Το κρίσιμο σταυροδρόμι…

O Nίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό, τον χρόνο που μετράει αντίστροφα και το δύσκολο έργο του αγωνιστικού τμήματος.

Πριν από λίγα χρόνια, ούτε …συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας δεν θα μπορούσε να σκαρφιστεί σενάριο υποβιβασμού του Παναθηναϊκού. Κι όμως, το Τριφύλλι εν έτει 2018 – και ενώ στο πρόσφατο παρελθόν πέρασε τις «φουρτούνες» του και επιβίωσε – βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα …εφιαλτικό μέλλον. 

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα και δεν είναι σύμμαχος των Πράσινων και ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να βαδίζει σε ένα τεντωμένο σχοινί.

Πλέον ο σύλλογος βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και οι επιλογές σωτηρίας είναι περιορισμένες. Το πιο απλό σενάριο θα ήταν να μπουν τα απαραίτητα χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ και η διοίκηση του Τριφυλλιού να προλάβει – εφόσον υπάρξει η προθεσμία των δύο εβδομάδων από την ΟΥΕΦΑ –  να πληρώσει κάποιες οφειλές και να διακανονίσει τις υπόλοιπες. Όμως όλους αυτούς τους μήνες έχουν γίνει ελάχιστες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση και είναι εξαιρετικά δύσκολο, ακόμα και αν ο Γιάννης Αλαφούζος αποφασίσει άμεσα να πληρώσει τις οφειλές, να συνομιλήσουν οι Πράσινοι με τους όλους τους πιστωτές, να τους πείσουν, να συλλέξουν τις υπογραφές των διακανονισμών και να προλάβουν τις προθεσμίες.    

Το επόμενο σενάριο, στο οποίο οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ελπίζουν περισσότερο, είναι να περάσει τελικά από το Δ.Σ. της Σουπερλιγκ η πρόταση για αλλαγή κανονισμού ποινής για τις μη αδειοδοτούμενες ομάδες. 

Η πρώτη προσπάθεια απέτυχε, ωστόσο οι Πράσινοι εκφράζουν την πίστη τους ότι τελικά θα αποφύγουν τον υποβιβασμό μέσω της τροποποίησης του κανονισμού και ότι θα γλυτώσουν – έστω και την τελευταία στιγμή – την …παρτίδα. 

Το τελευταίο και πιο απίθανο σενάριο είναι να γίνει ένα …θαύμα, να βρεθεί ξαφνικά ένας επενδυτής από το …πουθενά, να δώσει τα απαραίτητα χρήματα και να λυθεί το πρόβλημα. Μάλλον απίθανο και ιδιαίτερα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.  

Ο δείκτης αγωνίας παραμένει στο …κόκκινο, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ανησυχούν για το μέλλον της αγαπημένης τους ομάδας και ετοιμάζουν κινητοποιήσεις, ενώ οι – απλήρωτοι – προπονητές και οι παίκτες του Τριφυλλιού καλούνται να επικεντρωθούν στο αγωνιστικό κομμάτι και να παίξουν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, δίχως να γνωρίζουν την επόμενη ημέρα…  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.