Ο τελικός των 15 λεπτών!

O Αστέρας Τρίπολης κέρδισε τον... τελικό των 15 λεπτών κόντρα στον Απόλλωνα και αναζητεί happy end στο Αγρίνιο

Ο “τελικός” της Τρίπολης μεταξύ Αστέρα και Απόλλωνα προφανώς και είχε παρεξηγηθεί απ’ τους ποδοσφαιριστές των Αρκάδων. Κάτι η μεγάλη νίκη του Απόλλωνα απέναντι στον Ολυμπιακό που του έδωσε τους πολυπόθητους βαθμούς σωτηρίας, κάτι η διαφορά δυναμικότητας και στόχων πλέον, έδωσαν την αίσθηση στους “κιτρινομπλέ” πως θα περάσουν ένα όμορφο απόγευμα στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Όμως τα σύννεφα άρχισαν να κυκλώνουν το αρκαδικό γήπεδο με το πρώτο σφύριγμα στην αναμέτρηση. O Γιώργος Παράσχος ήταν αποφασισμένος να πουλήσει ακριβά το τομάρι της ομάδας του και έσφιξε το “μπετόν” με σύστημα 5-4-1. Οι παίκτες του Αστέρα έδειξαν υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας, ωστόσο δεν… έφεγγε από πουθενά. 

Οι Αρκάδες δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρία, ο Τόνσο δεν ακουμπούσε μπάλα, η στατικότητα χαρακτήριζε το παιχνίδι των γηπεδούχων και η νευρικότητα αυξανόταν όσο κυλούσαν τα λεπτά προς όφελος φυσικά του μαχητικότατου Απόλλωνα.

Ο πολύπειρος Γιώργος Παράσχος είχε βρει τρόπο να δώσει κίνητρο στους “αδιάφορους” ποδοσφαιριστές του και παράλληλα να δημιουργήσει τις προυποθέσεις για ένα παιχνίδι με “άγρια ομορφιά”. Το “ομορφιά” εντός πολλών εισαγωγικών, καθώς οι φάσεις έρχονταν με το σταγονόμετρο και το λευκό 0-0 φάνταζε πιθανότατο σενάριο για το 90λεπτο.

Η είσοδος των Κυριακόπουλου και Δουβίκα στο ματς, αλλά και η βολίδα του Τσουκαλά, άλλαξαν τις ισορροπίες. Ο Αστέρας αφενός είχε στην πλάτη του ένα γκολ, αφετέρου είχε και πολλή περισσότερη ενέργεια να διαθέσει στο χορτάρι. Αν ο Ελμπάζ έστελνε την μπάλα στο πλεκτό και όχι στο δοκάρι του Αθανασιάδη, μάλλον θα μιλούσαμε για το αποτέλεσμα-έκπληξη της σεζόν. 

Κάπου εκεί οι παίκτες του Αστέρα αφυπνίστηκαν και ξεκίνησε ο τελικός των… 15 λεπτών! Το παιχνίδι απέκτησε τρελό ρυθμό, ο Απόλλωνας έχασε κάτι απ’ τη συγκέντρωση του και από μια στατική φάση ο Κώτσιρας κατάφερε να περάσει την μπάλα μέσα από το μάτι της βελόνας για να καταλήξει στα δίκτυα του Χουάντερσον!

Ο Αρκάς ποδοσφαιριστής έκανε αρχηγική εμφάνιση και δεν ήταν η πρώτη της σεζόν. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την φρενήρη κούρσα στο ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ και την ασίστ στον Ιγκλέσιας στις καθυστερήσεις; Παρά τους χαμηλούς τόνους που τηρεί, απέδειξε πως δεν φοβάται να πάρει πρωτοβουλίες όταν η μπάλα καίει και ζυγίζει περισσότερο.  

Το 1-1 παρέσυρε τον Απόλλωνα και το επόμενο γκολ του Αστέρα ήταν ακόμα ομορφότερο με σπουδαία συνεργασία Μανιά, Δουβίκα (λέτε να ήταν η τελευταία του παρουσία στην Τρίπολη;) και Καλτσά.

Οι χίλιες-κάτι ψυχές που επέλεξαν να πάνε γήπεδο το απόγευμα της Κυριακής πήραν μαζί τους μια δυνατή ανάμνηση απ’ τον φετινό Αστέρα. Εύλογο το παράπονο του Σάββα Παντελίδη στη συνέντευξη τύπου, ο οποίος έδωσε ρυθμό σε μια ποιοτική ομάδα που όμως μοιάζει καταδικασμένη να δίνει παραστάσεις χωρίς θεατές. 

Ο Αστέρας είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει χωρίς ανάσα μέχρι τέλους, κρατώντας ζωντανό το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος στο Αγρίνιο, καθώς πρόκειται για τον μοναδικό ανοικτό αγωνιστικό λογαριασμό, αναζητώντας αν όχι τη νίκη κόντρα στον επικίνδυνο Παναιτωλικό, έναν κερδισμένο πόντο περισσότερο απ’ την Ξάνθη απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο ή και ισοπαλία τόσο δική του, όσο και των Ακριτών. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.