Επιστροφή στο μέλλον…

Σε μια ποδοσφαιρική πιάτσα εθισμένη στην δαπάνη εκατομμυρίων λιρών για μεταγραφές, ο δεύτερος δρόμος αποτελεί δύσκολη επιλογή. Πόσο μάλλον όταν είσαι προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι Άγγλοι είναι πεινασμένοι για ιστορίες ηχηρών μεταγραφών. Πρωτοσέλιδων με ποδοσφαιρικούς… Superman που θα αλλάξουν το ρου της ιστορίας. Σε συλλόγους-κολοσσούς, όπως είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η προσμονή κοινού και Τύπου για τέτοιες κινήσεις είναι απολύτως αναμενόμενη. Πόσο μάλλον όταν η ομάδα κάθε άλλο παρά πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια.

Αυτός που αποφασίζει όμως έχει άλλες προτεραιότητες και αυτές προκύπτουν από την διαφορετική φιλοσοφία. Ο Όλε Γκούναρ Σόσκιερ μεγάλωσε δίπλα στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Έμαθε το ποδόσφαιρο από την δική του οπτική γωνία και απ’ ότι φαίνεται ταυτίζεται με τη δική του φιλοσοφία. Αυτή της ανάδειξης πρωταγωνιστών και όχι της αγοράς τους. 

Αμέτρητα δημοσιεύματα τα τελευταία καλοκαίρια συνδέουν το όνομα του Μπέιλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ουαλός είναι ξένο σώμα για τη Ρεάλ, όμως το κατώφλι του «Ολντ Τράφορντ» ούτε αυτή τη φορά θα το περάσει όπως όλα δείχνουν. Πολύ απλά γιατί ο Σόλσκιερ θέλει να δημιουργήσει τον νέο Μπέιλ και όχι να προσδοκά πως ο φτασμένος και χορτασμένος από διακρίσεις εξτρέμ της «βασίλισσας» θα βρει νέο κίνητρο στην καριέρα του.

Είναι σαφές για τους «κόκκινους διάβολους» πως η πολιτική απόκτησης παικτών-πρωταγωνιστών όπως οι Μικιταριάν, Ντι Μαρία, Σάντσες, Σβαϊνστάιγκερ, Ντεπάι, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Τόσο γιατί δεν έδωσε τίποτα ουσιαστικό στον σύλλογο, όσο και γιατί ο Σόλσκιερ έχει εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και άποψη για το ποδόσφαιρο. 

Ο Νορβηγός πήρε μέχρι τώρα τρεις παίκτες. Τον 21χρονο ακραίο δεξιό οπισθοφύλακα Μπισάκα από την Κρίσταλ Πάλας, τον 21χρονο Ουαλό εξτρέμ Ντάνιελ Τζέιμς από τη Σουόνσι, καθώς και τον 23χρονο τερματοφύλακα Περέιρα από την Κορτράικ.
Και αν για τον 3ο είναι σαφές πως αποτελεί εναλλακτική λύση, οι άλλοι δύο έχουν τις δυνατότητες να γίνουν πρωταγωνιστές.
Η μεταγραφή τους στη Γιουνάιτεντ είναι (προφανώς) όνειρο ζωής και θα δίνουν το 200% σε κάθε προπόνηση για να αποδείξουν πως αξίζουν την ευκαιρία.

Αυτή τη λογική πρεσβεύει ο Σόλσκιερ. Θέλει παίκτες με κίνητρο και ταυτόχρονα ποιότητα για να εξελιχθούν. Στόχος του είναι να αναδείξει η Γιουνάιτεντ πρωταγωνιστές και όχι να ξοδεύει εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες για να βολεύονται φτασμένοι παίκτες σε μεγάλα συμβόλαια.

Ο Νορβηγός έχει δει το ρόστερ και γνωρίζει την ποιότητα που διαθέτει. Ξέρει πως έχει στα χέρια του πολλούς και καλούς ποδοσφαιριστές. Κυρίως όμως, έχει «πολεμιστές». Η Γιουνάιτεντ του International Champions Cap αφήνει υποσχέσεις για μια νέα εποχή, βασισμένη σε παλαιότερη, όμως πλήρως πετυχημένη φιλοσοφία. 

Κανείς δεν θα ζητήσει εξηγήσεις από τον Σόλκσιερ αν δεν πάρει το πρωτάθλημα. Αν η πρώτη εικόνα της σεζόν εξελιχθεί, το τέλος της είναι πολύ πιθανό να ξαναβρεί τους «κόκκινους διάβολους» σε θέση επιστροφής στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και το σημαντικότερο, αν το πετύχει με αυτή τη λογική θα έχει πολύ περισσότερα να περιμένει στο μέλλον.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.