Με τη σφραγίδα του Πέδρο Μαρτίνς

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για το πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς και καταγράφει τα πρώτα του συμπεράσματα από τη δουλειά του Πορτογάλου τεχνικού στον Ολυμπιακό.
Δημοσίευση: 05/07/2018 - 06:40
Δύο φιλικά παιχνίδια και μία σειρά προπονήσεων στις αυστριακές Άλπεις, μπορούν να μας οδηγήσουν στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων αναφορικά με τον Ολυμπιακού που ετοιμάζει ο Πέδρο Μαρτίνς. Προσοχή, τα φιλικά τα προσεγγίζουμε ως επέκταση των προπονήσεων και δε βάζουμε στην εξίσωση τα τελικά αποτέλεσμα. Αν και πολλοί προπονητές θεωρούν πως τα θετικά αποτελέσματα στα φιλικά βοηθούν στην τόνωση της αυτοπεποίθησης ενός συνόλου.

Στην παρούσα φάση, αυτό που μετράει είναι το γεγονός πως ο 48χρονος Πορτογάλος τεχνικός έχει ένα ξεκάθαρο πλάνο στο μυαλό του και προσπαθεί με δουλειά και ώρες φροντιστηρίων, τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στην αίθουσα προβολής βίντεο, να το περάσει στους ποδοσφαιριστές του. Θέλει να δημιουργήσει μία ομάδα η οποία θα παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Ένα σύνολο που θα τρέχει πολύ και θα ασκεί εντονότατη πίεση στον αντίπαλο. Ίσως το στοιχείο του πρέσινγκ να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μίας πετυχημένης σεζόν για τον νέο Ολυμπιακό.

Ασφαλώς και υπάρχει μακρύς δρόμος ακόμη στην προετοιμασία. Αρκεί να αναλογιστούμε πως η ομάδα του Πειραιά έχει να δώσει ακόμη επτά φιλικά, τα τέσσερα στο Βέλγιο, δύο στην Ολλανδία και το ακροτελεύτιο στο Καραϊσκάκη με αντίπαλο την Λεγκανές το βράδυ της 1ης Αυγούστου. Αυτό θα είναι και η τελική πρόβα πριν από το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Στις 9 Αυγούστου θα μπει ο Ολυμπιακός στην ευρωπαϊκή αφετηρία. Και είναι αναγκαίο για την ομάδα του Πειραιά να κάνει μία πορεία με πολλά θετικά αποτελέσματα, ώστε να μαζέψει βαθμούς, οι οποίοι θα τον κρατήσουν ψηλά στην ειδική βαθμολογία της UEFA. Ετσι, μπορεί να έχει οφέλη στις κληρώσεις της επόμενων χρόνων.