Και να φτάνεις πιο μακριά από αυτό που είσαι φτιάγμένος

Ο Χρήστος Καούρης σταχυολογεί τις σκέψεις και τις σημειώσεις του από την συναρπαστική 24η αγωνιστική της Basketleague. Σαν road trip, από την Θεσσαλονίκη και τη σάλα Νίκος Γκάλης ως την Αμαλιάδα.

Ο Μάρτης που σύντομα μας τελειώνει και ο ψεύτης Απρίλης που έρχεται δεν είναι για τους λιγόψυχους. Ανάμεσα στις μάχες του Αλεξανδρείου και της Αμαλιάδας, τις εκδηλώσεις μνήμης στο Μαρούσι και τη γιορτή στο Λαύριο, σταχυολογούνται οι σημειώσεις της 24ης αγωνιστικής της Basketleague, αλλά και της προτελευταίας στροφής που έρχεται. 

Το ανέβασμα του Παπανικολάου βγάζει μάτια τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Ο “Παπ” τινάζει από πάνω του τη σκουριά και μετατρέπεται σε καύσιμο του Ολυμπιακού, αφού είναι πιο πολυδιάστατος από τον Στρόμπερι στην επίθεση, χωρίς να υπολείπεται σε επιδόσεις στην άμυνα. 
Ο Σπανούλης υπέγραψε την πρωτιά του Ολυμπιακού με τις εμφανίσεις του σε Ο.Α.Κ.Α και Αλεξάνδρειο. Χωρίς τον κάπτεν σε τόσο καθοριστικές βραδιές, η πρωτιά μάλλον θα είχε αλλάξει χέρια. 
Ο Άρης έπαιξε ντέρμπι μέσα-έξω με τον Ολυμπιακό, δεν πήρε νίκη, αλλά ψήφο εμπιστοσύνης από τον κόσμο του. Όπου και να καταλήξει η μπίλια φέτος, μοιάζει επιβεβλημένο να ενισχυθεί το supporting cast με περισσότερους εν δυνάμει πρωταγωνιστές, αφού οι role players του Άρη παραείναι πολλοί. 
Πολλά τα νεύρα του Ραντούλιτσα στο παιχνίδι της Καβάλας. Οι διαιτητές επέτρεψαν στους κοντούς των αργοναυτών να τον…τσιμπάνε σαν κουνούπια, ο ψηλός εκνευρίστηκε και δεν ξαναέπαιξε από το 26 και μετά. Ο Γκιστ  το γύρισε στο διαγωνισμό καρφωμάτων, αλλά αυτός που γύρισε το διακόπτη ήταν – άκου κάτι πράγματα – ο Διαμαντίδης.  Δύσκολο πάντως να χτυπήσεις καμπανάκι κινδύνου από ματς – αγγαρεία. 
Ο Ντουέιν Ντέιβις θύμισε… Ίνγκραμ αυτό το Σάββατο στην Αμαλιάδα, αλλά δεν ήταν αρκετός. Στον Κόροιβο πάντως τα έχουν και με τους εαυτούς τους που δεν αξιολόγησαν νωρίτερα το μέγεθος του τραυματισμού του και άφησαν την ομάδα χωρίς τον βασικό της σκόρερ για 1.5 μήνα. 
Καλά τα έλεγε ο Χάρης Μαρκόπουλος όταν μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό τον ρώτησα αν η ομάδα του κράτησε κανένα τρίποντο για το ντέρμπι με τον Αρκαδικό, αφού με τους πράσινους σούταρε 14/24. “Όταν παίζεις χωρίς άγχος, τα σουτ πάνε μέσα”, είχε πει ο νεαρός κόουτς. Το Σάββατο, που οι σφυγμοί ήταν ζενίθ, Τσάπιν, Άλεν και Γουέμπστερ σούταραν τούβλα. 
Εν τω μεταξύ ο Στεφανίδης είναι η ήρεμη δύναμη που οδηγεί τον Αρκαδικό στη σωτηρία. Δεύτερος σκόρερ με τα Τρίκαλα, αμυνάρα στον Τσάπιν με τον Κόροιβο. Και μια κουβέντα στον Καββαδά λίγο πριν ο ψηλός σουτάρει τη δεύτερη βολή που έδωσε τη νίκη στους Αρκάδες. Τι του είπε δεν θα σας το πω, αφού έχει δεσμευτεί ο ίδιος να πει την ιστορία αν ο Αρκαδικός σώσει την κατηγορία…
Δεύτερη κατοστάρα της Κηφισιάς στο πρωτάθλημα, μετά τους 115 που είχε βάλει με τα Τρίκαλα, ενώ και με τον ΠΑΟΚ είχε φτάσει εκεί κοντά (97). Κάπως έτσι είναι σταθερά έκτη καλύτερη επίθεση της κατηγορίας.  Και μπορεί ο Ελ-Αμίν και οι λοιποί σκόρερς να έφεραν λάμψη, αλλά την σταθερότητα την δίνουν από την αρχή της σεζόν δύο: ο Λεωνίδας Κασελάκης και ο Ντάστιν “Χάινς των φτωχών” Χογκ (13,2 π., 8.5ρ.)
Η ψήφος μου για προπονητής της σεζόν πηγαίνει αναφανδόν υπέρ του Χρήστου Σερέλη, εκτός κι αν ο Στιβ (ένας είναι ο Στιβ) καταφέρει το θαύμα θαυμάτων και σώσει την Καβάλα. Με τον σέντερ/μοντέλο/με τα γυαλιά μοιάζω με τον Γουέστμπρουκ/και έχω κάνει και το κάρφωμα της σεζόν/ Ousjuice Κρουμπάλι και τους υπόλοιπους, το Λαύριο έδωσε μαθήματα για το πως φτιάχνεται, ενισχύεται και τελικά σώζεται μια ομάδα που φτιάχνεται την τελευταία στιγμή. 
“Η λογική σκοτώνει τα όνειρα” είπε ο Στιβ (ένας είναι ο Στιβ). Και επειδή ακομα η χοντρή δεν έχει τραγουδήσει, κακώς βιαστήκαμε και εμείς στο Λεπτό προς Λεπτό και τραβήξαμε την πρίζα από την Καβάλα. Γυρίζει και ο Ταπούτος. 
Πολλά μπράβο για την ΑΕΚ που τίμησε την ομάδα του 1966. Ο Ζντοβτς αναζητεί παίκτη, αλλά δεν έχει αποφασίσει τη θέση ακόμη. Ειδική μνεία στον στρατιώτη Γιάννη Καλαμπόκη, που ξεπέρασε τους 3.000 πόντους στην καριέρα του και φέτος δίνει στην “Ένωση” περισσότερα πράγματα απ΄ ότι και οι ίδιοι ίσως περίμεναν. 
Δεν άντεχε ο ΠΑΟΚ άλλη ήττα, ήταν και βολικός ο αντίπαλος, ήρθε σχετικά εύκολα το διπλό. Τούτος ο Κλάντον δεν πολυγεμίζει το μάτι, αλλά είναι ένα επιπλέον κορμί στη ρακέτα. Λείπει ένας ακόμη στην περιφέρεια, στον ΠΑΟΚ τον ψάχνουν, αλλά δεν είναι εύκολο να τον βρουν. Πάντως στον πρώτο γύρο των playoffs κανείς δεν τους θέλει για αντίπαλο. 
Και μας έρχεται η 25η και προτελευταία αγωνιστική με τα δράματα της, αφού η μάχη της σωτηρίας φτάνει στην τελική ευθεία, με Καβάλα – Κόροιβο με την πλάτη στον τοίχο και Τρίκαλα – Αρκαδικό να θέλουν να τελειώσουν τη δουλειά. 
Μαρκόπουλος Vs Μαρκόπουλος στην Πυλαία. Ο γιος θέλει τη νίκη για να σωθεί, ο πατέρας πρώτα για το πρεστίζ το δικό του και το τεράστιο όνομα του ΠΑΟΚ. Στην Τρίπολη, ο Καβαλιώτης Στεφανίδης θα υποδέχεται με τη φανέλα του Αρκαδικού την ομάδα της γενέτειρας του, την οποία αν κερδίσει θα ρίξει κατηγορία. Είναι μια βρώμικη δουλειά, αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει αγαπητέ! 
5 on 5 το επόμενο Σάββατο στα κανάλια Novasports, σε ένα Λεπτό προς Λεπτό που δεν χάνεται. Αφήστε που σας ετοιμάζουμε και μια έκπληξη και δεν αποκλείεται η εκπομπή να ξεκινήσει αρκετά νωρίτρα. Λεπτομέρειες προσεχώς! 

ΥΓ. Και όπως έγραψε ο Οδυσσέας Ιωάννου και ο αγαπημένος Μίλτος, που καθόλου δεν το έγραψε για το μπάσκετ αλλά το δανείζομαι γιατί μου ταιριάζει καθώς σκέφτομαι τα ματς που έρχονται στην ουρά: 
“Να αφήνεις τη στεριά/πάνω στο νερό δεμένος
και να φτάνεις πιο μακριά/από αυτό που είσαι φτιαγμένος”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.