Τώρα να δεις τι θα γίνει…

Ήταν ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός ξεκινούσε με ψυχολογικό πλεονέκτημα τη σειρά των τελικών. Ξεκάθαρο, όμως και αποδεδειγμένο είναι όλα αυτά τα χρόνια, πως μεταξύ αιωνίων το μόνο που μετράει είναι το «θέλω».

Ήταν ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός ξεκινούσε με ψυχολογικό πλεονέκτημα τη σειρά των τελικών. Ξεκάθαρο, όμως και αποδεδειγμένο είναι όλα αυτά τα χρόνια, πως μεταξύ αιωνίων το μόνο που μετράει είναι το «θέλω». Ο Ολυμπιακός στον πρώτο τελικό της σειράς, έδειξε να έχει μεγαλύτερο «θέλω» μέσα του, από ότι ο αντίπαλός του. Και αυτό κάποιες φορές, όχι πάντα, δεν προκύπτει καν από τα νούμερα της στατιστικής. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν περισσότερα λάθη από τους γηπεδούχους, δεν είχαν καμιά τρομερή διαφορά στα ριμπάουντ και στο μόνο κομμάτι που κυριάρχησαν ήταν οι τελικές πάσες. Παρόλα αυτά το μάτι τους γυάλιζε, απέναντι σε αντιπάλους, που αδικαιολόγητα θεωρούσαν το παιχνίδι δικό τους και το πλήρωσαν.

Πριν τους τελικούς είχαμε πει ότι ο Ολυμπιακός δεν καλείται να αποδείξει αν μπορεί να αντιδράσει, αυτό το έχει αποδείξει ο συγκεκριμένος ελληνικός κορμός του, πολλάκις. Το θέμα για τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ήταν αν θα βρουν ψυχολογικά και σωματικά αποθέματα. Και βρήκαν! Κλείστηκαν σπίτι τους δούλεψαν, πείραξαν τον εγωισμό τους και έκαναν το πρώτο βήμα.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, έπαιξε όπως τις πρώτες μέρες που πήρε τον Τζέιμς. Ασύνδετα, χωρίς συνεργασίες (μπροστά και πίσω) με παίκτες που ποτέ δεν μπήκαν σε mood τελικών. Το θέμα για τους «πράσινους», επίσης, σε αυτό το πρώτο ματς ήταν ότι έχασαν από τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι που ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης δεν ήταν καλά. Ωστόσο, ο υπόλοιπος ελληνικός κορμός (Μάντζαρης, Παπαπέτρου και κυρίως Παπανικολάου) έδιναν το ρυθμό στους ξένους. Ο Στρέλνιεκς φάνηκε ότι είναι παίκτης για περισσότερα από δέκα λεπτά, ειδικά σε κρίσιμα ματς, ενώ όποιος κι αν πατούσε παρκέ (από τους έντεκα, που έπαιξαν) ήταν έτοιμος να «δαγκώσει».

Οι «πράσινοι» μπήκαν στο ματς με δεδομένα, θεωρώντας εαυτούς καλύτερους! Στα αιώνια παιχνίδια όμως, ειδικά αν μιλάμε για τελικούς τα δεδομένα κάνουν κακό, σε αποπροσανατολίζουν.

Φυσικά και οι τελικοί δεν ολοκληρώθηκαν επειδή έγινε ένα break, ίσως πλέον να έγιναν περισσότερο ελκυστικοί από πριν. Ο Παναθηναϊκός δεν το φοβάται το ΣΕΦ και ο Ολυμπιακός από την άλλη ξέρει πως αν δεν κερδίσει στην έδρα του, ακυρώνει το διπλό στο ΟΑΚΑ. Ζεστές, απολαυστικές μάχες. 

ΥΓ: Διαιτητές και κόσμος οφείλουν σε όλους να είναι προσεκτικοί και χωρίς δεύτερες σκέψεις…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.