Πιο δυνατός κόντρα στον άγνωστο αντίπαλο

Οι ερυθρόλευκοι βαδίζουν στα "τυφλά" απέναντι στην ανέτοιμη Μπασακσεχίρ, στηρίζοντας πολλά στο δικό τους ρυθμό.

Η Μπασακσεχίρ δεν αποτελεί φόβητρο για τον Ολυμπιακό, παρά το γεγονός πως το ρόστερ της απαρτίζεται από μια πλειάδα αστεριών, με πλούσια εμπειρία σε κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Οι “ερυθρόλευκοι” του Μαρτίνς όπως απέδειξαν στα δύο ματς με τη Βικτόρια Πλζεν δεν πρόκειται να συμπεριφερθούν διστακτικά απέναντι στην τουρκική ομάδα, αλλά θα προσπαθήσουν να τελειώσουν με επαγγελματικό τρόπο την πρόκριση για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το “θολό” προφίλ της τουρκικής ομάδας προφανώς και αποτελεί ερωτηματικό για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους συνεργάτες του, οι οποίοι προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας από την Κωνσταντινούπολη, μέσα από όσα έχει δείξει στα μέχρι τώρα φιλικά ματς. Οι Τούρκοι γνώρισαν βαριά ήττα από την Γκλάντμπαχ 5-1, ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ και επι ελληνικού εδάφους στο τελευταίο τους τεστ δεν σκόραραν, ούτε δέχτηκαν γκολ στο 0-0 με την ΑΕΚ. 

Δείτε τα στοιχεία που ξεχώρισε από την Μπασάκσεχιρ ο Πέδρο Μαρτίνς!
 

Ειδικά το ματς με τους “κιτρινόμαυρους” δεν αποτελεί σοβαρό δείγμα για τον Μαρτίνς, καθώς ο Οκάν Μπουρούκ έκρυψε πράγματα, δεν παρουσίασε κάποιο από τα επιθετικά ή αμυντικά μοτίβα της ομάδας του και προχώρησε σε πολλές αλλαγές, θέλοντας να ρίξει στάχτη στα “ερυθρόλευκα” μάτια που τον παρακολουθούσαν. 

Αν προσθέσουμε το γεγονός πως η “Μπασάκ” είναι μια ομάδα με τεράστιο ρόστερ, οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να στηρίξουν περισσότερα πράγματα στο δικό τους ρυθμό, που απέκτησαν στα δύο ματς με τη Βικτόρια Πλζεν. Το εξαιρετικό δέσιμο των Σεμέδο και Μεριά στο κέντρο της άμυνας, το αμυντικό φορμάρισμα του Τσιμίκα, η χημεία Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκη, οι ανάσες που δίνει ο Καμαρά, η ενέργεια του Μασούρα, οι εμπνεύσεις των βιρτουόζων Βαλμπουενά και Ποντένσε, αλλά και η ρέντα του Γκερέρο θα αποτελέσουν κομμάτια του παζλ πρόκρισης, που θα αρχίσει να συμπληρώνεται με ένα θετικό αποτέλεσμα στο “Φατίχ Τερίμ”.

Αν προσθέσουμε τις επιπλέον επιλογές του Μαρτίνς για τα παιχνίδια με τους Τούρκους, φαίνεται πως ο Ολυμπιακός μπαίνει στη σειρά του γ’ προκριματτικού με περισσότερες… ανάσες σε σχέση με τα ματς με την Πλζεν. Τότε είχε απόντες τους τραυματίες Φορτούνη και Βούκοβιτς, τους “Αφρικανούς” Μεριά και Σισέ, τους ανέτοιμους Σουντανί και Ελ Αραμπί. 

Τώρα οι αμυντικοί που συμμετείχαν στο Κυπέλλο Εθνών Αφρικής έχουν επιστρέψει, με τον Μεριά να έχει λάβει μέρος στο 90λεπτο πρόκρισης στο Φάληρο με την Πλζεν, ενώ ο Ελ Αραμπί είναι έτοιμος να αγωνιστεί σε υψηλότερο αγωνιστικό τέμπο. Την ίδια ώρα στη λίστα των 22 για τα παιχνίδια με τους Τούρκους ο Μαρτίνς επέλεξε τον Χιλάλ Σουντανί, αφήνοντας εκτός τον Φιορίν Ντουρμισάι. Ο Αλγερινός μέσος μπορεί να δώσει ενέσεις ποιότητας κατά τη διάρκεια των δύο κρίσιμων παιχνιδιών.

Όλα αυτά την ώρα που ο Ολυμπιακός ψάχνει αντι-Φορτούνη, απορρίπτοντας την περίπτωση του Γιασίν Μπενζιά, ο οποίος είχε αποδεχτεί την πρόταση των Πειραιωτών. Πριν από περίπου δέκα μέρες ο μάνατζερ του Γάλλου είχε δηλώσει αποκλειστικά στο novasports.gr πως ο Μπενζιά είναι θετικός να συνεχίσει στον Ολυμπιακό και τελικά είπε το “ναι”. Μετά το παιχνίδι με την Μπασακσεχίρ αναμένονται άμεσα νέα στο μεταγραφικό κομμάτι για τους ερυθρόλευκους, που έχουν κάτι αρκετά ποιοτικό στα δίκτυα!   


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.