Το μονοπάτι του Πέδρο

Αποστολή - Πλζεν: Βασίλης Κωνσταντόπουλος. Ο Πέδρο Μαρτίνς ακολουθεί έναν συγκεκριμένο μονοπάτι τον τελευταίο μήνα και δεν θα λοξοδρομήσει κόντρα στην Πλζεν. Τι ΔΕΝ έδειξε στην τελευταία προπόνηση!

Συνέχεια της περσινής σεζόν ήταν η φετινή προετοιμασία για τον Ολυμπιακό, με τον Πέδρο Μαρτίνς να δουλεύει με περισσότερους από 32 ποδοσφαιριστές, για να καταλήξει στους 22 της λίστας της UEFA και εν τέλει στους 18 του σημερινού ματς με την Πλζεν. Η φιλοσοφία του Πορτογάλου τεχνικού είναι εκείνη του παραγωγικού παιχνιδιού και στηρίζεται στους πυλώνες του επιτυχημένου passing game, του αποτελεσματικού επιθετικού transition και της πίεσης από την επιθετική γραμμή στα 3/4 του γηπέδου

Για να ακολουθήσει τη συγκεκριμένη τακτική ο Μαρτίνς δούλεψε με μερικούς παίκτες – εργαλεία κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, βάζοντας σταδιακά στο πλάνο τις παραμέτρους και της ιδιαιτερότητες της αναμέρησης με τη Βικτόρια Πλζεν.

Όπως αναμενόταν ο Μαρτίνς δεν αποκάλυψε τίποτα περισσότερο στην προπόνηση επί τσέχικου εδάφους και φρόντισε να μην φανερώσει τον “κωδικό” της σημερινής ενδεκάδας. Όμως ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι γνωστό πως θα βαδίσει στο γνωστό μονοπάτι με τους γνωστούς συνοδοιπόρους. 

Κεφάλαιο για τον φετινό Ολυμπιακό αποτελεί ο Γκιλιέρμε στη μεσαία γραμμή. Ο Βραζιλιάνος διαθέτει την ψυχραιμία και την ποιότητα που απαιτείται, για να κουμαντάρει αυτό το άκρως απαιτητικό κομμάτι του γηπέδου. 

Η απόδοση του Ματιέ Βαλμπουενά θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το πόσο θα… τραβήξει στο δημιουργικό σκέλος ο Ολυμπιακός. Ο Γάλλος σταρ ξέρει από μεγάλα ματς και δείχνει να ανυπομονεί για την πρώτη επίσημη δοκιμασία απέναντι στους Τσέχους. 

Ο Γκερέρο έρχεται με φόρα από την προετοιμασία και η ρέντα του είναι τεράστιας σημασίας για τον Ολυμπιακό, που σε αυτά τα ματς δεν μπορεί να αρκεστεί στην παραγωγή φάσεων, αλλά πρέπει να παρουσιαστεί ουσιαστικός και εύστοχος. 

Ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι το απαραίτητο συστατικό για να “δέσει” το γλυκό της άμυνας. Ο Πορτογάλος αμυντικός ανυπομονεί για παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ, όπως ανέφερε ο ίδιος στο instagram και θα αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα για την ισορροπία που θα χρειαστεί στα μετόπισθεν του Ολυμπιακού. 

Για τελευταίο κρατήσαμε τον Γιώργο Μασούρα, ο οποίος στα φιλικά προετοιμασίας συνήθιζε να μπαίνει με φρενήρη ρυθμό, βοηθώντας με ασίστ και γκολ την “ερυθρόλευκη” παραγωγική μηχανή. Ο Έλληνας μέσος είναι ένα σημαντικό χαρτί για τον Πέδρο Μαρτίνς, στη σκακιέρα της “Ντούσαν Αρίνα”, με σκοπό να δημιουργήσει ρήγματα στα πλάγια της άμυνας των Τσέχων. 

Όπως ανέφερε στη συνέντευξη τύπου ο Πέδρο Μαρτίνς, δύσκολα θα αλλάξει πράγματα σε σχέση με το προηγούμενο ματς με τη Νότιγχαμ Φόρεστ κι έτσι αναμένεται να ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια με τον Σα, στο κέντρο της άμυνας οι θέσεις έχουν “κλειδώσει” με Αβραάμ Παπαδόπουλο και Σεμέντο, στα πλάγια μπακ, ο Ομάρ θα ξεκινήσει δεξιά και πιθανότατα ο Τσιμίκας αριστερά. Αμυντικά χαφ θα παίξουν οι Γκιλιέρμε και Μπουχαλάλης (θα προτιμηθεί λόγω ρυθμού και ύψους από τον Καμαρά). Στον άξονα θα παραταχθεί ο Ματιέ Βαλμπουενά, απόντος Φορτούνη, δεξιά και αριστερά θα αγωνιστούν οι Γιώργος Μασούρας και Ντανιέλ Ποντένσε. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί ο Μιγκέλ Γκερέρο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.