Τι έδειξε ο Μαρτίνς, τι θυμίζει στους ποδοσφαιριστές του

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο blog του για τα συμπεράσματα που έβγαλε από το πρώτο φιλικό προετοιμασίας του Ολυμπιακού στην Αυστρία.

Άρεσε το πρώτο δείγμα γραφής του Ολυμπιακού που ετοιμάζει ο Πέδρο Μαρτίνς στην Αυστρία. Για όλους όσοι παρακολουθούμε από κοντά τις προπονήσεις των «ερυθρόλευκων» στο Ζέεφελντ, δεν ήταν έκπληξη όσα είδαμε στο φιλικό με τη Βάτενς στο Ομπερπέρφους. Ασφαλώς και οι «Πειραιώτες» έπαιζαν με μία ομάδα που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Αυστρίας. Ωστόσο, αυτό που άρεσε ήταν ο τρόπος προσέγγισης του ματς από τους παίκτες του Πορτογάλου.

Οι πάμπολλες ασκήσεις τακτικής τις οποίες δουλεύει με τους ποδοσφαιριστές του στις αυστριακές Άλπεις, είδαμε να βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο στη διάρκεια του πρώτου φιλικού της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Καλή κυκλοφορία της μπάλας, μικρές αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές και πίεση με διαφορετικούς τρόπους στον αντίπαλο, φαίνεται πως θα είναι το στιλ παιχνιδιού του νέου Ολυμπιακού.

Θα υπάρχουν εναλλακτικά συστήματα, αφού ο Μαρτίνς δε δίστασε κόντρα στην Βάτενς να δοκιμάσει τρία. Στο πρώτο μέρος προτίμησε 4-2-3-1, με το οποίο παίζουν οι «ερυθρόλευκοι» εδώ και χρόνια. Στο δεύτερο ημίχρονο, άρχισαν με 4-4-2 και στα τελευταία λεπτά δοκίμασε 3-3-4 που μοιάζει με 3-5-2. Επιπλέον, στις δηλώσεις που έκανε στην κάμερα των καναλιών novasports μετά το «φινάλε» είπε πως του αρέσει το 4-3-3 και το 4-4-2.

Η ουσία είναι πως ο 48χρονος Πορτογάλος τεχνικός ψάχνει τις καλύτερες λύσεις για την ομάδα που ετοιμάζει για τη νέα σεζόν. Και εκείνο το οποίο μπορούμε να μας μεταφέρουμε με βεβαιότητα είναι πως ο τρόπος δουλειάς του αρέσει πολύ στους ποδοσφαιριστές του. Μάλιστα, οι πιο παλιοί της ομάδας λένε πως θυμίζει τη μεθοδολογία του Μάρκο Σίλβα. Φαίνεται πως κάτι καλό αρχίζει να γίνεται στον Ολυμπιακό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.