Πετυχημένος και ο Γρηγορίου και ο Πανιώνιος

Ο Γιώργος Βασιλείου γράφει στο προσωπικό του blog για την εφετινή πορεία του Πανιωνίου με τον Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο του.

Το φετινό πρωτάθλημα οδεύει προς το τέλος του. Άλλες ομάδες πέτυχαν τους στόχους τους, άλλες προσπαθούν ακόμα για να κλείσουν τη σεζόν όπως την φαντάστηκαν το περασμένο καλοκαίρι. Μια σεζόν που για τον Πανιώνιο, όπως έχουμε πει πολλές φορές, ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη ομάδα. Με πρώτη συγκέντρωση στις 15 Ιουνίου του 2017 και τους περισσότερους παίκτες να έχουν ξεκουραστεί σχεδόν δύο εβδομάδες, αφού το τελευταίο επίσημο ματς της περυσινής σεζόν ήταν στις 31 Μαΐου του 2017. 

Το πρώτο επίσημο ματς ήταν σχεδόν έναν μήνα μετά την πρώτη συγκέντρωση, στις 13 Ιουλίου κόντρα στη Γκόριτσα (2-0) και με το ρόστερ όχι γεμάτο και κλεισμένο, αλλά μισοάδειο θα έλεγε κανείς, αφού έλειπαν πολλά κομμάτια από το παζλ που ήθελε να συνθέσει ο Μιχάλης Γρηγορίου. 

Από εκείνο το ματς μέχρι και τη διακοπή του πρωταθλήματος για το Πάσχα ο Πανιώνιος έχει δώσει 38 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, με 15 νίκες,  11 ισοπαλίες και 12 ήττες. Η σεζόν θα ολοκληρωθεί με 43 ματς (εάν αποκλειστεί από τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά). 

Από την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου μόνο τρεις ομάδες θα έχουν φέτος περισσότερα ματς σε όλη τη σεζόν. 

Ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Ομάδες που και το πενταπλάσιο μπάτζετ από τον Πανιώνιο έχουν και περισσότερες επιλογές ποδοσφαιριστών και το κυριότερο: οι δύο από τους τρεις έχουν αλλάξει προπονητές. Οι «ερυθρόλευκοι» περισσότερες από δύο φορές. 

Οι «κυανέρυθροι» συνέχισαν και θα τελειώσουν τη χρονιά με τον Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο και σίγουρα περισσότερο αποδυναμωμένοι από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Οικονόμου και Μασούντ αποχώρησαν τον Δεκέμβριο, ο Κάργας δεν έπεισε και έλυσε το συμβόλαιό του, το ίδιο και ο Κέβιν Ταπόκο, ο Χατζί Σαφί πωλήθηκε στον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της οικονομικής εξυγίανσης, ενώ και οι παίκτες που αποκτήθηκαν τέλος Ιανουαρίου για να προσφέρουν ανάσες και επιπλέον λύσεις στη μάχη για την 5η θέση είχαν μηδαμινή συνεισφορά. 

Νίλσεν και Μπραχίμι ήρθαν μάλλον για διακοπές, ο Μακρύλλος είναι μια μελλοντική επένδυση, ο Ουάσινγκτον τραυματίστηκε σε 5 συμμετοχές, ο Τασουλής ήρθε τραυματίας από τη Λανς, ενώ και ο Νόβακ αποκτήθηκε περισσότερο για την επόμενη χρονιά παρά για την τρέχουσα.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να συνυπολογίσει κανείς τους πολλούς τραυματισμούς που είχε η ομάδα φέτος απόρροια της πρόωρης έναρξης της σεζόν. Ο Σιώπης ήρθε την 30η Αυγούστου και στο κρίσιμο σημείο της σεζόν έμεινε με πρόβλημα στους κοιλιακούς για 45 μέρες εκτός. 

Ο Ντουρμισάι που ήταν η μόνη αξιόπιστη λύση στην επίθεση έπαιξε πολλά ματς με ένεση μέχρι που δεν πήγαινε άλλο και έπρεπε να μείνει στα πιτς για περίπου ένα μήνα. Ο Γεσίλ, ο άλλος επιθετικός που υπήρχε στο ρόστερ, έβγαλε τρεις μυϊκούς τραυματισμούς και το ένα (1) γκολ που σημείωσε φέτος στο πρωτάθλημα (7 συνολικά με προκριματικά και κύπελλο) δεν πρόσφερε απολύτως τίποτα. 

Τραυματισμούς έβγαλαν επίσης οι Σπιριντόνοβιτς, Λάμπρου, Βλάχος, Γκιοατά. Μάλιστα οι τρεις πρώτοι έχουν σ’ αυτά τα 38 ματς από τη μεγαλύτερη επιθετική συνεισφορά φέτος στον Πανιώνιο. 8 γκολ και 1 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις ο Αυστριακός, 8 γκολ και 5 ασίστ ο Λάμπρου και 5 ασίστ ο δεξιός μπακ.  Απ’ αυτούς που δεν τραυματίστηκαν μόνο ο Μασούρας πρόσφερε ανάλογα με 7 γκολ και 3 ασίστ. 

Όπως έγραψα στο μπλογκ μετά τον αγώνα με την Ξάνθη, αν κάποια άλλη ομάδα είχε τόσα προβλήματα σε αγωνιστικό επίπεδο δεν θα «μαχόταν» για έξοδο στην Ευρώπη, αλλά για την αποφυγή του υποβιβασμού. 

Ο Πανιώνιος κατάφερε για ακόμα μία φορά να αποδείξει ότι είναι γεννημένος για τα δύσκολα. Ο Μιχάλης Γρηγορίου έπαιξε καθοριστικό ρόλο σ’ αυτήν την πορεία. Με διάφορες αλχημείες και με σωστή διαχείριση μπόρεσε να κρατήσει «ζωντανό» τον Πανιώνιο για την 5η θέση ακόμα και τώρα που βρισκόμαστε τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε. 

Με παρουσία στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Πανιώνιος είτε πάρει τελικά την 5η θέση, είτε όχι, έχει μια πετυχημένη χρονιά. Το συμβόλαιο του Γρηγορίου το καλοκαίρι ολοκληρώνεται. Το αν θα μείνει και τη νέα σεζόν στους «κυανέρυθρους» δεν το γνωρίζει κανείς. Θα το μάθουμε όμως σύντομα… Το μόνο σίγουρο είναι πως με τη δουλειά του έδειξε ότι αξίζει να βρίσκεται ξανά στον πάγκο του Πανιωνίου. Η επιλογή είναι της διοίκησης. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.