Το πρώτο … Μπουζούκη!

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για τη σημαντική νίκη του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη και το πάθος των "μπέμπηδων" του Γιώργου Δώνη.

Κόντρα στο …ρεύμα, στις προβλέψεις των «ειδικών», στα προγνωστικά των απαισιόδοξων, στη μιζέρια που «πνίγει» τον Παναθηναϊκό το τελευταίο διάστημα πήγαν ο Δώνης και οι παίκτες του στην Ξάνθη. 

Σπουδαία εμφάνιση από τα παθιασμένα πιτσιρίκια του Τριφυλλιού, αντρίκεια νίκη σε μια δύσκολη έδρα και ένα «τρίποντο» που είναι πολύτιμο για τον – ταλαιπωρημένο από τα προβλήματα – Παναθηναϊκό. 

Ακόμα και αν αυτή η ομάδα έπαιξε χωρίς φορ στην Ξάνθη και δεν υπήρχε καν επιθετικός στον πάγκο, ακόμα και αν κάποιοι έβαλαν στα …φαβορί υποβιβασμού το Τριφύλλι, ακόμα και αν οι δύσκολες μέρες δεν έχουν περάσει για το κλαμπ, η μαχητικότητα και η θέληση των παικτών του Παναθηναϊκού είναι αχτίδα αισιοδοξίας και λόγος ελπίδας για τους οπαδούς του συλλόγου. 

Ο Δώνης είχε υποσχεθεί ότι θα δημιουργήσει μια ομάδα που θα δίνει το …101% στο γήπεδο. Εδώ έπεσε έξω ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Γιατί οι παίκτες του έδωσαν το …200% στο γρασίδι του γηπέδου των Πηγαδίων για να φύγουν με τους βαθμούς της νίκης. 

Το 1-0 δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του αγώνα. Το τελικό αποτέλεσμα αδικεί την προσπάθεια των Πράσινων στην Ξάνθη, αφού είχαν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στο ματς. Και αυτό δεν είναι υπερβολή. 

Ο Δώνης ήταν άριστα διαβασμένος και με σωστή τακτική προσέγγιση – και μεθοδική προετοιμασία – παρέταξε στο γήπεδο μια ομάδα που ήξερε τι …ζητούσε. Λίγα ρίσκα στην άμυνα, καλή κυκλοφορία της μπάλας, σωστές κινήσεις στον κενό χώρο, πολλά τρεξίματα και μπόλικο πάθος από τους Πράσινους. Έλειπε ο κλασικός φορ, όμως ακόμα και εκεί το “Τρένο” κάλυψε έξυπνα το μεγάλο κενό στη “γραμμή κρούσης”. 

Ο Παναθηναϊκός έκανε μια από τις καλύτερες του εμφανίσεις στην Ξάνθη τα τελευταία χρόνια και με …μαέστρο τον «ανατέλλοντα αστέρα», Γιάννη Μπουζούκη πέτυχε τον πρώτο του στόχο. «Ξεκόλλησε» από το -6, μπήκε δυνατά στη σεζόν και μπορεί να βλέπει τη δύσκολη συνέχεια λίγο πιο αισιόδοξα. 

Ουδείς υστέρησε από την ομάδα του Παναθηναϊκού στα Πηγάδια. Οι Πράσινοι ήταν θετικοί, ωστόσο ο σκόρερ Μπουζούκης, ο ορεξάτος Χατζηγιοβάνης και ο μαχητικός Κουρμπέλης μπαίνουν στη λίστα των διακριθέντων. 

Υ.Γ. Τα δάκρυα του ταλαντούχου Εμμανουηλίδη στο φινάλε, λένε πολλά για το “μέταλλο” αυτής της ομάδας… 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.