Ο τελικός των… κομπάρσων

Ο πρώτος αγώνας των φετινών τελικών του πρωταθλήματος είχε την υπογραφή των... κομπάρσων και την απουσία των ηγετών.

Ο πρώτος αγώνας των φετινών τελικών του πρωταθλήματος είχε την υπογραφή των… κομπάρσων και την απουσία των ηγετών. Καλάθης, Γκιστ από τη μία και Σπανούλης, Πρίντεζης από την άλλη εξουδετερώθηκαν και.. έδωσαν χώρο σε άλλους συμπαίκτες τους που πήραν τη σκυτάλη και έκαναν το step up όπως το λένε και οι ίδιοι. Οπως αποδείχθηκε σε αυτόν τον πρώτο τελικό, οι ρόλοι και η ετοιμότητα μπορούν να φέρουν την επιτυχία. 

Ας ξεκινήσουμε από τους νικητές, καθώς αξίζουν με την απόδοση τους να πάρουν αυτή τη θέση. Σίγουρα περιμένεις πιο πολλά από έναν παίκτη όπως ο Σπανούλης σε ένα κρίσιμο ματς. Οι 4 πόντοι  και οι 2 ασίστ δεν είναι αριθμοί αντιπροσωπευτικοί της αξίας του αρχηγού του Ολυμπιακού, ωστόσο δύο του ενέργειες ήταν αρκετές για να δείξει το δρόμο στους συμπαίκτες του. Δύο βουτιές για μία χαμένη μπάλα ενός 35χρονου που έχει κερδίσει τα πάντα στην καριέρα του μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση για τους πιο μικρούς. Ο Πρίντεζης φορτώθηκε με τρία φάουλ από νωρίς και δεν μπόρεσε να μείνει στο παρκέ για να βάλει δύσκολα στον Σίγκλετον και αυτό φάνηκε από τους αριθμούς του Αμερικανού. Αυτοί ήταν οι ηγέτες που δεν έλαμψαν από τον Ολυμπιακό την Κυριακή το βράδυ, αλλά στο ΟΑΚΑ έλαμψε το άστρο των Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Μάντζαρη, Στρέλνιεκς και λίγο του Μπόγρη(!). 

Ο Παπανικολάου ήταν αυτός που «εξαφάνισε» τον Καλάθη, πέτυχε 14 πόντους και έδωσε την  ενέργεια που είχαν χάσει οι «ερυθρόλευκοι» τους τελευταίους μήνες. Ο Παπαπέτρου έβαλε τα σουτ που έπρεπε, όταν έπρεπε και ο Στρέλνιεκς έδειξε γιατί ο Σφαιρόπουλος τον πήρε στην ομάδα του. Ο… αντί-Σπανούλης με 7 πόντους, χωρίς να αστοχήσει, στο διάστημα που ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντεπιτεθεί και να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Ηταν αυτός που κράτησε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ. Οσο για τον Ελληνα γκαρντ, 3/4 τρίποντα, 3 ασίστ, 3 ριμπάουντ και αρκετό τρέξιμο στην άμυνα. Τέλος αφήσαμε τον Μπόγρη, ο οποίος πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για πολλούς παίκτες. Αρκετοί τον χλεύασαν από το προηγούμενο καλοκαίρι μέχρι τώρα, αλλά όταν χρειάστηκε ο διεθνής σέντερ έκανε πράξη τα λόγια που χρησιμοποιούσε κάθε φορά. Ηταν έτοιμος όταν τον χρειάστηκε η ομάδα και έκανε το step up. Κάποιοι παίκτες όταν τραυματίζονται χάνουν την ψυχολογία τους, ο Μπόγρης τη βρήκε και πλέον όταν μπαίνει δίνει αυτό που πρέπει, πάθος, όρεξη και δίψα. Σε τρία λεπτά έδωσε μία ασίστ για τρίποντο, έβαλε ένα καλάθι και έδωσε σωστά σκριν στους συμπαίκτες, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει ο Μακλίν. 

Για τον Παναθηναϊκό ο Τζέιμς απάντησε στο παρκέ γιατί είναι χρήσιμος σε μία ομάδα, για τους πόντους που προσφέρει. Το ίδιο και ο Σίγκλετον. Οι δυο τους ήταν οι μόνοι που φάνηκαν επιθετικά σημειώνοντας τα 2/3 των πόντων της ομάδος τους. Ο τρίτος που διασώθηκε από το πράσινο ναυάγιο ήταν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Ο Ελληνας άσος έδωσε τα πάντα στην άμυνα, ιδίως όταν ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να γυρίσει στο ματς.

Ο πρώτος τελικός ανήκει στο παρελθόν, με τον Ολυμπιακό να κάνει «μπρέικ» σε πρώτο ματς τελικών μετά από 16 χρόνια. Τότε είχε νικήσει την ΑΕΚ με 82-74, ενώ λίγες μέρες αργότερα είχε κάνει το 2-0 στη σειρά. Τελικά η Ενωση ανέτρεψε τα δεδομένα και κατέκτησε το πρωτάθλημα τότε με 3-2 νίκες.

Η φετινή σειρά των τελικών ξεκίνησε με ενδιαφέροντα τρόπο και περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.