14 μικροί Δαβίδ

Ο Ολυμπιακός καλείται να κάμψει την αντίσταση της Μπασακσεχίρ (21.30, Νοvasports2HD) και ένας φίλος από τα παλιά δείχνει τον τρόπο. Γράφει ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος.

Οι “ερυθρόλευκοι” με τη βοήθεια της σκληρής δουλειάς, της ικανότητας και της τύχης βρίσκονται μια ανάσα από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας ήδη εξασφαλίσει το “μαξιλαράκι” της συμμετοχής στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς σε τρία επίσημα ματς, έχει σκοράρει πέντε φορές, χωρίς να έχει δεχτεί γκολ! Το τελευταίο τέρμα οι Πειραιώτες το δέχτηκαν επί αυστριακού εδάφους στις 10 Ιουλίου στο φιλικό με το Αμβούργο, από απρόσμενο σφάλμα του Μάριου Σιαμπάνη, ο οποίος πλέον συνεχίζει στη Νότιγχαμ Φόρεστ. 

Όπως και με τη Βικτόρια Πλζεν, έτσι και με την Μπασάκσεχιρ, ο Ολυμπιακός θέλει να σφραγίσει την πρόκριση στο σπίτι του, μποστά στους φιλάθλους του. Λίγο πριν τον δεκαπενταύγουστο, την ημερομηνία… ορόσημο των καλοκαιρινών διακοπών και της ερήμωσης των αστικών κέντρων, οι φίλοι του Ολυμπιακού θα δώσουν βροντερό παρών στις εξέδρες του φαληρικού γηπέδου, για να πανηγυρίσουν ακόμα μια πρόκριση.

Ο Πέδρο Μαρτίνς προσπάθησε να κρατήσει στα… κόκκινα τους ποδοσφαιριστές του και να μην αφήσει περιθώρια χαλάρωσης λόγω του “διπλού” στην Κωνσταντινούπολη. Οι συνεχείς εναλλαγές προσώπων στο σχήμα των βασικών καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, η “κατσάδα” σε Ποντένσε και Γκερέρο και η προσπάθεια για διατήρηση του τίτλου του αουτσάιντερ είναι ενδεικτικές του χάρτη – πρόκρισης του Πορτογάλου τεχνικού.

Ο ίδιος παρά το γεγονός πως κρατάει ιδιαιτέρως ζεστούς τους Ραντζέλοβιτς και Ελ Αραμπί, όπως όλα δείχνουν, θα ξεκινήσει με τους ίδιους έντεκα του προηγούμενου ματς. Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Βαλμπουενά, Μασούρας και Γκερέρο, θα πάρουν φανέλα βασικού στο σημερινό παιχνίδι. 

Ελαχιστοποίηση των αβίαστων λαθών, συγκέντρωση και σοβαρότητα είναι τα στοιχεία που ζήτησε από τους παίκτες του ο Μαρτίνς, δείχνοντας προβληματισμένος για τις στατικές φάσεις που “χάρισαν” οι παίκτες του, στους αντιπάλους.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να παρουσιάσουν όλα τα παραπάνω και μαζί κάτι από το φλογερό ποδοσφαιρικό φιλότιμο που χαρακτήριζε τον επισκέπτη της αποψινής βραδιάς στο Φάληρο, τον Νταβίντ Φουστέρ. Ο Ισπανός μέσος μάτωνε κυριολεκτικά για τη φανέλα και επιβίωσε στην απαιτητική “ερυθρόλευκη”… βιοπάλη, χάρη στο πείσμα, το πάθος, την αθλητικότητα και την επιμονή. Στοιχεία που είναι αναγκαία σε μεγάλες βραδιές όπως η αποψινή!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.