Δεν είναι αυτοσκοπός το ‘’Δασυγένειο’’

Ο Παναγιώτης Στεφάνου γράφει στο προσωπικό του blog για το «Δαδυγένειο» και τον ρόλο του στη διαδικασία εκκαθάρισης της ΠΑΕ, τις τελευταίες ημέρες.

Το αθλητικό κέντρο του Αρη, στο Ν. Ρύσιο, το γνωστό ‘’Δασυγένειο’’, βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην πρώτη γραμμή της κιτρινόμαυρης επικαιρότητας και όχι άδικα. Πρόκειται για το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της υπό πτώχευση ΠΑΕ και αυτό, από μόνο του, είναι ικανό να καθορίσει τις ισορροπίες στη διαδικασία της εκκαθάρισης.
 
Πρόκειται, επίσης, για την ειδοποιό διαφορά ανάμεσα στην εκκαθάριση του Αρη και της ΑΕΚ και εξηγεί (κατά ένα τρόπο) την καθυστέρηση που παρατηρείται στον χρόνο ολοκλήρωσης της λύσης της κάθε εταιρίας. Η ΠΑΕ ΑΕΚ, δεν είχε στην κατοχή της κανένα ακίνητο, γι αυτό και οι διαδικασίες κινήθηκαν γρήγορα, ο Αρης έχει το ‘’Δασυγένειο’’. Βεβαίως, δεν δικαιολογείται τόσο μεγάλη κωλυσιεργία, όμως αυτό δεν είναι σήμερα το θέμα μου. Η εκκαθάριση αποτελεί ένα μεγάλο ‘’αγκάθι’’ το οποίο όσοι το ακουμπούν ματώνουν…   
 
Η στόχευσή μου, αφορά αποκλειστικά και μόνο, το αθλητικό κέντρο και την επόμενη μέρα του ποδοσφαιρικού τμήματος με ή χωρίς αυτό. Τι είναι σήμερα το ‘’Δασυγένειο’’; Απάντηση: Ένα μετριότατο αθλητικό συγκρότημα το οποίο έχει μεν τις προοπτικές, με τις κατάλληλες (αρκετές παρεμβάσεις), να γίνει σοβαρό, όμως με τη σημερινή του μορφή δεν μπορεί να δώσει όραμα στον μεγάλο Αρη της νέας εποχής. Χρειάζεται ισχυρό λίφτιγκ. Ανάπλαση από την αρχή.
 
Εάν ο Καρυπίδης, μπορεί να φτιάξει ένα καλύτερο που να πληρεί τις προδιαγραφές μιας μεγάλης ομάδας και εκεί να προπονείται ο Αρης, τότε καλώς να το φτιάξει. Ας μη γινόμαστε δογματικοί. Ας μη κολλάμε, ξανά, σε πράγματα που φέρνουν πίσω την ομάδα. Ο Αρης πρέπει να εξελιχθεί.
 
Εάν μπορεί να φτιάξει ένα καλύτερο αθλητικό κέντρο, τότε πρέπει να φύγει από το Ρύσιο και εάν μπορεί να φτιάξει ένα καλύτερο γήπεδο, τότε πρέπει να φύγει από το ‘’Κλ. Βικελίδης’’.   
 
Οσο για το ‘’Δασυγένειο’’; Μπορεί να μην αποτελεί αυτοσκοπό για την πρώτη ομάδα, όμως σίγουρα μπορεί να αποδειχθεί χρησιμότατο για τον Ερασιτέχνη και τα τμήματα υποδομής. Εάν το τίμημα του πλειστηριασμού που θα καθορίσει το δικαστήριο είναι χαμηλό, τότε θα πρέπει να γίνει το παν, ώστε αυτό το ακίνητο να επανέλθει σε κιτρινόμαυρα χέρια. Ο Αρης, δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει περιουσιακά του στοιχεία, τα οποία με τόσο κόπο απέκτησε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.