Το κορυφαίο πρότυπο του ελληνικού ποδοσφαίρου

Η ανανέωση του συμβολαίου του, το τρίτο του παιδί, ο Ατρόμητος κι ένας μεγάλος στόχος σε ένα κείμενο για τον μεγάλο Χαβιέ Ούμπιντες.

Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ατρόμητου, ο Γιώργος Σπανός μοίραζε τα κομμάτια της βασιλόπιτας στους παίκτες της ομάδας του έχοντας ένα καλό λόγο να πει για τον καθένα. Όταν ήρθε η ώρα για το κομμάτι του σεμνού Χαβιέ Ούμπιντες, ο οποίος ετοιμαζόταν να γίνει πατέρας για τρίτη φορά, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ έβγαλε είδηση.

«Ούμπι το καλοκαίρι θα ανανεώσουμε το συμβόλαιο σου, δε γίνεται να μην στο ανανεώσω. Παίζεις σαν έφηβος και είσαι ο καλύτερος στα εργομετρικά» του είπε, για να δει τα μάτια του να πλημμυρίζουν από δάκρυα χαράς. Τί κι αν είχε κλείσει τα 37 του χρόνια; Η καθημερινότητά του και η ψυχή του υποσκελίζουν τον άψυχο αριθμό 37.

Η ανακοίνωσή του Σπανού, αναζωογόνησε περαιτέρω τα «εφηβικά» κύτταρα του (Ελληνο)Αργεντινού ποδοσφαιριστή. Ο αποκλεισμός από τη Μπρεστ δεν είχε βγει από το μυαλό του. Ένιωθε ότι χρωστάει κάτι στην ομάδα που έχει σεβαστεί τον ίδιο και την οικογένεία του όσο κανείς. Έβαλε στοίχημα με τον εαυτό του. Να οδηγήσει τους κυανόλευκους ξανά στην Ευρώπη και να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του για την δεύτερη ευρωπαϊκή πρόκριση στην ιστορία του συλλόγου.

Ενδιάμεσα ήρθε η γέννηση του τρίτου του παιδιού. Το όνομα αυτού; Λεωνίδας. Ως ένδειξη τιμής στην Ελλάδα που τον αγάπησε και αγαπά. Αλλά κι επειδή το παιδί αυτό έμαθε να πολεμά ήδη απο την κοιλιά της μητέρας του. Τα άλλα δύο του παιδιά, έχουν μεγαλώσει ως Έλληνες και έχουν πείσει τον μπαμπά Ούμπι πως το μέλλον της οικογένειας πρέπει να είναι εδώ. Όσο κι αν του λείπει η Αργεντινή και οι δίκοι του άνθρωποι, η οικογένεια που ο ίδιος δημιούργησε είναι και η πιο σημαντική πατρίδα για εκείνον.

Πατέρας τριών παιδιών πια και αρχηγός άλλων εικοσιτριών, είναι πιο ώριμος από ποτέ. Αυτή την ωριμότητα έβγαλε στο ματς με την Ντουνάισκα Στρέντα. Ακόμα κι αν χρειάστηκε να παίξει ως εξτρέμ με διπλό ρόλο σε άμυνα και επίθεση. Παρά το γεγονός ότι στο πρώτο εικοσάλεπτο είχαν «χαθεί» με τον Κιβρακίδη από την πίεση των Σλοβάκων, δεν τον πήρε από κάτω. Με τρεξίματα 27άρη και σοφία ώριμου ανδρός σάλπισε το έναυσμα για αντεπίθεση στην επίθεση των γηπεδούχων.

Το 0-1, γκολ βγαλμένο από τα κορυφαία αγορίστικα ποδοσφαιρικά όνειρα. Βολέ με πλάτη στο τέρμα απέναντι γωνία σε πρώτο χρόνο με τη μπάλα να κατεβαίνει από τον ουρανό. Μπουμ! Στο 1-2 σέντρα-ασίστ για Βέλλιο, Μανούσο, σκόρερ ο δεύτερος. Και στο δεύτερο ημίχρονο, πνευμόνια 17άρη. Αυταπάρνηση, κοψίματα και ευκαιρίες. Ηγετικός! 

«Έγινε μόλις το πρώτο βήμα» είπε στους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια. Δεν έχει ξεχάσει ούτε τον αποκλεισμό από τη Σαράγεβο με νίκη 2-1 εκτός έδρας στο πρώτο ματς. «Τελείωσε μόνο το πρώτο ημίχρονο. Πρέπει να έχουμε όλοι το κεφάλι χαμηλά, να δουλέψουμε και να είμαστε συγκεντρωμένοι στον επαναληπτικό». Είναι αυτή η προσπάθεια του αρχηγού να κρατήσει τους συμπαίκτες του προσγειωμένους. Ο ίδιος ήταν καταπονημένος. Αλλά δεν ήθελε να το δείχ ει.

Πριν μπει στο πούλμαν λυγίζει: «Θέλω να πάω σπίτι να αγκαλιάσω το μωρό μου». Ακόμα αναρρωτιόμαστε από που αντλεί τις δυνάμεις του; 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.