Άλλες συνθήκες, ίδιος στόχος

Από τη ζεστή Κύπρο στη... δροσερή Νορβηγία κι από τη λιγότερη έτοιμη ΑΕ Λεμεσού στη Μόλντε, που βρίσκεται στα μισά της σεζόν στο εγχώριο πρωτάθλημα, τα δεδομένα αλλάζουν εντελώς για τον Άρη, όμως, όχι η στόχευση

Πριν μια εβδομάδα, ο Άρης έπαιρνε την πρόκριση στην ασφυκτικά (για ποδόσφαιρο) ζεστή Κύπρο απέναντι σε μια ομάδα, την ΑΕ Λεμεσού, που λόγω εποχής και συνηθκών δεν έχει πιάσει ακόμη αγωνιστικό ρυθμό. Σήμερα (8/8), βρίσκεται στη… δροσερή Νορβηγία, στον ακριτικό ευρωπαϊκό βορρά, και αντιμετωπίζει μια ομάδα, τη Μόλντε, που έχει φτάσει στα μισά του δρόμου στο εγχώριο πρωτάθλημα, είναι πρώτη στη βαθμολογία και έχει πάρει ήδη δύο ευρωπαϊκές προκρίσεις. Δηλαδή, οι “κίτρινοι” έχουν να διαχειριστούν εντελώς άλλα δεδομένα, χωρίς, όμως, ο στόχος της εκτός έδρας νίκης να αλλάζει γι’ αυτούς.
Οι ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης του Άρη σήμερα (20:00) για τη Γ’ προκριματική φάση του Europa League δεν σταματούν μόνο στα παραπάνω. Από την περασμένη Παρασκευή έκαναν μπόλικα χιλιόμετρα, αν μετρήσει κανείς αυτά της επιστροφής στη Θεσσαλονίκη από την Κύπρο κι αυτά του ταξιδιού στο Μόλντε. Η επιβάρυνση είναι μεγάλη και πάντα μετράει σε τέτοιες περιπτώσεις. Επιπλέον, οι “κίτρινοι” καλούνται να αντιμετωπίσουν τους αντιπάλους τους σε πλαστικό χορτοτάπητα, στον οποίο οι ίδιοι είναι ασυνήθιστοι. Κι αυτό είναι ένα στοιχείο που θα παίξει το ρόλο του σήμερα στη διαχείριση του αγώνα, την οποία ο προπονητής της ομάδας, Σάββας Παντελίδης, θα κάνει από την κερκίδα και όχι από τον πάγκο, λόγω της τιμωρίας του από την UEFA.
Οι ιδιαιτερότητες, λοιπόν, είναι πολλές για τον Άρη, όπως είπαμε, όμως, ο στόχος είναι ίδιος με αυτόν της περασμένης εβδομάδας στη Λάρνακα. Δηλαδή, να βάλει γκολ. Τότε το χρειαζόταν να προκριθεί. Τώρα, για να πάρει το πάνω χέρι, αν βεβαίως κρατήσει μηδέν παθητικό στην άμυνα, ώστε να έχει περισσότερες πιθανότητες για πρόκριση στον εντός έδρας επαναληπτικό στις 15 Αυγούστου.
Το έργο δεν είναι εύκολο. Οι αντίπαλοι έχουν βάλει ως τώρα 39 γκολ στο πρωτάθλημά τους σε 17 αγώνες και έχουν δεχτεί 16. Στους τέσσερις ευρωπαϊκούς αγώνες σκόραραν 10 γκολ και δέχτηκαν 2. Οι επιδόσεις τους δεν είναι τυχαίες, αν αναλογιστεί κανείς ότι το δείγμα των αγώνων είναι μεγάλο για να τους κρίνει ως ομάδα.
Πού μπορεί, λοιπόν, να πατήσει ο Άρης για να ελπίζει ότι μπορεί να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει; Αφενός στην ποιότητά του ως ομάδα κι αφετέρου στο γεγονός ότι έστω αυτά τα δύο επίσημα παιχνίδια που πήραν στα πόδια τους οι παίκτες, τους έχουν δώσει μια κάποια ώθηση. Ειδικά η νίκη στην Κύπρο, η οποία έδωσε και έξτρα αυτοπεποίθηση. Όλα αυτά στα χαρτιά, βεβαίως, διότι στην πράξη πάντα όλα είναι αλλιώς…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.