Από τη Ρωσία με αγάπη

Ο Γιώργος Λιώρης παρακολούθησε τη Ντάρια Κασάτκινα να ρίχνει «νοκ άουτ» την Αντζελίκ Κέρμπερ στα προημιτελικά του Indian Wells και «τρίβει τα μάτια του» για να δει καλύτερα την 20χρονη Ρωσίδα που χτυπά με ορμή τυφώνα τα κορτ του γυναικείου τένις.

Ο θαυμασμός που καταθέτουμε σε τούτες τις γραμμές για τη Ντάρια Κασάτκινα δε θα κλυδωνισθεί ακόμη κι αν ηττηθεί από τη Βίνους Γουίλιαμς στα ημιτελικά του Indian Wells, εντός των προσεχών ωρών με 2-0 σετ χωρίς να κερδίσει έστω ένα γκέιμ.

Η 20χρονη Ρωσίδα τους τελευταίους μήνες εξέπεμψε προς πάσα κατεύθυνση μηνύματα ότι μπορεί σύντομα να παγιωθεί στην ελίτ του παγκόσμιου τένις.  

Την τρέχουσα εβδομάδα η Κασάτκινα «πήρε το σκαλπ» των Κάρολιν Βοζνιάκι, Σλόαν Στήφενς. Των δύο αθλητριών δηλαδή που κατέκτησαν τα τελευταία δύο Γκραν Σλαμ. Τα προσέθεσε και αυτά στη συλλογή που κάνει από τον περασμένο Σεπτέμβριο με τις νικήτριες των τεσσάρων Γκραν Σλαμ που προηγήθηκαν, καθώς νωρίτερα είχαν υποκλιθεί η νικήτρια του Ρολάν Γκαρός Γελένα Οσταπένκο και του Γουίμπλεντον Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα. 

Η Αντζελίκ Κέρμπερ, επίσης με γεμάτη τροπαιοθήκη κι αποθέματα εμπειρίας, έμοιαζε με ξύλινη μαριονέτα που τη χτύπησε τυφώνας στα προημιτελικά. Σε 58 λεπτά η Κασάτκινα θριάμβευσε με 2-0 σετ, (6-0, 6-2) κι έκλεισε ραντεβού με τη Βίνους Γουίλιαμς. 

Το αγωνιστικό προφίλ της Ρωσίδας που τρύπωσε στην πρώτη «εικοσάδα» της παγκόσμιας κατάταξης είναι προικισμένο με σπάνια χαρακτηριστικά, μείγμα εκρηκτικής δύναμης και πολυτάλαντης τεχνικής. Με την ίδια ευκολία «πυροβολεί» από τη βασική γραμμή είτε βαριά forehand, είτε slice «ξυραφιές», είτε με «γλυκό» καρπό αναπάντεχα drop shoots. 
Γοργοπόδαρη γαρ, γλιστράει με χάρη και αποτελεσματικότητα στο χώμα κι εμφανίζεται σε κάθε γωνιά του κορτ στις γρήγορες επιφάνειες. 

Η Κασάτκινα είναι πια το νούμερο ένα του ρωσικού τένις, καθώς με τα πρόσφατα κατορθώματα της βγήκε μπροστά από τη Σβετλάνα Κουζνέτσοβα. Η ίδια περιγράφει με λακωνικότητα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην αθλητική της ζωή. Αυτή η απλότητα όμως έχουμε την εντύπωση ότι αποτελεί οιωνό όσων θα ακολουθήσουν: «Παίζω τα καλύτερα μου παιχνίδια απέναντι στις καλύτερες τενίστριες. Αλλά αν θέλεις να βρεθείς στην κορυφή, αυτές πρέπει να νικήσεις. Είναι τόσο απλό»!
Είναι τόσο απλό…! 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.