Οι απουσίες απαγορεύονται! (Μέρος δεύτερον)

Σε ένα «φανταστικό» σχολείο, το Champions League θα ήταν μάθημα, μακράν το πιο αγαπημένο των αγοριών. Κανένας δεν θα σκεφτόταν να κάνει κοπάνα, όλοι θα διάβαζαν μέχρι και τις τελείες. Εύκολο δεν θα ήταν, αφού θα συνδύαζε όλα τα υπόλοιπα. Ο Γιαννίκος Δούσκας σας δίνει τα SOS. Εξετάσεις απόψε!

Σε ένα «φανταστικό» σχολείο, το Champions League θα ήταν μάθημα, μακράν το πιο αγαπημένο των αγοριών. Κανένας δεν θα σκεφτόταν να κάνει κοπάνα, όλοι θα διάβαζαν μέχρι και τις τελείες. Εύκολο δεν θα ήταν, αφού θα συνδύαζε όλα τα υπόλοιπα. Ο Γιαννίκος Δούσκας σας δίνει τα SOS. Εξετάσεις απόψε!

Ιστορία 
Ενώ βρίσκεται μόλις 2,5 χρόνια στον πάγκο των Blancos, ο Ζιντάν έχει την ευκαιρία να σηκώσει το 9ο τρόπαιό του ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Σε σύνολο 13 που διεκδίκησε σε αυτό το διάστημα, δηλαδή αποτελεσματικότητα κοντά στο 70%. Απίθανο! Πρώτος συλλέκτης τίτλων στην ιστορία των Merengues ο Μουνιόθ, με 14. Συν τοις άλλοις, ο Γάλλος εφόσον τα καταφέρει μπαίνει στο ιδιαίτερο club των ανθρώπων που έχουν τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών: ο Μπομπ Πέισλι (1977, 1978, 1981) και ο Κάρλο Αντσελότι (2003, 2007, 2014) θα παραμείνουν στη μοναξιά τους ή η παρέα θα διευρυνθεί;

Γεωγραφία
Δύο μέλη από τη «δολοφονική» επιθετική τριάδα της Λίβερπουλ γράφουν ιστορία. Ο Σαλάχ θα γίνει ο πρώτος Αιγύπτιος που συμμετέχει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Από κοντά κι ο Μανέ, αφού είναι ο πρώτος Σενεγαλέζος που δίνει το «παρών» σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Ο Μεντί της Μονακό το 1992 (Κύπελλο Κυπελλούχων) κι οι Μπειγ, Εντιάιγ της Μαρσέιγ το 2004 (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) είχαν γνωρίσει την ήττα. 

Μαθηματικά
Η στατιστική είναι ψυχρή. Λέει πως το δεύτερο ημίχρονο ανήκει στη Ρεάλ. Η ένταση της Λίβερπουλ πέφτει κατά 30% στο δεύτερο 45λεπτο, ενώ οι Μαδριλένοι ανεβάζουν τη δική τους κατά 20%. Ανάλογη κι η αποτελεσματικότητα των επιθετικών όπλων τους: ο Ρονάλντο έχει πετύχει τα 10 από τα 15 γκολ του στο τρέχον Champions League στο δεύτερο μέρος των αναμετρήσεων, ενώ ο Σαλάχ μόνο τα 3 από τα 10. Αλλά μην πάτε μακριά. Θυμηθείτε πως εξελίχθηκε ο περσινός τελικός Ρεάλ-Γιουβέντους και καταλαβαίνετε πως οι αριθμοί λένε, αρκετές φορές, την αλήθεια. 

Φυσική (μπλιαχ…)
«Η στιγμιαία ταχύτητα θεωρείται ως η ταχύτητα ενός σώματος σε μια δεδομένη χρονική στιγμή. Ορίζεται ως το όριο της μέσης ταχύτητας του σώματος σε χρονικά διαστήματα ολοένα και πιο μικρά γύρω από τη δεδομένη χρονική στιγμή. Η ταχύτητα ενός σώματος μεταβάλλεται όταν μεταβάλλεται είτε το μέτρο της ταχύτητας (το σώμα κινείται γρηγορότερα ή αργότερα) είτε η φορά της (το σώμα στρίβει και αλλάζει κατεύθυνση). Λέμε τότε ότι το σώμα επιταχύνεται». Φυσικά και το αντέγραψα. Μην νομίζετε  πως θυμάμαι γρι από Φυσικο-Χημειο-Αλγεβρο-Γεωμετρίες. Ήμουν η ντροπή του σχολείου. Απλώς το επικαλούμαι για να γράψω πως η μεγαλύτερη ταχύτητα που κατεγράφη σε ματς του τρέχοντος CL ήταν 33,5 χλμ/ώρα από τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν…

Καλλιτεχνικά
Η φωτογραφία είναι τέχνη. Προφανώς αυτό σκέφτηκαν οι Ρονάλντο, Καζεμίρο, Μαρσέλο κι αποφάσισαν από την αρχή της σεζόν στο Champions League να αφήνουν το φωτογραφικό φακό να «φυλακίζει» τις στιγμές. Η πρώτη φορά ήταν πριν από τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο. Τότε ο Πορτογάλος έβαλε και τη λεζάντα. «Οι Τρεις Σωματοφύλακες». Το γούρι συνεχίστηκε και στα νικηφόρα ταξίδια σε Παρίσι, Τορίνο, Μόναχο, επομένως δεν υπήρχε περίπτωση η…ιεροτελεστία να μην ακολουθηθεί εν όψει του τελικού.

Πολιτική οικονομία
«Φυσικά και είμαι αριστερός. Πιστεύω στο κράτος Πρόνοιας, δεν έχω ιδιωτική ασφάλεια κι ουδέποτε θα ψήφιζα ένα κόμμα που υπόσχεται τη μείωση της φορολογίας για όσους κερδίζουν περισσότερα χρήματα. Εάν υπάρχει κάτι που δεν θα κάνω ποτέ στη ζωή μου, είναι να ψηφίσω δεξιό κόμμα». Γιούργκεν Κλοπ στον Guardian τον Ιούνιο του 2016, εν μέσω του δημοψηφίσματος για το Brexit. Ο Γερμανός είχε εκφραστεί αναφανδόν υπέρ του Bremain, κάνοντας λόγο για πολιτικό χάος στην περίπτωση που οι Βρετανοί υπερψήφιζαν την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο Λίβερπουλ –πόλη στην οποία το Bremain έλαβε ποσοστό άνω του 58%- τα λόγια του προπονητή των Reds ήχησαν γλυκά κι ήταν ένας ακόμη λόγος ενδυνάμωσης των σχέσεων με την εξέδρα. 

Σχέδιο
Κατασκευάστηκε το 1923, ονομάστηκε «Κόκκινο στάδιο του Τρότσκι», έκτοτε άλλαξε πολλές φορές ονομασία, καταστράφηκε από τους Ναζί, ανακατασκευάστηκε μετά την ανεξαρτητοποίηση της Ουκρανίας. Το Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου είναι το κόσμημα της ουκρανικής πρωτεύουσας, κι ως κόσμημα είναι λιγάκι ακριβούτσικο: το τελευταίο λίφτινγκ κόστισε 550 εκατομμύρια ευρώ. Ήταν η έδρα του τελικού του Euro 2012, όταν η Ισπανία του Σέρχιο Ράμος διέλυσε με 4-0 την Ιταλία, επομένως ο αρχηγός της Ρεάλ έχει μόνο ευχάριστες αναμνήσεις. Εκεί δίνει τα ευρωπαϊκά ματς η Ντινάμο Κιέβου, ενώ φιλοξενεί και τις αναμετρήσεις της εθνικής Ουκρανίας. Για τον τελικό το χορτάρι θα κοπεί στα 23 εκατοστά –ο κανονισμός της UEFA δίνει εύρος από 22 έως 28 εκατοστά- για τελευταία φορά 5 ώρες πριν από το πρώτο σφύριγμα του Μάζιτς. 

Μουσική
Τον ύμνο του CL θα παρουσιάσουν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο οι 2CELLOS. Πρόκειται για ένα ντουέτο από την Κροατία που κάνει μαγικά παίζοντας τσέλο και διασκευάζοντας πασίγνωστα κομμάτια. Το show συμπληρώνουν η pop τραγουδίστρια Dua Lipa με τον Sean Paul. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.