Οι προσδοκίες και το πλάνο λιτότητας

Οι τελευταίες εξελίξεις στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό μέσα από το blog του Νίκου Τζουάννη.
Δημοσίευση: 20/03/2018 - 07:17
Αν και η κοινοπραξία εταιριών "Αthens Alive" εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για την ποδοσφαιρική ομάδα, οι συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου ακολουθούν το ...plan b και καταστρώνουν το εναλλακτικό πλάνο λιτότητας, στο οποίο δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Εν αναμονή εξελίξεων στο θέμα των επενδυτών, η διοίκηση Αλαφούζου προχωρά σταδιακά στο σχεδιασμό για τη νέα χρονιά, αν και σημαντικό ρόλο σε οποιαδήποτε απόφαση θα παίξει η υπόθεση αδειοδότησης του συλλόγου. 

Το επόμενο διάστημα, η διοίκηση του Παναθηναϊκού θα κάνει νέα κρούση στον Μαρίνο Ουζουνίδη για την ανανέωση του συμβολαίου του. Ήδη έχει γίνει μια γενική συζήτηση με τον προπονητή του Τριφυλλιού, χωρίς ωστόσο να έχουν πέσει στο τραπέζι τα δεδομένα για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Πάντως πρόθεση της διοίκησης Αλαφούζου είναι να γνωρίζει τον προπονητή του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν μέχρι το τέλος Απριλίου!

Παράλληλα οι συνεργάτες του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός "τρέχουν" και το θέμα του τεχνικού διευθυντή. Εδώ και κάποιες ημέρες έχει γίνει πρόταση στον Νίκο Νταμπίζα, ο οποίος αποτελεί προτεραιότητα για το συγκεκριμένο πόστο, ενώ υπάρχουν και άλλα ονόματα στη λίστα των Πράσινων. Και σε αυτή την περίπτωση, οι διοικούντες την ΠΑΕ θέλουν να κλείσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται το θέμα του τεχνικού διευθυντή, προκειμένου να προχωρήσουν αρκετά θέματα που έμειναν πίσω το τελευταίο διάστημα (ανανεώσεις συμβολαίων, πιθανές μεταγραφές κτλ). 

Στο πλάνο που σχεδιάζουν οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός - και θα υλοποιηθεί αν δεν υπάρξει αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς - τα λειτουργικά έξοδα του κλαμπ δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3,5 - 4 εκ. ευρώ, ενώ το μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος θα θυμίζει αυτό ...νεοφώτιστης ομάδας στη Σούπερλιγκ. Το βάρος θα πέσει ξανά στα παιδιά που προέρχονται από την Ακαδημία του Τριφυλλιού, ενώ στην περίπτωση που προχωρήσει αυτό το πλάνο, θα είναι ...απαγορευτικά συμβόλαια πάνω από 200 - 250.000 ευρώ. 

Στόχος των Πράσινων σε αυτό το εναλλακτικό πλάνο, είναι ο σύλλογος να γίνει ...αυτοσυντηρούμενος και να επιβιώσει με τα έσοδα που θα έχει από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα εισιτήρια και την πώληση προϊόντων της ομάδας, ενώ παράλληλα θα γίνεται και αποπληρωμή των οφειλών. 

Όλα αυτά μοιάζουν εφιαλτικά, ωστόσο αυτό θα είναι το δυστοπικό μέλλον του Παναθηναϊκού, αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.