Θέλει ακόμα το χρόνο του…

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο φιλικό με την Γκενκ.

Επρόκειτο για το δυσκολότερο (έως τώρα) φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού. Το γνωρίζαμε πριν καν πατήσουμε το πόδι μας στη σύγχρονη «Luminus Arena»: απέναντι στη φιναλίστ του κυπέλλου Βελγίου, το έργο των παικτών του Μαρτίνς θα είχε υψηλό βαθμό δυσκολίας. Βλέπετε, την Πέμπτη η Γκενκ δίνει τον πρώτο επίσημο αγώνα της στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League. Λίγα 24ωρα μετά θα παίξει με τη Λόκερεν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Βελγίου.

Αρα κόντρα στην ομάδα του Περαιά, η Γκένκ έκανε την τελική της πρόβα. Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός θέλει ακόμη το χρόνο του –και ορισμένες κινήσεις στη μεταγραφική αγορά του εξωτερικού- ώστε να είναι άκρως ανταγωνιστικός στον πολυμέτωπο αγώνα του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι αλήθεια πως στα πρώτα 25 λεπτά, το σύνολο του Μαρτίνς είχε συγκέντρωση και εξαιρετική αμυντική λειτουργία.

Ωστόσο, μόλις η Γκένκ άνοιξε το σκορ, οι «Πειραιώτες» έχασαν τη συγκέντρωσή τους και το αγωνιστικό πλάνο τους. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί στο ματς με την Σιντ Τρούιντεν όταν είχε προηγηθεί. Τότε, ο Ολυμπιακός «συμμάζεψε» το ματς. Αλλά κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες του Βελγίου –και επαναλαμβάνουμε, σαφώς πιο έτοιμη- οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να γυρίσουν στο ματς. Αν εξαιρέσει κάποιος την ευκαιρία που δημιούργησαν ο Τσιμίκας και ο Ποντένσε και την οποία έχασε ο Γκερέρο στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου με αποτέλεσμα να διακοπεί το ρεκόρ σκοραρίσματος του Ισπανού στα φιλικά, σε κανένα άλλο σημείο του ματς δεν αισθάνθηκε πίεση η Γκενκ.

Οι όποιες αδυναμίες που εμφάνισε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του θα πρέπει να αξιολογηθούν, προκειμένου να διορθωθούν, είτε μέσα από τις προπονήσεις, είτε με κινήσεις στη μεταγραφική αγορά. Αλλωστε, αυτή είναι και η χρησιμότητα των φιλικών αγώνων. Και υπό αυτό το πρίσμα θα προσεγγίζουμε τα τεστ των «ερυθρόλευκων» στην καλοκαιρινή προετοιμασία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.