Οι δικοί μου καλύτεροι…

Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου γράφει στο προσωπικό του blog για τους κορυφαίους του ελληνικού πρωταθλήματος, εν όψει και της σχετικής ψηφοφορίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μας είδατε live στην κουβέντα μας στο Facebook να συζητάμε για τους καλύτερους, αλλά εδώ θα είναι σαφέστερη η δική μου άποψη για τους κορυφαίους της σαιζόν. 

Ας ξεκινήσουμε από το καλύτερο γκολ, κατηγορία στην οποία ξεχωρίζω 2 Πανιώνια γκολ, αυτό του Μπουμάλ απέναντι στην ΑΕΚ, που είχα και την τύχη να το περιγράψω κι αυτό του Ανσαριφάρντ εναντίον του ΠΑΟΚ. Στο πρώτο ο Αφρικανός ξεκινάει εντυπωσιακή κούρσα και μοιάζει να πηγαίνει με 2 ταχύτητες πάνω από τους αντιπάλους του, μέχρι να φτάσει κοντά στην περιοχή και να εξαπολύσει τον αριστερό κεραυνό που νίκησε τον Μπαρόχα. Φοβερό γκολ, σίγουρα από αυτά που σου μένουν. 


Στο ίδιο πλαίσιο και το άλλο, του Ιρανού. Ο Ανσαριφάρντ εκθέτει όλη την άμυνα του δικεφάλου κι εκεί που ο ΠΑΟΚ ψάχνει την ισοφάριση αυτός βάζει τη δική του σφραγίδα, τελειώνοντας το ματς με εκπληκτική ατομική προσπάθεια. Περνάει 3 κι αφήνει άγαλμα τον Βελλίδη, όλη η ενέργεια με το ίδιο πόδι, το δεξί. 

Στους προπονητές θα γίνει σκληρή μάχη, με Πετράκη, Ουζουνίδη και Σίλβα να κονταροχτυπιούνται μέχρι τέλους. Ο πρώτος έφερε τον ΠΑΣ σχεδόν στην Ευρώπη βασιζόμενος στα ίδια εργαλεία ενώ παράλληλα προωθούσε και πιτσιρικάδες δίνοντας τους πολύτιμο χρόνο συμμετοχής. Με συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού τα Γιάννενα ήταν από τις ομάδες που ήξεραν τι ζητούσαν στο παιχνίδι και πως να το πάρουν. 

Ο Ουζουνίδης έβαλε τη σφραγίδα του στον Πανιώνιο. Όταν βγάζεις Ευρώπη μια ομάδα που πριν ξεκινήσει ο μαραθώνιος είναι από τις πρώτες υποψήφιες για υποβιβασμό, τότε δε χρειάζεται να πούμε και πολλά.

Ο Σίλβα έκλεψε την παράσταση στην αρχή της σαιζόν, κλονίστηκε λίγο όταν δεν έγινε η ευρωπαϊκή υπέρβαση, αλλά είδαμε τον Ολυμπιακό να παίζει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, να παίρνει το πρωτάθλημα άνετα και να μη χαλαρώνει ακόμα κι όταν όλα είχαν κριθεί. Δύσκολη ψήφος, εγώ θα πήγαινα 60% Ουζουνίδη, 30% Σίλβα και 10% Πετράκη. 

Στον πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή νομίζω θα έχουμε θρίαμβο Φορτούνη, με τον Τρικαλινό μέσο να γίνεται ο πέμπτος στην ιστορία του πρωταθλήματος, που ήταν διψήφιος σε γκολ και ασίστ. Πρώτος σκόρερ, ηγέτης, πήρε από το χέρι τον Ολυμπιακό και τον οδήγησε στα ρεκόρ. Σαν έτοιμος από καιρό, αποδέχθηκε αυτό το ρόλο και η φανέλα κάθε άλλο παρά βαριά ήταν στις πλάτες του. Ατυχία για τον Μπακασέτα που έκανε φοβερή χρονιά, αλλά έπεσε πάνω στον Φορτούνη. 
Αυτές ήταν οι δικές μου σκέψεις, αλλά η τελική απόφαση ανήκει σε εσάς, προλαβαίνετε μέχρι αύριο στις 12 το μεσημέρι


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.