Με το Grexit δεν θα έχουν τίποτα να… χωρίσουν!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την απειλή του Grexit και το τι πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου για να το αποτρέψουν.

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, μέλος της επιτροπής εθνικών ομοσπονδιών της ΦΙΦΑ, που μετειχε στη χθεσινή συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, είναι πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου τα τελευταία 15 χρόνια και η θητεία του θα ολοκληρωθεί το 2019, οπότε και θα έχει συμπληρώσει στη θέση αυτή συνολικά 18 χρόνια!

Απορώ λοιπόν, πραγματικά που ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος τον Μάιο θα φέρει νόμο για να περιορίζονται σε δύο μόνο οι θητείες στα προεδρεία των αθλητικών ομοσπονδιών της χώρας, κάθισε και συνομίλησε μαζί του.

Θα επρεπε να τον αποκαλέσει «αιώνιο παράγοντα» και να τον στείλει πίσω στη Ζυρίχη χωρίς δεύτερη κουβέντα! 

Φυσικά και αστειεύομαι. Θέλω όμως να δείξω στους αναγνώστες του blog την απόλυτη υποκρισία που διακρίνει όλους μας στην Ελλάδα. 

Για τον όποιο πρόεδρο ομοσπονδίας ψηφίζουν οι Ενώσεις της χώρας. Και βγάζουν τον «χ» ή «ψ» Γκιρτζίκη. Αν ο Γκιρτζίκης καταδικαστεί από την δικαιοσύνη, υπάρχει στο νόμο πρόβλεψη να ξεκουμπιστεί από την όποια ΕΠΟ. Να τον διώξει «με το έτσι θέλω» ένας υπουργός είναι δύσκολο. Γι αυτό και ο εκβιασμός με το Grexit. 

Γιατί ο Θόδωρος Πάγκαλος (και ο κάθε Πάγκαλος) μπορεί να εκλέγεται βουλευτής επί 31 χρόνια (1981-2012) και ο κάθε Βαγγέλης Βενιζέλος να μετρά ήδη 16 (από το 1993), ενώ σε μια ομοσπονδία αυτό θα απαγορευτεί; 

Τι καλό έχουν κάνει οι βουλευτές στον τόπο, πέρα από το να τον οδηγήσουν στη χρεοκοπία, να συνδιαλέγονται με τη διαπλοκή και να υπογράφουν μνημόνια που έχουν κριθεί αντισυνταγματικά; 

Και γιατί το ίδιο το κράτος αρνείται να υλοποιήσει αποφάσεις της δικαιοσύνης, που έχουν προκύψει από την αντισυνταγματικότητα πολλών νόμων και διατάξεων των 3 μνημονίων; 

Προς Θεού, μακριά από μένα η υπεράσπιση του όποιου Γκιρτζίκη. Ως πρόεδρος της ΕΠΟ είναι αποτυχημένος και δεν έχει κάνει τίποτα για να δείξει ότι ενδιαφέρεται να εξυγιάνει το άθλημα. 

Αλλά σε τι άλλο έχει γίνει εξυγίανση στη χώρα; Όσοι μάλιστα άντεξαν να δουν και τη σχετική συζήτηση της Τρίτης στη Βουλή για τη διαφθορά, θα κατάλαβαν για μία ακόμα φορά ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ. 

Το σύστημα είναι διεφθαρμένο μέχρι το… μεδούλι! ΟΛΟΙ κοροϊδεύουν ΟΛΟΥΣ. Κι όχι τους πολιτικούς αντιπάλους τους, αλλά τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Κι ερχόμαστε στο ποδόσφαιρο και στον Κοντονή. Αν φύγει ο Γκιρτζίκης και αλλάξει η ΚΕΔ, θα έχουμε καθαρό ποδόσφαιρο; Και τι σχέση έχει αυτή αναγκαιότητα των όποιων αλλαγών στο άθλημα με τη ματαίωση του θεσμού του κυπέλλου;

Θα σταματήσει το κράτος να φτιάχνει νόμους για να ρυθμίζει (ή και να χαρίζει) χρέη σε ΠΑΕ και ΚΑΕ υπό την πίεση των οπαδών-ψηφοφόρων τους; 

Δουλειά του κράτους είναι να ασκεί ελέγχους και να διαπιστώνει πόσο σωστά και δίκαια τηρούνται και εφαρμόζονται οι νόμοι που ΠΡΕΠΕΙ να ισχύουν για ΟΛΟΥΣ, χωρίς διακρίσεις. 

Αν λοιπόν, δεν διασφαλιστεί από τους ΟΛΟΥΣ τους παράγοντες τους χώρου και πρωτίστως από εκείνους των μεγάλων ομάδων το περίφημο 50-50, δεν θα δούμε ποτέ άσπρη μέρα. 

Αν οι παράγοντες δεν καταλαβαίνουν τι θα σημάνει η διεθνής απομόνωση (θα μπορούν να φύγουν την άλλη μέρα κιόλας ΟΛΟΙ οι ξένοι που παίζουν στο πρωτάθλημα -και μάλιστα με αποζημίωση – και να εκμηδενιστούν τα έσοδά των ομάδων από τηλεοπτικά και χορηγικά συμβόλαια), τότε ας συνεχίσουν να παίζουν «κρυφτό» και ας περιμένουν από τις ανίκανες κυβερνήσεις της χώρας να τους προσφέρουν τη λύση, η οποια βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο στα δικά τους χέρια. 

Ο κάθε Κοντονής κάνει το δικό του πολιτικό παιχνίδι. Δουλειά των παραγόντων είναι να κάνουν το δικό τους. Για το συμφέρον του ποδοσφαίρου, που είναι και συμφέρον των ομάδων τους, σε ένα περιβάλλον που οι ίδιοι θα αποφασίσουν πως θα καταστεί υγιές.

Γι αυτό ας αποδεχθούν την πρόσκληση του Ιβάν Σαββίδη (μόνο αυτή υπάρχει ανοιχτή μέχρι σήμερα) να καθίσουν να δειπνήσουν σε ένα καλό εστιατόριο και να μη φύγουν από αυτό, αν δεν έχουν καταλήξει στο σχέδιο που θα ξανακάνει το ποδόσφαιρο ελκυστικό. 

Γιατί σε λίγο δεν θα τους έχει μείνει πραγματικά τίποτα για να… χωρίσουν! 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.