Η πρόκριση παρακαταθήκη για τη σεζόν

Ο Ευγένης Δαδαλιάρας γράφει στο προσωπικό του ιστολόγιο για τα πολλαπλά κέρδη που διεκδικεί απόψε (1/8, 20:00) ο Άρης στην επαναληπτική αναμέτρησή του με την ΑΕ Λεμεσού

Μια μεγάλη πρόκληση έχει μπροστά του ο Άρης σήμερα (1/8, 20:00) στην Κύπρο. Αυτή δεν είναι άλλη από την πρόκριση στη Γ’ προκριματική φάση του Europa League. Ένα στόχο, που εφόσον επιτευχθεί, θα επιφέρει στους “κίτρινους” πολλαπλά οφέλη εν όψει της νέας σεζόν.
Δεν είναι μόνο το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο αυτό καθεαυτό το μεγάλο κέρδος. Πέρα από αυτό, υπάρχουν και μια σειρά άλλα. Όπως, για παράδειγμα, η αυτοπεποίθηση που θα δώσει στην ομάδα το γεγονός ότι μπορεί να προκριθεί παίρνοντας το αποτέλεσμα που θέλει εκτός έδρας, μιας και εντός δεν κατάφερε να πάρει το σκορ που ήθελε, παρότι είχε τις ευκαιρίες να το κάνει. Αυτό για μια ομάδα ισοδυναμεί με… λεφτά στην τράπεζα.
Επίσης, η πρόκριση, εφόσον έρθει, θα ανεβάσει την εμπορική αξία των “κίτρινων” στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Παρότι είναι νωρίς στη σεζόν να μιλάμε για κάτι τέτοιο, είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Καθότι είναι άλλο πράγμα να προχωράει μια ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κι άλλο να διακόπτεται η πορεία της με το “καλημέρα”. Ο Άρης δεν θα έχει άλλη ευκαιρία για την τρέχουσα σεζόν, αν αποκλειστεί, οπότε, θέλοντας και μη, πρέπει να το προσμετρήσουμε.
Επιπλέον, ο Άρης θέλει να κρατήσει ζεστό τον κόσμο του από το ξεκίνημα της περιόδου. Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να ανεβάζει τη διάθεση των οπαδών της κι αυτό μπορούν να το πετύχουν οι “κίτρινοι” μόνο με την εξασφάλιση της πρόκρισης σήμερα. Ούτε οι καλές εμφανίσεις μπορούν να το καταφέρουν αυτό στο μέγιστο βαθμό, ούτε τα… δοκάρια. Μόνο η συμμετοχή στην επόμενη φάση του Europa League!
Μπροστά του ο Άρης δεν έχει εύκολο αντίπαλο. Κανείς αντίπαλος, όμως, σε ευρωπαϊκή διοργάνωση δεν είναι εύκολος -κι αυτό έχει αποδειχθεί πολλάκις. Άλλωστε, τη δική της αξία μια ομάδα την επιβεβαιώνει, όταν προχωράει σε βάρος δύσκολων αντιπάλων. Μπορεί η ΑΕ Λεμεσού να μην είναι μεγαθήριο, όμως, δεν είναι λίγες οι φορές που ναυάγησαν ελληνικές ομάδες απέναντι σε κυπριακές. Και μην ξεχνάμε ότι η Κύπρος αυτή τη στιγμή είναι ψηλότερα στον ειδικό πίνακα της βαθμολογίας της UEFA από την Ελλάδα. Αυτό από μόνο του λέει πολλά…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.