Θέλει να “δέσει” τους παράγοντες με την ευλογία FIFA & UEFA, αλλά…

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την προσπάθεια του Γιώργου Βασιλειάδη να συμμαχήσει με FIFA & UEFA ώστε οι παράγοντες να μην έχουν και πολλές δυνατότητες αντίδρασης

Μετά την FIFA και τον εκπρόσωπό της Μπιορν Βασάλο ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης τα είπε και με την UEFA και τον δικό της εκπρόσωπο Ζόραν Λάκοβιτς.

Στόχος του υφυπουργού και φυσικά της κυβέρνησης είναι να πάρει το «ΟΚ» των διεθνών ομοσπονδιών για την επικείμενη αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάτι που προς το παρόν δεν έχει συμβεί. 

Ο κ. Βασιλειάδης εκμεταλλεύεται πάντως, την πλήρη ανυπαρξία της ΕΠΟ του Βαγγέλη Γραμμένου και της Superleague των κκ Στράτου και Γκαγκάτση και προχωρά σε συζητήσεις και επαφές με FIFA & UEFA, κάτι που σε άλλες εποχές θα ήταν αδιανόητο όχι να γίνουν, αλλά ούτε καν να επιχειρηθούν!

Επειδή όμως, οι εποχές είναι οικονομικά… στεγνές για τις ομάδες και όλο τον κόσμο γενικότερα, οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν κι αφήνουν όλο το γήπεδο στην κυβέρνηση.

Μόνο που αν τελικά το σχέδιο Βασιλειάδη πάρει το πράσινο φως και προχωρήσει, στόχος είναι το συνολικό οικονομικό πακέτο να μην το διαχειριστεί από μόνη της η Λίγκα, αλλά μία επιτροπή που θα προταθεί από την κυβέρνηση (που δίνει τα χρήματα) και στην οποία ενδέχεται να υπάρχουν και εκπρόσωποι της ΕΠΟ και της Superleague. Και μόνο στην ιδέα αυτή οι παράγοντες παθαίνουν… αλλεργία! 

Ωστόσο είναι προφανές πως οι διεθνείς ομοσπονδίες δεν θεωρούν επιτυχημένη (κάθε άλλο μάλιστα) την θητεία του κ. Γραμμένου στην ΕΠΟ.

Γι αυτό και φέρνουν ξένο υπερσύμβουλο-μάνατζερ, ο οποίος πιθανόν και να συμβάλει στην αναδιάρθρωση των κατηγοριών, ενώ θα ελέγχει τα πεπραγμένα του ΔΣ και της ΕΕ της ελληνικής ομοσπονδίας.

Επιπλέον, αν κριθεί αναγκαίο, μπορεί και να ξαναδούμε στο Γουδή μια νέα Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή. Όχι για να καθαιρεθεί η εκλεγμένη διοίκηση της ΕΠΟ, αλλά για να λειτουργήσουν κάποια ζητήματα που FIFA & UEFA θεωρούν ΒΑΣΙΚΑ.

Τέτοια είναι:

-Η Επιτροπή Δεοντολογίας που θα επιβάλει ποινές για δυσφήμηση του αθλήματος σε κάθε αξιωματούχο που επιθυμεί να προτάσσει τον εγωισμό του πάνω από το κοινό συμφέρον.

-Η αλλαγή των κανονισμών που θα επιτρέπει την έλευση ξένων διαιτητών στα ντέρμπι και σε όποια ματς θεωρούνται κρίσιμα.

-Η νέα ΚΕΔ που θα λειτουργήσει αποτελούμενη μόνο από ξένους διαιτητοπατέρες, τα κινητά τηλέφωνα των οποίων θα γίνει προσπάθεια να παραμείνουν απόρρητα για ευνόητους λόγους.

-Η τοποθέτηση ξένου σύμβουλου σε θέματα βίας που θα μετέχει στις συσκέψεις με τις ΠΑΕ και την ΕΛ.ΑΣ. και θα ελέγχει αν τηρούνται όσα συμφωνούνται.

Το «καπέλωμα» των εγχώριων αρχών του ποδοσφαίρου είναι πλήρες και χωρίς αυτό FIFA & UEFA δεν πρόκειται να συναινέσουν στη συμμετοχή των ομάδων μας στην Ευρώπη.

Με λίγα λόγια κι επειδή γνωρίζουν ότι πολλές ομάδες δεν βλέπουν με καλό μάτι την βίαιη αναδιάρθρωση των κατηγοριών, αλλά και την εμπλοκή των ξένων στα ελληνικά πράγματα, δεν έχουν αποσύρει από το τραπέζι το ζήτημα του Grexit. 

Βεβαίως και δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε αυτό αν πάρουν ένα τυπικό «ΟΚ» για τα σχέδια που επεξεργάζονται σε συνεργασία με την κυβέρνηση. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.