Ο Ιβάν “Σταύρωσε” τον Κοντονή που περιμένει την Ανάσταση!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την αποχή του ΠΑΟΚ από τη ρεβάνς του κυπέλλου Ελλάδος με τον Ολυμπιακό και τα σχέδια του Σταύρου Κοντονή για τον τελικό τον τελικό της διοργάνωσης.

Στο ποδόσφαιρο και στον Αθλητισμό γενικότερα είναι το αποτέλεσμα που μετράει. Ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο προς σχολιασμό και ανάλυση.

Με αυτά τα δεδομένα ο Ιβάν Σαββίδης τήρησε (παρά τις όποιες παλινωδίες) την αρχική του δέσμευση να μην εμφανιστεί ο ΠΑΟΚ στη ρεβάνς του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, την ώρα που ο Σταύρος Κοντονής “έπνιξε” στο Φάληρο τις όποιες προσδοκίες είχε αναπτύξει για την “εδώ και τώρα” κάθαρση στο ποδόσφαιρο.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού με την παντελώς αψυχολόγητη απόφασή του να ματαιώσει τη διοργάνωση του κυπέλλου κατάφερε μετά από δύο μήνες να πετύχει την διεξαγωγή ενός τελικού παρωδία.

Με την παρουσία μόλις 310 ατόμων στο αχανές Ολυμπιακό στάδιο και Έλληνα διαιτητή. Ναι, ο Τάσος Σιδηρόπουλος είναι ο καλύτερος διαιτητής της ΚΕΔ, αλλά δεν είναι ξένος!

Στην πραγματικότητα η ελληνική Πολιτεία έκανε και στην περίπτωση του ποδοσφαίρου ότι ακριβώς και στη διεθνή πολιτική σκηνή. Ότι ακριβώς της υπέδειξαν οι ξένοι.

Όπως το κουαρτέτο δίνει… χαρτάκι στις άθλιες ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων 5 ετών και τους υποδεικνύει πως να κυβερνήσουν, έτσι έπραξαν και η FIFA με την UEFA απέναντι στον Σταύρο Κοντονή.

Του πρότειναν εναρμόνιση του Κώδικα Δεοντολογίας, που (κάποια στιγμή) θα γίνει και (κάποια στιγμή) τα μέλη του θα επιληφθούν των περιπτώσεων που χρίζουν διερεύνησης.

Του πρότεινε τη διεξαγωγή των αγώνων του κυπέλλου χωρίς θεατές και με ξένους διαιτητές και ο υφυπουργός Αθλητισμού διάλεξε μόνο το πρώτο σκέλος της πρότασης.

Στο δεύτερο συμφώνησε με την ΕΠΟ. Αφού η Ελλάδα έχει διαιτητή που πάει στο Euro 2016, τότε αυτός μπορεί να τα βγάλει πέρα και σε ένα τελικό ΑΕΚ-Ολυμπιακού.

Μα το “κεκλεισμένων των θυρών” θα μπορούσε να το επιβάλει από την αρχή ο κ. Κοντονής για λόγους δημοσίας τάξεως και το κύπελλο να γινόταν κανονικά και στην ώρα του.

Κι ερχόμαστε στον Ιβάν Σαββίδη. Μπορεί να είπε εν θερμώ ότι δεν θα κατεβάσει τον ΠΑΟΚ στη ρεβάνς. Μπορεί να το σκέφτηκε ξανά και ξανά. Μπορεί να είπε ότι θα στείλει την ομάδα στο Καραϊσκάκη για να “τιμωρήσει” τον Ολυμπιακό.

Μπορεί τελικά να έκανε πίσω υπό την πίεση των οργανωμένων συνδέσμων που του ζήτησαν να τηρήσει σκληρή στάση. Μπορεί ενδεχομένως να… πυροβόλησε και τα πόδια του (!) αφού ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με -3 βαθμούς.

Ωστόσο, επειδή το αποτέλεσμα είναι που μετράει, ο Ιβάν τήρησε στο φινάλε την αρχική του δέσμευση και άφησε τον Ίβιτς και τους παίκτες της ομάδας του στη Θεσσαλονίκη.

Για μένα έκανε λάθος. Υπονόμευσε ήδη την πορεία του δικεφάλου για τη νέα σεζόν. Δεν μπορώ όμως παρά να του αναγνωρίσω ότι αποδείχθηκε συνεπής σε λόγια και πράξεις, παρά το όποιο κόστος.

Αντίθετα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης του τόπου, που ενώ δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται, (όπως διαρκώς επαναλαμβάνει) ακολουθεί τις επιταγές των διεθνών (και ενίοτε διεφθαρμένων) οργανισμών και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο.    


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.