Διδακτικό φιλικό…

Ο ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2 με την Άντερλεχτ στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας και ο Κωστής Μπότσαρης αναλύσει στο προσωπικό του blog την εικόνα των κυπελλούχων Ελλάδος στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Δεύτερος φιλικός αγώνας για τον ΠΑΟΚ στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στο Χορστ κι αυτήν τη φορά απέναντί του δεν είχε την Κ23 της Γκεντ αλλά την πρώτη ομάδα της Αντερλεχτ. Μια ομάδα, που προσπαθεί ν’ ανακτήσει τα χαμένα πρωτεία στο Βέλγιο, μια ομάδα που παίζει 3-5-2 με κύρια στοιχεία της τη δύναμη, το διαρκές τρέξιμο και το δυνατό της κέντρο, που ασκεί πίεση από ψηλά και δεν επιτρέπει πολλά περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο. Πάραυτα, οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο μένοντας τελικά στο 2-2 (47’ και 53’ Ελ Καντουρί – 43’ Μπόρνοου, 45+ Γκέρκενς), αν και η υπόθεση νίκη έμοιαζε θέμα λεπτής ισορρροπίας που στο πρώτο ημίχρονο έγερνε υπέρ των Βέλγων με δυο – ακόμη – σημαντικές ευκαιρίες, με τον Μουσόνα στο 7’ και τον Πασχαλάκη να του λέει «όχι» σε τετ α τετ έπειτα από λάθος γύρισμα του Μαουρίσιο και στο 29’ όταν από εκτέλεση φάουλ του Τρεμπέλ η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν η σειρά του «Δικεφάλου» με πιο σημαντική στιγμή αυτήν του Κίτσιου στις καθυστερήσεις, όταν δυνατό σουτ σε κοντινή απόσταση από την εστία απέκρουσε αμυντικός σε κόρνερ. 

Σε αντίξοες συνθήκες λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και με λιγοστό κόσμο λόγω της απαγόρευσης της αστυνομίας (σ.σ. αν και στο δεύτερο ημίχρονο αυξήθηκαν), χωρίς τους τραυματίες Μουλέν – Βιεϊρίνια και τους Γλύκο, Σιαμπάνη, Λεβέκ, Λημνιό, οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου που ξεκίνησαν τον αγώνα έμοιαζαν εγκλωβισμένοι στο παιχνίδι της Αντερλεχτ. Σε κανένα χρονικό σημείο δεν κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα στα χέρια τους, παρουσίασαν πρόβλημα στην ανάπτυξη, ειδικά όταν δέχτηκαν πίεση, καθώς δεν υπήρχε αυτοεποίθηση, δεν υπήρχε συνοχή και σωστές αποστάσεις, με συνέπεια το λάθος να γίνεται εύκολα. Στο αγωνιστικό ντεμπούτο του Χατσερίντι που θέλει χρόνο για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης, σε μια κακή μέρα των ακραίων, σε άμυνα και μεσαία γραμμή, με το κέντρο να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα και να οργανώσει παιχνίδι αναγκάζοντας τον Πέλκα να επιστρέφει για να βοηθήσει στον τομέα αυτόν, ο ΠΑΟΚ κατέγραψε μια σημαντική ευκαιρία, το τελείωμα της οποίας δεν ήταν ανάλογο της συνολικής προσπάθειας. 

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, δυο γκολ στο τελευταίο τρίλεπτο του πρώτου μέρους ήρθαν να κάνουν τη ζωή όλων πιο δύσκολη, χτυπώντας το καμπανάκι εν όψει της συνέχειας. Ηταν ένα διδακτικό μάθημα για όσους αγωνίστηκαν στο διάστημα αυτό, δίχως κανείς να παραγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες ενός φιλικού αγώνα σε περίοδο προετοιμασίας. Αυτό όμως που πρέπει να εμπεδώσουν συγκεκριμένοι, είναι πως σε μια σεζόν τέτοιων απαιτήσεων οι ευκαιρίες δε θα είναι πάρα πολλές, γι’ αυτό και δε θα πρέπει να τις αφήνουν να περνούν ανεκμετάλλευτες. Οπως δηλαδή συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και μπήκαν οι … έτεροι έντεκα ποδοσφαιριστές του Ρουμάνου τεχνικού, πλην … ενός στο ξεκίνημα αφού ο Βαρέλα παρέμεινε στον αγώνα μέχρι το 70’ – όταν κι έδωσε τη θέση του στον Μιχόγεβιτς, αφού το … «κλείσιμο» του πρώτου ημιχρόνου ήταν ολίγον τί … ανησυχητικό για τη συνέχεια. Παρόλα αυτά η «φρέσκια» ενδεκάδα, με Βαρέλα – Μαλεζά στην άμυνα, Κίτσιου – Μπαλογιάννη στα άκρα της, Κάνιας – Σάκχοφ ως αμυντικά χαφ, Ζαμπά και – κυρίως – Λάμπρου στα εξτρέμ αλλά και τον Ελ Καντουρί πίσω από τον Μυστακίδη, ο ΠΑΟΚ άλλαξε άρδην τα δεδομένα του αγώνα. 

Με τον Μαροκινό να πετυχαίνει δυο πανέμορφα γκολ μέσα σε έξι λεπτά, από ισάριθμες τροφοδοτήσεις του Λάμπρου, το ματς ξεκίνησε από την αρχή και με πολύ μεγαλύτερη ισορροπία ανάμεσα στις δυο ομάδες. Η … αυτοπεποίθηση είχε αλλάξει εκ νέου «στρατόπεδο», βρέθηκαν τρόποι αντιμετώπισης της πίεσης με συνέπεια οι Βέλγοι να «θορυβηθούν» και να κάνουν ακόμη πιο δυνατό το παιχνίδι τους προκαλώντας κι έναν σχετικό εκνευρισμό εντός κι εκτός αγωνιστικών γραμμών. Βασικός υπαίτιος αυτής της αλλαγής δεδομένων ο νεαρός Λάμπρου που εισέπραξε αρκετά «μπράβο» από τον πάγκο αλλά στο τέλος έμεινε από δυνάμεις. Από κοντά κι ο Μπαλογιάννης – για δεύτερο διαδοχικό αγώνα – αν και δεν αγωνίζεται στη θέση του, με το νεαρό να δίνει τη θέση του στο 82’ στον Χαρίση λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό. Με ενόχληση μεν αλλά στον οπίσθιο μηριαίο αποχώρησε κι ο Μαροκινός, με την κατάσταση και των δυο να τσεκάρεται σήμερα.

Ηταν καλό αυτό που συνέβη τώρα, καθώς μόνον απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους γίνεται πιο εύκολο να διαπιστωθούν οι όποιες αδυναμίες προκειμένου να υπάρξουν κι οι αντίστοιχες διορθωτικές είτε κινήσεις είτε λειτουργίες. Σε διαφορετική περίπτωση δημιουργούνται … ψευδαισθήσεις και λανθασμένες εντυπώσεις που μόνον κακό μπορούν να κάνουν μελλοντικά. Για μια ακόμη φορά ωστόσο, πρέπει να τονιστεί πως ήταν μόλις ο δεύτερος αγώνας προετοιμασίας έπειτα από μια εβδομάδα στην Ολλανδία, γεγονός που έχει την ιδιαίτερη σημασία του …  Περισσότερα την προσεχή Δευτέρα, στο τρίτο και τελευταίο φιλικό αγώνα του πρώτου μέρους του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, με αντίπαλο τη Νόρτζελαντ. Μέχρι τότε … καλή συνέχεια και καλή δύναμη ….


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.