Δύσκολο το έργο της πρόκρισης, οδηγός για τη συνέχεια

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τους αγώνες με την Μπέρνλι και τα οφέλη της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League.

Ειλικρινά, όποιος πίστευε πως είναι εύκολη υπόθεση ο αποκλεισμός μίας αγγλικής ομάδας που μετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τότε βρίσκεται εκτός ποδοσφαιρικής πραγματικότητας. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Ολυμπιακός όφειλε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπέρνλι που πέρσι είχε τερματίσει στην 7η θέση του αγγλικού πρωταθλήματος. Αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός πως το μπάτζετ της είναι περίπου τριπλάσιο από το αντίστοιχο της ομάδας του Πειραιά, τότε αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολο ήταν το έργο της πρόκρισης για τους παίκτες του Μαρτίνς. 

Η νίκη με 3-1 στο πρώτο ματς του Φαλήρου τους έδινε προβάδισμα πρόκρισης. Αλλά ήθελε πολλή δουλειά η ρεβάνς στο «Τερφ Μουρ». Για του λόγου το αληθές, θυμηθείτε πόσο δύσκολα κύλησαν τα 90 λεπτά στην Αγγλία. Πόση πίεση άσκησε η Μπέρνλι στην άμυνα του Ολυμπιακού. Για όλα αυτά, η πρώτη πρόκριση στην ιστορία των «ερυθρόλευκων» επί αγγλικής ομάδας σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αποκτά μεγάλη αξία. Δίχως άλλο, είναι σπουδαίο επίτευγμα που άφησαν εκτός την Μπέρνλι για να βρεθούν στους ομίλους του Europa League και να συνεχίσουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι. 

Επιπλέον, το ματς στον αγγλικό βορρά μπορεί να είναι και οδηγός για τη συνεχεία. Υπάρχουν αδυναμίες οι οποίες φάνηκαν και από αγώνα σε αγώνα μπορούν να διορθωθούν. Ο Ολυμπιακός, ως μία νέα ομάδα, θα χρειαστεί χρόνο για να φθάσει στα επιθυμητά επίπεδα. Και σε όλη αυτή τη διαδρομή, η στήριξη από την εξέδρα είναι απαραίτητη. Αλλά σίγουρα, η πρόκριση στους ομίλους φέρνει ηρεμία εντός των τειχών και γεμίζει με αυτοπεποίθηση όλους όσοι σχετίζονται με την ομάδα του Πειραιά. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.