Η αποτελεσματική διαχείριση ενός Ατρόμητου… μπράβο!

Ο Αποστόλης Νταλούκας αναλύει στο προσωπικό του blogg της συνθήκες κάτω από τις οποίες ο Ατρόμητος μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση στα πλέϊ-οφ του Γιουρόπα Λιγκ μετά το 0-0 που απέσπασε από τη Λέγκια στη Βαρσοβία

Πήρε αυτό που ήθελε, προφανώς ανακατεύοντας την τακτική με τον ρεαλισμό σε ένα θετικό.. χαρμάνι με λίγη δόση τύχης – απαραίτητο συστατικό σε τέτοιο επίπεδο – ο Ατρόμητος στη Βαρσοβία.

Ναι, έπαιξε βασιζόμενος σε ένα αμυντικό δόγμα καθότι ο έμπειρος προπονητής του, πράττοντας όπως κάθε νοήμων «ποδοσφαιράνθρωπος», κοίταξε πρώτα απ’ όλα τις αντοχές της ομάδας του κόντρα σε έναν αντίπαλο σαφώς πιο έτοιμο που χθες βράδυ έδινε το 7ο επίσημο παιχνίδι στη νέα σεζόν με εμφανή μεν τα προβλήματα στην τελική προσπάθεια, αλλά απολύτως φυσιολογικά καλύτερο ρυθμό στον αγωνιστικό χώρο. 

Και τώρα λοιπόν τι; Ο Ατρόμητος μπορεί να το παλέψει κόντρα σε έναν αντίπαλο που έχει την Πολωνική σημαία στην… ούγια, αλλά επί του πρακτέου μιλάμε για ένα κράμα μέσων κι επιθετικών από διάφορες ποδοσφαιρικές σχολές, από την Λατινική Αμερική ως τη Γεωργία κι από την Ιβηρική χερσόνησο ως την Βαλτική θάλασσα!

Η Λέγκια του Αλεξάντερ Βούκοβιτς έχει ταλέντο όμως όπως φάνηκε, αλλού έντονα κι αλλού σχεδόν ανεπαίσθητα, χάνει συχνά – πυκνά τον προσανατολισμό της απέναντι σε έναν πειθαρχημένο αντίπαλο!
Προφανώς δεν είναι τυχαίο πως μέχρι τώρα στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ ΔΕΝ σκόραρε εκτός έδρας σε ματς της… άγονης γραμμής (στην κυριολεξία)! Ούτε στο Κουόπιο, ούτε στο Γιβραλτάρ!

Προφανώς ο Γιάννης Αναστασίου έχοντας γίνει πιο σοφός από τη δοκιμασία της Βαρσοβίας, μπορεί να σκεφτεί κάτι περισσότερο δημιουργικό την ερχόμενη εβδομάδα στο Περιστέρι.

Έχει την εμπειρία στην φαρέτρα του για να τα καταφέρει! Παίκτες όπως ο Βέλλιος, ο Ούμπιδες, ο Μανούσος, ο Ρισβάνης ακόμα κι ο Χαρίσης – με ποδοσφαιρικό «μεταπτυχιακό» σε γήπεδα του Βελγίου – αλλά κι ο Μέγερι με ψυχολογικό αβαντάζ από την χθεσινή του εμφάνιση θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν ένα «πιστό» σχέδιο διαχείρισης της πιο «ύπουλης» εκτός έδρας ισοπαλίας!

Για να βρει κάτι παραπάνω ίσως χρειαστεί ακόμα περισσότερη υπομονή. Η έδρα τώρα πάντως δίνει πλεονέκτημα στην ομάδα του Περιστερίου και καλό είναι να προσφέρει μόνον τα «υλικά» της επιτυχίας για ανάλογες περιπτώσεις όπως η αγωνιστική αυτοπεποίθηση και η συγκέντρωση σε καθένα από τα δευτερόλεπτα του δεύτερου αγώνα καθώς το κάθε γκολ πλέον «ζυγίζει» πολύ βαριά ένεκα των περιστάσεων και η θεωρία της προοπτικής πρόκρισης πρέπει να ξεκινά από το «μηδέν παθητικό»!

Η Λέγκια δεν είναι ανίκητη, δεν είναι άτρωτη αλλά θέλει προσοχή και προπάντων δεν πρέπει να έχει στη διάθεσή της ούτε ελεύθερο πεδίο δράσης για σουτ, ούτε χώρους προκειμένου οι προωθημένοι της να κάνουν ζημιές..

Όλα είναι πλέον εφικτά και ανήμερα της εορτής την ερχόμενη Πέμπτη, η… Παναγιά μαζί μας!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.