Ναρκαλιευτής στο Μπάμπεργκ

Ο Χρήστος Καούρης ταξιδεύει κατά μήκος της Βαυαρίας και αναλύει κάποιες από τις συνισταμένες της αυριανής δοκιμασίας του Ολυμπιακού στο Μπάμπεργκ.

Μία από τις συνήθειες του Γιάννη Σφαιρόπουλου που τον βοηθά να χαλαρώνει μετά τα ματς είναι ο ναρκαλιευτής.

Ναι, αυτό το  puzzle game 20ετίας και βάλε, που μαζί με την πασιέντζα (απλή και spider) έχουν βοηθήσει χαρακτηριστικά τους υπαλλήλους γραφείου με τις καλές γνωριμίες και τον άπλετο ελεύθερο χρόνο. Μέχρι αποδείξεως του εναντίου, ο  Ολυμπιακός κινείται σε ένα ευρωπαϊκό ναρκοπέδιο, με ακριβώς όσα περιθώρια λάθους έχουν  και οι παίκτες του ναρκαλιευτή: κανένα.

Έχοντας βάλει τους εαυτούς τους σε αυτή τη θέση, τεχνική ηγεσία και παίκτες καλούνται να προσέξουν το βηματισμό τους. Το πρώτο βήμα έγινε με τη νίκη στο Φάληρο επί της Λαμποράλ, όμως η παρουσία των ερυθρόλευκων για 11η σερί φορά στα πλέι-οφ θα κριθεί σε μεγάλο βαθμο on the road: στο δρόμο.

Μπορει ο βαθμός δυσκολίας του γερμανικού ραντεβού της Πεμπτης να μην είναι ανάλογος των ταξιδιών σε Μόσχα, Μαδρίτη ή Βαρκελώνη, όμως τόσο ο προπονητής  του Ολυμπιακού όσο και η ομάδα του έχουν να αποδείξουν πράγματα.

Πρώτο και σημαντικότερο, κυρίως με τον τρόπο που έχει χτιστεί η φετινή ομάδα, αν υπάρχει άμυνα και εκτός έδρας. Στις μέχρι τώρα δοκιμασίες του στο φετινό Top 16 είδε τους αντιπάλους του να μένουν πιστοί στις αγωνιστικές τους συνήθειες. ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Μπαρσελόνα ξέφυγαν μόνο φευγαλέα από το λεγόμενο comfort zone: ο Ολυμπιακός, ο πιο ανεπιθύμητος αντίπαλος για όλες τις φετινές ομάδες σύμφωνα με την ψηφοφορία των general managers, έβλεπε τους αντιπάλους του να κάνουν ματς με +80 παραγωγικότητα. Μην έχοντας πλέον την πολυτέλεια να υποτιμήσει κανένα, καλείται στο Μπάμπεργκ να σταματήσει την κυκλοφορία της μπάλας μιας ομάδας που παίζει και σουτάρει τουλάχιστον 30% καλυτερα στο σπίτι της.

Δεύτερον, αν η χημεία της ομάδας βαίνει προς αποκατάσταση. Ο ίδιος ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε πριν το ματς με τη Λαμποράλ για ρόλους που χάθηκαν, για ισορροπίες που διαταράχθηκαν. Το προηγούμενο δείγμα έδωσε μόνο μία ένδειξη πως ξεκινά να μπαίνει μια τάξη στην πολυκοσμία, προφανώς με τις απαραίτητες θυσίες και προσαρμογές (Αθηναίου,Αγραβάνης). Προφανώς οι απαιτήσεις και οι συνθήκες κάθε αγώνα είναι διαφορετικές, δεν αποκλείεται πάντως το rotation να περιοριστεί σε ορατό βαθμό. Η επιστροφή Λοτζέσκι, λογικά στο παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις, θα δώσει μαζί την επιθετική ποιότητα και την αίσθηση της ασφυξίας για όσους θεωρούν φυσικό τους ενδιαίτημα το ¨3¨.

Μέρος τρίτο και τελευταίο, η νοοτροπία. Ακόμα περισσότερο και από τις back to back Ευρωλίγκες του ´12 και του ´13, ο Ολυμπιακός κατέκτησε με το σπαθί του μια θέση στην ευρωπαίκή μυθολογία ως ¨η ομάδα που κανείς πρέπει να κερδίσει τρεις φορές¨. Τα εισαγωγικά δεν είναι τυχαία: αυτό τον τίτλο είχε χρησιμποιήσει η ισπανική εφημερίδα Marca στην προαναγγελία του περσινού τελικού της Μαδρίτης. Λίγο πριν η ερυθρόλευκη αποστολή αναχωρήσει για τη Γερμανία, ο Οθέλο Χάντερ έλεγε πως ¨αυτή η ομάδα αντιδρά καλύτερα υπό πίεση¨.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο Αντρέα Τρινκιερι και ο Νίκος Ζήσης θα καλωσορίσουν τον Ολυμπιακό στο ναρκοπέδιο της freak  city. Και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα  φορέσει τη στολή του ναρκαλιευτή.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.