Ο κορυφαίος αντι-σταρ της Superleague

Ο Αποστόλης Λάμπος γράφει για έναν από τους καλύτερους χαφ που είδαμε φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τον αθόρυβο αλλά υπερχρήσιμο Άζερ Μπουσουλάτζιτς.

Δεν πέτυχε γκολ, δεν είχε ασίστ και γενικά οι στατιστικολόγοι που φτιάχνουν τους σταρ στο ποδόσφαιρο δεν είναι οι καλύτεροι του φίλοι. Ο Άζερ Μπουσουλάτζιτς όμως είναι ένας από τους καλύτερους χαφ που είδαμε φέτος στη Super League.

Είναι ο ποδοσφαιριστής του γηπέδου του οποίου η ανεκτίμητη προσφορά δε μετριέται με αριθμούς. Αποτελεί όμως απαραίτητο εργαλείο στα χέρια κάθε προπονητή. Ρωτήστε και τον Νταμίρ Κάναντι. Ο Μπουσουλάτζιτς δεν έγινε «τίτλος» σε καμία εφημερίδα, ούτε καν σε ιστοσελίδα. Το προνόμιο αυτό το είχαν άλλοι. Αλλά όλοι στην ομάδα αναγνωρίζουν την υπερπροσφορά του χαμογελαστού Βόσνιου. Ο Ουάρντα τον θεωρεί έναν από τους καλύτερους χαφ του πρωταθλήματος.

Κλασικός box to box χαφ (παίζει 6 και 8), «κατάπιε» αμέτρητα χιλιόμετρα στα γήπεδα την πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα. Είναι ο παίκτης που ανάγκαζε κάθε αντίπαλο «οχταροδεκάρι» που είχε βλέψεις να επιτεθεί από τον άξονα, να στρίψει στις πτέρυγες για να βρει λύση. Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που ο Μπουσουλάτζιτς παίζει το χώρο. Θέλει πολύ μυαλό και μεγάλη συγκέντρωση για να παίζει κανείς ποδόσφαιρο χωρίς μπάλα.

Με μεγάλο δείκτη ποδοσφαιρικής ευφυΐας ο μέσος του Ατρόμητου παιχνίδι με το παιχνίδι ανέβαζε την απόδοσή του σε σημείο που σπάνια τον έβλεπες να κάνει λάθος. Είτε σε κάλυψη χώρου, είτε σε πάσα. Αφοσιωμένος στο παιχνίδι του και στο πλάνο του Κάναντι αποτέλεσε το alter ego του Μάντσον συνθέτοντας ένα από τα καλύτερα δίδυμα χαφ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι δυο τους πέρα από το ότι έκοβαν με ψυχραιμία έδιναν τη σωστή πρώτη πάσα για τις εκπληκτικές μεταβάσεις των κυανόλευκων.

Γεννημένος στη Βοσνία το 1991, αναγκάστηκε σε ηλικία δύο ετών να φύγει για τη Δανία. Εκεί έμαθε τα μυστικά του ποδοσφαίρου στην Κόλντινγκ πριν ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα στην Βέιλε. Στα 23 του τον απέκτησε η Οντένσε (2014) για την οποία αγωνίστηκε δύο χρόνια πριν μετακομίσει στο Βουκουρέστι για λογαριασμό της Ντιναμό (2016).

Πέρσι αποτέλεσε το δέκατο μεταγραφικό απόκτημα του Ατρόμητου με τη συγκατάθεση του Νταμίρ Κάναντι ο οποίος άμεσα εμπιστεύτηκε τις επιλογές του Γιάννη Αγγελόπουλου και φυσικά δικαιώθηκε. Ο Μπουσουλάτζιτς με τις εμφανίσεις του εκτόξευσε το κασέ του, το οποίο σύμφωνα με το έγκυρο transfermarkt αγγίζει το 1.000.000  ευρώ.

Συν τοις άλλοις ο προπονητής της Βοσνίας Ρόμπερτ Προσινέτσκι τον έχει σημειωμένο στο μπλοκάκι του και δεν αποκλείεται σε κάποια από τις επόμενες κλήσεις του να καλέσει και τον χαφ του Ατρόμητου. Είναι μεγάλο προσόν για την ομάδα που θα έχει και του χρόνου στις τάξεις της ένα από τα πολυτιμότερα γρανάζια της καλοκουρδισμένης μηχανής της.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.