Η ώρα της αλήθειας…

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για το ντέρμπι των «Δικεφάλων» στο γήπεδο της Τούμπας, το οποίο θα δώσει προβάδισμα τίτλου στον νικητή και το πώς έχει προετοιμαστεί ο ΠΑΟΚ για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Οκτώ αγώνες περιμένουν – εκτός απροόπτου – τον ΠΑΟΚ για την ολοκλήρωση της σεζόν, έξι για το πρωτάθλημα και δυο για το Κύπελλο. Ωστόσο, ο σημερινός κόντρα στην ΑΕΚ στις 19.30 (Novasports1HD) με κόσμο – τελικώς – στις κερκίδες μοιάζει να είναι ο σημαντικότερος όλων για πολλούς λόγους. Μετά και την επιστροφή των βαθμών, κατόπιν της σχετικής απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων, η διαφορά από την κορυφή μειώθηκε στους δυο βαθμούς. Κι εκεί βρίσκεται η σημερινή αντίπαλος του Ραζβάν Λουτσέσκου και των ποδοσφαιριστών του, πρωτοπόρος από την προηγούμενη αγωνιστική, λόγω – και – της πρώτης ήττας έπειτα από – σχεδόν – τρεις μήνες στην Τρίπολη από τον Αστέρα. Η Ενωση είναι η ομάδα με την οποία κοντράρονται τον τελευταίο καιρό για την πρωτεκαθεδρία στη Λίγκα και κόντρα σ’ αυτήν καλούνται ν’ αποδείξουν πως είναι καλύτεροι, πιο άξιοι και να δείξουν στην πραξη πως θέλουν περισσότερο τον τίτλο του πρωταθλητή. 

Δε θα είναι εύκολο, κάθε άλλο … γιατί κι η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, έχει τη δική της ισχυρή θέληση, τα δικά της κίνητρα, τις δικές της φιλοδοξίες και τα διαπιστευτήριά της τα έχει δώσει, εντός κι εκτός συνόρων παρά τις σημαντικές απουσίες που είχε λόγω τραυματισμών κομβικών της ποδοσφαιριστών. Ωστόσο, τα εύκολα δε δίνουν … πρωταθλήματα. Στα δύσκολα μετρώνται όλοι κι από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ, πήρε πίσω τους τρεις βαθμούς που είχε κατακτήσει εντός αγωνιστικών χώρων οφείλει ν’ αφήσει πίσω του όλα όσα έγιναν τον τελευταίο καιρό, να συγκεντρωθεί στο στόχο του και να καταθέσει εντός γηπέδου ότι έχει και δεν έχει προκειμένου να αποδείξει πως αυτός αξίζει να κόψει πρώτος το νήμα του τερματισμού στο φετινό, αγωνιστικό μαραθώνιο του πρωταθλήματος. 

Από την περασμένη Κυριακή βρίσκεται σε αναζήτηση της χαμένης του αυτοπεποίθησης και της καλής ψυχολογίας που τον χαρακτήριζε ως τώρα. Το αποτέλεσμα του αντίστοιχου αγώνα στον πρώτο γύρο τον είχε πληγώσει σημαντικά, υπό τις συνθήκες που είχε προκύψει, αποτελώντας ουσιαστικά και την τελική αιτία της αποπομπής του Κάρλος Ζαμπράνο, που σ’ εκείνο το ματς είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα κι ενώ νωρίτερα η ΑΕΚ ήταν αυτή που πρώτη είχε μείνει με δέκα ποδοσφαιριστές, δεδομένο που όχι μόνον δεν αξιοποιήθηκε αλλά στο διάστημα αυτό, οι τότε γηπεδούχοι πέτυχαν και το μοναδικό γκολ της συνάντησης που τους έδωσε και τη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ όμως, παραμένει η μοναδική – όχι απλά – αήττητη ομάδα στην έδρα της, αλλά αυτή που έχει σημειώσει μόνο νίκες σε όλες τις διοργανώσεις που μετείχε από το ξεκίνημα της σεζόν και – μάλιστα – έχοντας δώσει επτά από αυτούς (σ.σ. ο ένας για το Κύπελλο κόντρα στον Λεβαδειακό στο Καυτανζόγλειο) κεκλεισμένων των θυρών. Οπως επρόκειτο να δώσει και τον σημερινό, ωστόσο η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων, άλλαξε τα δεδομένα και θα έχει κανονικά τον κόσμο στο πλευρό του. Με πλέον πρόσφατο το … πάθημα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό προ δυο εβδομάδων που δεν ξεκίνησε ποτέ, το … μάθημα είναι ευνόητο και διευκρινίσεις δε χρειάζονται επ’ αυτού. 

Αναμφίβολα πρόκειται για μια σπουδαία αναμέτρηση με πολλές τεχνικές λεπτομέρειες που θα έχουν τον καθοριστικό ρόλο τους στην έκβαση του αγώνα, αλλά η σημαντικότερη όλων δεν είναι τέτοια. Πρόκειται για το πάθος, τη «δίψα», τη θέληση και τον καλώς εννοούμενο εγωϊσμό. Στοιχεία που απορρέουν εν αφθονία από τις λεγόμενες ισχυρές προσωπικότητες ενός συνόλου. Οχι απαραίτητα από όλες, από λίγες που όμως είναι ικανές να συμπαρασύρουν και τους υπόλοιπους. Οι ηγέτες δείχνουν το … δρόμο κι οι υπόλοιποι ακολουθούν. Γι’ αυτό και μοιάζουν περιττές για τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή οι όποιες τεχνικές αναλύσεις, τα «ζευγαρώματα», τα σημεία «κλειδιά» του αγώνα κ.ο.κ. Αυτά μετά το ματς … 

Ο ΠΑΟΚ δικαιούνταν μια ευκαιρία και πλέον την έχει. Τώρα καλείται να την αξιοποιήσει χωρίς άλλοθι, σε όλα τα επίπεδα. Κανείς δεν μπορεί να προοικονομήσει πως αυτή θα είναι η τελευταία του ευκαιρία αλλά και κανείς δεν αμφιβάλει πως αυτήν είναι Η ευκαιρία του ν’ ανακτήσει το πάνω χέρι στην υπόθεση πρωτάθλημα. Γι’ αυτό κι η συγκεκριμένη στιγμή χαρακτηρίζεται ως η ώρα της αλήθεας … Μια ευκαιρία που για να προκύψει, δόθηκαν σκληρές μάχες σε δικαστικές αίθουσες και δρόμους. Προσπάθειες που ήρθαν να ενωθούν με την αντίστοιχη αγωνιστική της ομάδας που καταβάλει εδώ και τρεις μήνες για να πετύχει το στόχο της. Το τελικό αποτέλεσμα θα φανεί στο …. χειροκρότημα. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια ….


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.