Θέλουν (όπως πάντα) τα λεφτά, αλλά χωρίς αναδιάρθρωση!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την αρνητική διάθεση των παραγόντων να αποδεχθούν την μείωση των ομάδων, αλλά να βάλουν στα ταμεία τους τα κρατικά λεφτά που τους προσφέρει ο Γ. Βασιλειάδης.

Από την ημέρα που ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Superleague μέχρι και σήμερα γίνεται πολύς λόγος για το σχέδιο του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη σχετικά με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Χωρίς τίποτα να έχει ειπωθεί από επίσημα χείλη (ακόμα τουλάχιστον) ακούμε και διαβάζουμε για πρωτάθλημα με 20 ομάδες, χωρισμένες σε δύο ομίλους των 10.

Για πρωτάθλημα με 16 ομάδες, από τις οποίες θα υποβιβαστούν 4 και θα ανέβουν 2 για να μείνουν τελικά 14 στη Λίγκα από την σεζόν 2019-2020.

Για ένα ποσό 30-40 εκ ευρώ που είναι αποφασισμένη να διαθέσει η κυβέρνηση για να βοηθήσει τις άστεγες τηλεοπτικά ΠΑΕ, αλλά και για τη Football League, υπό την προϋπόθεση να δεχθούν την αναδιάρθρωση.

Για τις επαφές του υφυπουργού με τους εκπροσώπους των FIFA & UEFA, στους οποίους αναλύει τα σχέδιά του, χωρίς να παίρνει απαντήσεις.

Για διαρροές από τις μεγάλες ΠΑΕ σχετικά με τη διαφωνία τους επί των σχεδίων της αναδιάρθρωσης.

Κι ενώ όλοι ακούν, διαβάζουν, συνδιαλέγονται και κρατούν χαρτί και μολύβι για τους υπολογισμούς και τα σενάρια της επόμενης μέρας, εκείνοι που φέρονται να… απέχουν επιδεικτικά από την υπόθεση κι ενώ τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, είναι οι διοικήσεις της ΕΠΟ, της Superleague και της Football League.

Οι καθ ύλην αρμόδιοι δηλαδή. Μόνο η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης εξέδωσε πριν λίγα 24ωρα μια ανακοίνωση με την δική της πρόταση για το προϊόν που λέγεται επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Χωρίς να είναι απορριπτέα, αλλά σίγουρα να πάσχει σε αρκετά σημεία, είναι τουλάχιστον ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ. Από μία μικρομεσαία ΠΑΕ που άρθρωσε λόγο.

Αλήθεια οι υπόλοιπες 15 ομάδες της Λίγκας δεν έχουν να πουν το παραμικρό; Ενδιαφέρονται ή όχι για την βελτίωση του προϊόντος τους που φθίνει δραματικά τα τελευταία χρόνια;

Θέλουν να διεξάγονται ανταγωνιστικά πρωταθλήματα που να κρίνονται βάσει των αποτελεσμάτων στους αγωνιστικούς χώρους ή όχι;

Πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί ΜΟΝΟ με τα χρήματα που θα εισπράττουν από τον εκάστοτε τηλεοπτικό πάροχο ή θα πρέπει να κουνήσουν κι οι ομάδες το… δαχτυλάκι τους προς την κατεύθυνση της οργάνωσης και της αξιοπιστίας ενός απαξιωμένου προϊόντος, με στόχο να γεμίσουν τα γήπεδα;

Γιατί FIFA & UEFA, που έχουν υπό στενή παρακολούθηση το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις στην ΕΠΟ και τη Λίγκα πιέζοντας προς την ορθή (όποια κι αν πιστεύουν ότι είναι αυτή) κατεύθυνση για να ξετυλιχθεί μια και καλή το κουβάρι;

Αφού κι οι ίδιοι είδαν ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά κάποιοι στραβά αρμενίζουν, τι κάνουν για να τους επαναφέρουν στη σωστή ρότα;  

Γιατί οι big 4 του ποδοσφαίρου μας δεν αναλαμβάνουν τις πρωτοβουλίες που πρέπει; Θέλουν τα κρατικά χρήματα για τις υπόλοιπες 7 ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο ή όχι;

Τις θέλουν ανταγωνιστικές ή θέλουν να τις αφήσουν να σβήσουν από τον χάρτη; Κι αν τις θέλουν ανταγωνιστικές, θέλουν και την πίτα ολόκληρη (τα κρατικά λεφτά) και τον σκύλο χορτάτο; Δηλαδή τα 30 εκ χωρίς αναδιάρθρωση;

Ο Γιώργος Βασιλειάδης μπορεί να σκέφτεται και πολιτικά (λόγω της πιθανότητας πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο). Ωστόσο θέλει να προχωρήσει στη μείωση, που εδώ και δεκαετίες οι παράγοντες αρνούνται.

Φαίνεται να έχει όμως, ελάχιστους συμπαραστάτες από το χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και της ΕΠΟ. Διότι εδώ και δεκαετίες οι παράγοντες έχουν μάθει να εισπράττουν χωρίς ανταπόδοση. 

Αν και τώρα, που οι περισσότερες ομάδες είναι σε ασφυκτικό οικονομικό κλοιό (λόγω της τραγικής απόφασης της Λίγκας να μην αποδεχθεί την πρόταση της Nova για την κεντρική διαχείριση, η οποία και έσπασε), δεν αλλάξει κάτι, δεν θα αλλάξει ΠΟΤΕ.

Ή μάλλον θα αλλάξει. Σίγουρα προς το χειρότερο και την αναπόφευκτη (σε σύντομο χρονικό διάστημα) διάλυση των δύο επαγγελματικών Λιγκών, που θα οδηγήσει την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων από την ΕΠΟ με τη μορφή (στην καλύτερη περίπτωση) του ημιεπαγγελματισμού. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.