Το πολλαπλό του είδωλο

Ο Ολυμπιακός καλείται να είναι έτοιμος για παιχνίδι διαφόρων αναγνώσεων απέναντι στη Βικτόρια Πλζεν στο Φάληρο, κυρίως εξαιτίας του 0-0 του πρώτου αγώνα.

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για τον Ολυμπιακό, καθώς αύριο το βράδυ φιλοξενεί στις 21.30 (NS2HD) τη Βικτόρια Πλζεν και μόνο μια από τις δύο ομάδες θα συνεχίσει στον επόμενο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Πέδρο Μαρτίνς προετοίμασε το ενεργό σύνολο του, με βάση τη διαμορφωμένη εικόνα για τη Βικτόρια Πλζεν, αλλά και τα -όχι πολλά- νέα δεδομένα που προέκυψαν από το παιχνίδι της Τσεχίας στην Doosan Arena.

Έμφαση στα τελειώματα

Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει η ομάδα του να παρουστιαστεί πιο κυνική στο “Γ. Καραϊσκάκης”, καθώς στο πρώτο ματς ο Ολυμπιακός βρέθηκε αρκετές φορές σε συνθήκες υπεραριθμίας σε κόντρα επίθεση, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις συγκεκριμένες φάσεις. Ο Μαρτίνς ωρυόταν σε κάθε κακή επιλογή ή λάθος των παικτών του, ενώ στις δηλώσεις του στην κάμερα των καναλιών Novasports, μετά το τέλος του ματς, στάθηκε ακριβώς σε αυτή την αδυναμία. Η εδβομάδα που πέρασε στου Ρέντη, είχε αρκετή δουλειά στο κομμάτι της αποτελεσματικότητας. 

Βομβαρδισμός από αέρος

Ο Ολυμπιακός ήταν υποψιασμένος για τις δουλεμένες στατικές φάσεις της Πλζεν στο πρώτο παιχνίδι και για τις κομπίνες που βγάζουν με επιτυχία οι Τσέχοι στο πρώτο και δεύτερο δοκάρι. Πρόκειται για μια ομάδα με ψηλό μέσο όρο ύψους, που στηρίζει πολλά στο σκοράρισμα από στατικές φάσεις. Όμως ο Πέδρο Μαρτίνς σκοπεύειε να… τουμπάρει την κατάσταση και να μεταφέρει το ενδιαφέρον και στο αντίπαλο τέρμα. Με τον Γιασίν Μεριά δίπλα στον Ρούμπεν Σεμέδο θα προσπαθήσει να ψάξει τα τσέχικα δίκτυα από αέρος. Ας μην ξεχνάμε πως στο προηγούμενο παιχνίδι στο Φάληρο με αντίπαλο τη Νότιγχαμ Φόρεστ ο Ματιέ Βαλμπουενά στόχευε με… τηλεκατεύθυνση τους συπαίκτες του. 

Τα “χαρτιά” του πάγκου 

Ο Πέδρο Μαρτίνς στις προπονήσεις των τελευταίων ημερών ενεργοποίησε αρκετά τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς και τον Γιουσούφ Ελ Αραμπί. Στη χθεσινοβραδινή προπόνηση των Πειραιωτών στο “Γ. Καραϊσκάκης”, όπως διαβάσατε από το novasports.gr, έγιναν αρκετές αλλαγές στο σχήμα και ο Πορτογάλος δοκίμασε και το 4-4-2 με τον Γκερέρο να έχει περιφερειακό ρόλο και τον Ελ Αραμπί να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης. Σε ό,τι αφορά τον Σέρβο μέσο, είναι πολύ πιθανό να τον δούμε στο αρχικό σχήμα, καθώς πρόκειται για έναν παίκτη που δίνει ενέργεια και ποιότητα στη μεσαία γραμμή, ενώ παράλληλα είναι προσηλωμένος στο τακτικό πλάνο της ομάδας. 

Παίζει και η… Πλζεν

Ο Πέδρο Μαρτίνς ανέλυσε για ακόμα μια φορά το τακτικό πλάνο της Βικτόρια Πλζεν και τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να δημιουργήσει ρήγματα η τσέχικη ομάδα. Ωστόσο σύμφωνα με τον Πορτογάλο δεν υπάρχουν “μπαλαντέρ” στο παιχνίδι των Τσέχων, πέραν του επανακάμψαντα αριστερού μπακ Λιμπέρσκι, οπότε δεν αναμένονται πολλά τρικ και εκπλήξεις από τον Πάβελ Βρμπα. Είναι μια ομάδα δεμένη αγωνιστικά, με άκρως επιθετικά αμυντικά άκρα και με υπομονή στο παιχνίδι της. Αρκετά επικίνδυνη στις στατικές φάσεις και γρήγορη στη μεσαία γραμμή, οπότε απαιτείται συνεχής εγρήγορση και ελάχιστα λάθη από τους παίκτες του Ολυμπιακού. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.