιλεώθηκε καθώς ήταν εκείνος ο οποίος υπέπεσε στην παράβαση στο μαρκάρισμα του Πρίγιοβιτς και ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση.

Ο Σάββας Παντελίδης προτίμησε να φορτώσει τη μεσαία γραμμή με τον Ντουντού να προστίθεται δίπλα στον Ιγκλέσιας και τον ελαφρώς προωθημένο Μουνάφο. Ήταν ο τρόπος για να μπλοκάρει το αναμενόμενο επιθετικό κύμα των τελευταίων λεπτών του ΠΑΟΚ και να διατηρήσει ζωντανό τον επιθετικό παλμό της ομάδας.  

Ο Αστέρας βάσει εικόνας θα έρπεπε να έχει ήδη καπαρώσει την πέμπτη θέση, ωστόσο πρέπει στα εναπομείναντα παιχνίδια με Παναθηναϊκό (Ε), Πλατανιά (Μ), Λεβαδειακό (Ε), ΑΟΚ (Ε), Απόλλωνα (Μ) και Παναιτωλικό (Ε), να πραγματοποιήσει πλούσια βαθμολογική συγκομιδή.

Το Σαββατιάτικο παιχνίδι (NS2HD, 19.30) με το “τριφύλλι” στη Λεωφόρο αποκτά χαρακτήρα τελικού για την πεντάδα μετά και την ισοπαλία του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.