‘Οποιος την έχει… μεγαλύτερη!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την συνέντευξη του Γιάννη Καϋμενάκη που έμεινε ασχολίαστη από τους μεγάλους του ποδοσφαίρου μας, την ΕΠΟ, τη Λίγκα και την πολιτική ηγεσία, γεγονός που φανερώνει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα μάλλον βαδίζουν ανάλογα με το... μέγεθος του καθενός και μόνο με αυτό.

Έχουν περάσει τέσσερα 24ωρα από την συνέντευξη του Γιάννη Καϋμενάκη στο Ρ/Σ arcadia 93,8 και κανένας από τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν έχει αντιδράσει στα όσα ανέφερε ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης.

Το ίδιο ισχύει για την ΕΠΟ, την Λίγκα και την ΚΕΔ και φυσικά για την πολιτική ηγεσία του τόπου, η οποία μας πληροφόρησε χθες μέσω της δημοσίευσης της απόφασης του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά ότι η ΕΡΤ θα δαπανήσει για τα επόμενα δύο χρόνια για το ποδόσφαιρο 51.715.110 ευρώ.

Να θυμηθούμε τι είπε για τους μεγάλους του ποδοσφαίρου μας και την Λίγκα ο κ. Καϋμενάκης:

«Το πρόβλημα είναι οι μεγάλες ομάδες, αυτοί που τις διοικούν το πρόβλημα τους είναι ποιος την έχει μεγαλύτερη… Δεν τους ενδιαφέρει κάτι καλό για ποδόσφαιρο, αυτό που σκέφτονται είναι πως θα καταστρέψει ο ένας τον άλλον… Τον συνεταιρισμό τον καταστρέψανε οι “μεγάλοι” όχι οι “‘μικροί”. Δεν πήγαμε εμείς οι “μικροί” να χαλάσουμε τον συνεταιρισμό, οι “μεγάλοι” τράβηξαν διαφορετικούς δρόμους και μετά θέλουν να μας χαϊδεύουν. Αλλά κι εμείς οι “μικροί” δε συμφωνούμε να μην κατέβουμε, να έχουμε δικό μας πρωτάθλημα, παρά τρέχουμε και χτυπάμε πόρτες και παρακαλάμε για δανεικούς. Συνεταιρισμός ομάδων υπάρχει πλέον μόνο στα χαρτιά. Για το παρόν του ποδοσφαίρου δε μιλάμε ποτέ. Εχω να πάω δύο χρόνια, γιατί για το καλό του ποδοσφαίρου δεν έχουμε συμφωνήσει ποτέ κάτι».

Να θυμηθούμε τι είπε για την κρατική παρέμβαση:

«Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά που γίνονται. Δεν έχει καμία δουλειά το κράτος να επεμβαίνει, σε εμπορικές συμφωνίες των ομάδων. Αν θέλει ο υπουργός μπορεί να βγάλει νόμο και να πει να βγουν από την Ευρώπη 12 ομάδες. Να βγούμε και να το κάνουμε… τότε έχουμε δικτατορία. Το εμπόριο λειτουργεί με τους δικούς του κανόνες, δε μπορεί να βγαίνει και να κάνει κάποιες ομάδες κρατικοδίαιτες και κάποιες άλλες να δουλεύουν με τους νόμους του εμπορίου ή όλοι με τους νόμους του εμπορίου ή όλοι κρατικοδίαιτοι. Πρέπει να δουλεύουν οι νόμοι του εμπορίου και της ελεύθερης αγοράς. Οποια ομάδα αξίζει, βεβαίως να πάρει μεγάλο χρηματικό ποσό από την τηλεόραση, όποια δεν αξίζει να πάρει πολύ μικρότερο».

Να θυμηθούμε τι είπε για την διατησία (φωτογραφίζοντας ΚΕΔ και ΕΠΟ):

«Στην Ελλάδα όποιος παίζει με τους μεγάλους από εμάς τους μικρούς, σφυρίζεται και 60-40. Είναι διάφορα τα προβλήματα. Όπως είδατε στους διαιτητές της Ευρώπης στην παραμικρή διαμαρτυρία σου δείχνουν κάρτα. Και καλά κάνουν. Διαμαρτύρεται ο παίκτης του Αστέρα ας πούμε παίρνει κάρτα, διαμαρτύρεται ο παίκτης της «μεγάλης» ομάδας, βρίζει αισχρά τον διαιτητή και δε συμβαίνει τίποτα».

Είναι προφανές ότι οι ενδιαφερόμενοι έχουν λάβει γνώση των όσων ανέφερε ο κ. Καϋμενάκης. Επειδή όμως δεν έχουν αντιδράσει και δεν έχουν αντικρούσει το παραμικρό όσων είπε ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης δύο τινά συμβαίνουν:

-Δεν έχουν να αντιπαραθέσουν κάτι ουσιαστιακό στα λεγόμενά του, άρα τον επιβεβαιώνουν, και

-Δεν τον θεωρούν ισότιμο (ως μέγεθος ομάδας) συνομιλιτή και αφήνουν τις αναφορές του να περάσουν χωρίς περαιτέρω αντιδράσεις. Άρα τον επιβεβαιώνουν και πάλι!

ΥΓ: Όσοι θέλετε να ακούσετε τα 16 λεπτά της τοποθέτησης του Γιάννης Καϋμενάκη μπορείτε να το κάνετε (εδώ)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.