Φιλικά μαθήματα

Τις εντυπώσεις του από το φιλικό του Παναθηναϊκού κόντρα στην Ντεν Χάαγκ, καταγράφει μέσα από το μπλογκ του ο Νίκος Τζουάννης.

Ούτε απογοήτευση χρειάζεται από τη νέα φιλική ήττα του Παναθηναϊκού κόντρα στη Ντεν Χάαγκ, ούτε υπέρμετρη αισιοδοξία όταν θα έρθει μια καλή εμφάνιση και μια νίκη. Σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας, τα παιχνίδια είναι κυρίως για τους παίκτες και τους προπονητές. Οι ποδοσφαιριστές αποκτούν ρυθμό και προσπαθούν να βγάλουν στο γήπεδο όσα δουλεύουν στις προπονήσεις και οι τεχνικοί βγάζουν τα συμπεράσματα τους και διαμορφώνουν καλύτερη εικόνα για το έμψυχο δυναμικό της ομάδας τους και τις δυνατότητες που έχει.

Η χρονιά που έρχεται για το Τριφύλλι θα είναι δύσκολη. Εξαιρετικά δύσκολη. Ιδιαίτερα αν δεν υπάρξουν ποιοτικές προσθήκες στο – γεμάτο ελλείψεις – ρόστερ. Και είναι ξεκάθαρο ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα – μέχρι στιγμής – εντοπίζεται στην αμυντική λειτουργία. Εκεί φαίνεται ότι είναι το αδύναμο σημείο της ομάδας του Γιώργου Δώνη. 

Η κατάσταση μάλλον θα βελτιωθεί με την προσθήκη του ανέτοιμου Πούγγουρα και ιδιαίτερα με την επιστροφή του Κουρμπέλη. Όμως στα πρώτα φιλικά που έχει δώσει το Τριφύλλι, το μεγάλο πρόβλημα είναι στα μετόπισθεν. Και δεν αναφέρομαι μονάχα στην τριάδα της άμυνας, αλλά γενικότερα στην κακή συμπεριφορά που έχουν οι Πράσινοι στο αμυντικό κομμάτι. Τα αρκετά κενά διαστήματα, η προβληματική επικοινωνία και τα επιπόλαια λάθη, έχουν φέρει και τα εύκολα γκολ στα παιχνίδια με την Άλκμααρ, την Αντβέρπ και τη Ντεν Χάαγκ.   

Είναι αρκετά νωρίς και υπάρχει ο χρόνος για να δουλέψει ο Δώνης πάνω στις αδυναμίες της ομάδας του, ωστόσο το πρώτο συμπέρασμα από τα φιλικά ματς του Τριφυλλιού στις Κάτω Χώρες, είναι ότι χρειάζεται χρόνος προσαρμογής στο νέο σύστημα και …εντατικά μαθήματα στους παίκτες για να βελτιωθούν και να ανταποκριθούν με επιτυχία στα καθήκοντα τους. 

Το πρόβλημα στην επίθεση είναι επίσης εμφανές. Λίγες φάσεις και κακές επιλογές στην τελική προσπάθεια, ωστόσο όλα αυτά γίνονται κυρίως εξαιτίας της απειρίας του νεανικού συνόλου των Πράσινων. Σε λίγο καιρό αναμένονται προσθήκες στη “γραμμή κρούσης”, επομένως θα είναι διαφορετική και η ποιότητα που θα υπάρχει στην επιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού. 

Πάντως μέχρι στιγμής έχουν βγει στο γήπεδο κάποια πράγματα που δουλεύει ο Δώνης με τους ποδοσφαιριστές του. Υπάρχει μπόλικη διάθεση και όρεξη από το νεανικό σύνολο του Τριφυλλιού και οι Πράσινοι δείχνουν πως θα είναι μια ομάδα που θα παλεύει μέχρι τέλους, ωστόσο λείπουν οι…ηγέτες από την ομάδα.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.