Η δουλειά κάνει τις ομάδες

Είχε ελκυστικές πτυχές αλλά και σημεία που απαιτούν βελτίωση ο Παναθηναϊκός στην Κων/πολη κόντρα στη Γαλατασαράι. Ήταν όμως «ηλίου φαεινότερον» ότι γίνεται ομάδα με αρχές και χαρακτήρα.

Ο Παναθηναϊκός στην Turk telecom Arena παρουσίασε στοιχεία που μαρτυρούν ότι χτίζει χαρακτήρα. Κάτι που επιτυγχάνεται μόνο μέσα από τη σκληρή δουλειά και τη συνέπεια στις αρχές, όταν δηλαδή είσαι «ομάδα». 

Παρουσίασε χαρακτήρα ομάδας απέναντι στη Γαλατασαράι η οποία σε ενάμιση μήνα θα αγωνιστεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κι έχει δημιουργηθεί για να ανταποκριθεί σε αυτές τις απαιτήσεις. 
Αντίπαλος με ποιότητα, η οποία στο πρώτο φιλικό ενώπιον του κοινού της ήθελε τη νίκη. 

Σε αυτό το «απαιτητικό» φιλικό ματς οι παίκτες του Γιώργου Δώνη κυκλοφόρησαν σε μεγάλα διαστήματα καλά τη μπάλα, είχαν αυτοπεποίθηση κι ενίοτε υπομονή στο χτίσιμο του παιχνιδιού. Έδειξαν αμυντική συνοχή σε ροή αγώνα, ήταν καλοί στην πίεση ψηλά, «έκλεψαν» πολλές φορές τη μπάλα αλλά … 

Έβγαλαν προβλήματα στο ψηλό παιχνίδι και τις στατικές φάσεις, δεν είχαν πάντα γρήγορες επιστροφές και σκόραραν καθυστερημένα… 

Ο Δώνης στη διάρκεια της περυσινής σεζόν δημιούργησε ένα κορμό στηριζόμενος κυρίως σε δώδεκα, δεκατρείς ποδοσφαιριστές. Αυτό τον αριθμό τον μεγαλώνει επιχειρώντας να τον ανεβάσει στους δεκαοκτώ, δεκαεννέα ποδοσφαιριστές, ώστε να αντιμετωπίσει σε πρώτη φάση την έλλειψη βάθους που επιβράδυνε πέρυσι την ομάδα του όσο η σεζόν εξελισσόταν.  

Την ίδια ώρα οι «μικροί» μεγαλώνουν, έχοντας ένα χρόνο παραστάσεων στην πλάτη τους και δε διστάζουν να αναλάβουν ευθύνες και πρωτοβουλίες απέναντι σε κάθε αντίπαλο. 

Με την εικόνα τους στην Πόλη, οι πράσινοι επιβεβαίωσαν ότι σφυρηλατούν ανταγωνιστικό χαρακτήρα σε υψηλότερο από το περυσινό επίπεδο. Τους έλειψε βέβαια η καθαρή σκέψη σε ορισμένα σημεία του ματς και τα γκολ του Μακέντα.

Βρήκαν όμως τις πρωτοβουλίες του Δημήτρη Κολοβού στη μεσαία γραμμή και περίπου ένα ημίωρο συνολικά, υψηλής πίεσης κι έντασης που ανεβάζει τον πήχη τους. 

Στην άκρη του πάγκου ο Γιώργος Δώνης δε μπορούσε να μη νιώθει ικανοποιημένος που βλέπει υπό την καθοδήγηση του τα «ταλεντάκια» να γίνονται ποδοσφαιριστές οι οποίοι απαιτούν το αποτέλεσμα από τον εαυτό τους και τον αντίπαλο…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.