Να ‘χα χίλια μάτια!

O Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για την εντυπωσιακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο Ρότερνταμ και τα ...σημάδια που είδε ο Δώνης στο 'Ντε Κάιπ".

Αν κάποιος έλεγε πριν από το πρώτο φιλικό τεστ του Παναθηναϊκού με αντίπαλο τη Φέγενορντ, ότι οι Πράσινοι θα σκόραραν τρία γκολ στην ομάδα του Ρότερνταμ και ότι θα έφευγαν από το “Ντε Κάιπ” με απαραβίαστη εστία, μάλλον θα τον περνούσαν για …τρελό. Κι όμως, οι παίκτες του Δώνη το κατάφεραν! Με καλό ποδόσφαιρο, έξυπνη τακτική, πειθαρχημένο παιχνίδι και μπόλικη ενέργεια στο γήπεδο. Όποιος έβλεπε το ματς και δεν είχε μελετήσει τι έχουν κάνει οι δύο ομάδες στην προετοιμασία, πιθανότατα θα πίστευε ότι ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας και η Φέγενορντ μικρότερο. Μόνο που ισχύει το αντίθετο.

Οι …σχεδόν έτοιμοι και “μονταρισμένοι” Ολλανδοί έδωσαν χώρο στον Παναθηναϊκό, αντιμετώπισαν με υπεροψία τον αντίπαλο τους και το πλήρωσαν. Ο Παναθηναϊκός ήταν αποτελεσματικός, αξιοποίησε τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στο παιχνίδι και σε αρκετά σημεία του αγώνα – κυρίως στο εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο – έβαλε …δύσκολα στους γηπεδούχους. Οι παίκτες του Δώνη πίεσαν ψηλά, κέρδισαν μονομαχίες, έκλεψαν μπάλες και είχαν τόλμη στο παιχνίδι τους. Δεν κοίταξαν το λαμπερό τους αντίπαλο απλά στα μάτια. Σήκωσαν το ανάστημα τους και τον έκαναν να αισθάνεται …νάνος! 

Πραγματικά πρέπει να είναι λίγοι αυτοί που περίμεναν τόσο καλή εμφάνιση από την ομάδα του Δώνη, μόλις στο πρώτο φιλικό τεστ της σεζόν. Πάντως όσοι μιλούσαν για τεσσάρες και πεντάρες, έχουν κλείσει το στόμα τους! 

Ασφαλώς και μια φιλική νίκη δεν είναι λόγος για πανηγύρια και χαρές. Σε αυτά τα παιχνίδια, οι προπονητές κάνουν δοκιμές και τεστάρουν παίκτες και συστήματα. Η τριάρα στο “Ντε Κάιπ” δεν δίνει τίποτα ουσιαστικό στον Παναθηναϊκό, όμως ενισχύει σημαντικά την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση αυτής της ομάδας που ακόμα βρίσκεται στην εκκίνηση της προετοιμασίας και δεν έχει καλά – καλά συμπληρώσει ούτε τα μισά κομμάτια του αγωνιστικού παζλ! 

Θα σταθώ στην εντυπωσιακή εμφάνιση του Ηλία Χατζηθεοδωρίδη, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στο ρόλο του δεξιού εξτρέμ και μοιάζει με …εσωτερική μεταγραφή, στη μεγάλη βελτίωση που παρουσίασε ο Χρήστος Δώνης στην αμυντική του συμπεριφορά, στο ποιοτικό παιχνίδι του Μπουζούκη, στην ηγετική εμφάνιση του Κουρμπέλη, στον αλάνθαστο Διούδη και στο θράσος των πιτσιρικάδων που έπαιξαν στο δεύτερο μέρος.

Ήταν απλά ένα φιλικό παιχνίδι και τίποτα παραπάνω. Ούτε βαθμοί παίχτηκαν, ούτε τίτλος κρίθηκε στο Ρότερνταμ. Ήταν όμως παράλληλα και ένα σημάδι για την πορεία που ακολουθεί ο Παναθηναϊκός μέχρι τώρα στην προετοιμασία του και ο Δώνης είδε ξεκάθαρα πως η ομάδα του βαδίζει στο σωστό δρόμο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.