Η Πλζεν δεν είναι… μπυραρία κι ο Σεμέδο δεν είναι πότης!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για το 0-0 του Ολυμπιακού στην Τσεχία και την προσπάθεια που οφείλει να καταβάλει για να προκριθεί.

Το πρώτο ημίχρονο του ζευγαριού Βικτόρια Πλζεν – Ολυμπιακός απέδειξε ότι η ομάδα από την Τσεχία είναι μία κανονική ομάδα κι όχι κάποια… μπυραρία και πως ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι ο πιο ποιοτικός στόπερ που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα τα τελευταία χρόνια.

Φυσικά και η «λευκή» ισοπαλία αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να κρατάει την τύχη στα χέρια του, καθώς θα παίξει στο κατάμεστο Καραϊσκάκη τη ρεβάνς. 

Ωστόσο, η βραδιά της ερχόμενης Τρίτης δεν θα είναι καθόλου εύκολη μια και για κάθε πιθανό γκολ των Τσέχων ο Ολυμπιακός θα χρειάζεται δύο για να πάρει την πρόκριση. 

Και μπορεί ο Σεμέδο να έδειξε χθες ότι αποτελεί εγγύηση για την άμυνα του Ολυμπιακού, όπως και ο Σα κάτω από τα δοκάρια, αλλά τα πλάγια μπακ (Ομάρ και Τσιμίκας) αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα μια και οι Ποντένσε – Μασούρας δεν είχαν σωστή αλληλοκάλυψη από τις πτέρυγες. 

Αυτό δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί στο Φάληρο, ακριβώς γιατί ένα πιθανό γκολ των Τσέχων θα μετρήσει «διπλό».

Επιθετικά η ελληνική ομάδα λειτούργησε επιπόλαια, αφού όσες φορές βγήκε με παίχτη παραπάνω στην αντίπαλη περιοχή, έκανε λάθος στην τελική πάσα, χάνοντας την ευκαιρία να πετύχει το εκτός έδρας γκολ.

Ο Σεμέδο ξεχώρισε για τα προσόντα του στην άμυνα και ο Μπουχαλάκης για τις βοήθειες που πρόσφερε αμυντικά και επιθετικά, αντίθετα με τον Βαλμπουενά, που είναι φανερό ότι δεν μπορεί να είναι ο αντι-Φορτούνης για το υπόλοιπο της σεζόν. 

Όχι γιατί δεν διαθέτει ποιοτικά χαρακτηριστικά, αλλά γιατί δεν μπορεί να παίζει για 90 λεπτά και για τα 50 περίπου παιχνίδια που θα χρειαστεί να δώσει ο Ολυμπιακός στη διάρκεια της σεζόν. 

Κι επειδή αντι-Φορτούνης δεν είναι εύκολο να βρεθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου που ολοκληρώνεται η περίοδος των μεταγραφών, ο Ολυμπιακός πρέπει να ψάξει τουλάχιστον για ένα ποιοτικό 8άρι ώστε να παίζει με δύο 8άρια κι ένα 6αρι, αν τελικά επιλεγεί το 4-3-3 σε κάποια παιχνίδια του, όπως χθες στο δεύτερο ημίχρονο. 

Σε κάθε περίπτωση η ρεβάνς θα είναι δύσκολη.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δείξει χαρακτήρα και να κρατήσει την μπάλα περισσότερο χρόνο από ότι μπόρεσε στο χθεσινό ματς και ο κόσμος στην εξέδρα να είναι υπομονετικός και ενισχυτικός της προσπάθειας. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.