Γίνεται ξανά «Σύλλογος μεγάλος»

Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα 3-1 από τη Λάρισα στην αναμέτρηση με την ΑΕΛ και ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για την εικόνα των «πράσινων» και τη σημασία της νίκης στο συγκεκριμένο ματς.

Τα λόγια του Γιώργου Δώνη μετά τη λήξη του αγώνα στο AEL FC Arena τα… είπαν όλα για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στη Λάρισα. Τα παιδιά έγιναν… άντρες, ωρίμασαν ακόμα περισσότερο και με μια εμφάνιση πειστική πέτυχαν το στόχο νίκης. 

Καλό ποδόσφαιρο από το Τριφύλλι, πειθαρχημένο παιχνίδι από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και μια νίκη πέρα για πέρα δίκαιη. Οι Πράσινοι ήταν κυρίαρχοι του αγώνα, δεν άφησαν στον αντίπαλο πολλά περιθώρια αντίδρασης, έκαναν σε άλλο ένα παιχνίδι κατάθεση ψυχής στο γήπεδο και κατόρθωσαν κάτι που έμοιαζε εξαιρετικά δύσκολο στο ξεκίνημα της σεζόν. Να πετύχουν το απόλυτο των νικών στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, θυμίζοντας τον παλιό καλό Παναθηναϊκό. Ο σύλλογος γίνεται ξανά μεγάλος από τους… μικρούς, καθώς φαίνεται πως έχει αφήσει στο παρελθόν τις παιδικές… αρρώστιες.

Το μεγαλύτερο μερίδιο για αυτή την πρώτη – μικρή – επιτυχία ανήκει στον Γιώργο Δώνη. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού με μεθοδική δουλειά, πέτυχε κάτι που έμοιαζε ανέφικτο. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα δημιούργησε μια ομάδα που χαίρεσαι να την βλέπεις στο γήπεδο και έχει κατορθώσει να παρουσιάσει ένα σύνολο ποδοσφαιριστών που ξέρει τι ζητά στο παιχνίδι με ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο και μοντέρνα ποδοσφαιρική φιλοσοφία. 

Στη Λάρισα, οι παίκτες του Τριφυλλιού είχαν υπομονή, επιμονή και πάθος στο παιχνίδι τους. Κέρδισαν αρκετούς πόντους ψυχολογίας μετά το πρώτο γκολ του Γιόχανσον, έβγαλαν νευρικότητα όταν οι γηπεδούχοι μείωσαν, ωστόσο ξεπέρασαν αρκετά γρήγορα αυτό το μικρό «βραχυκύκλωμα» με τη βοήθεια και του Γιώργου Δώνη από τον πάγκο.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ανακάτεψε πολλές φορές την… τράπουλα, διάβασε σωστά το ματς και εντόπισε άμεσα τις αδυναμίες που εμφανίστηκαν στο παιχνίδι της ομάδας του. Ο Δώνης «φρέσκαρε» την ομάδα του όταν χρειάστηκε, άλλαξε αρκετές φορές το σύστημα προκειμένου να βρει λύσεις και έβαλε το δικό του… γκολ στη Λάρισα.

Εξαιρετικό παιχνίδι έκανε ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, ο οποίος είναι αισθητά βελτιωμένος σε σχέση με την περσινή σεζόν, αρκετά πιο ώριμος στο παιχνίδι του και ουσιαστικός. Ο Δώνης του έκανε αυτή τη φορά τη … χάρη και τον άφησε να εκτελέσει το πέναλτι και αν δεν υπήρχε ο εντυπωσιακός Γιόχανσον των δύο τερμάτων, ο Χατζηγιοβάνης θα ήταν ο MVP του αγώνα. Όμως ο Σουηδός πήρε την δόξα με την καλή του παρουσία στο γήπεδο και τα δύο σημαντικά γκολ που πέτυχε στη Λάρισα. 

Ο Διούδης έδωσε λύσεις όταν χρειάστηκε, ο Κάτσε ανταποκρίθηκε άψογα στους διάφορους ρόλους που του μοίρασε ο προπονητής του, ενώ ο Μπουζούκης ήταν ο «μαέστρος» του Παναθηναϊκού σε άλλο ένα παιχνίδι. Οι Κολοβέτσιος και Μαυρομμάτης είχαν καλή συνεργασία στην άμυνα και το λάθος που έκανε ο νεαρός στόπερ στη φάση του πέναλτι δεν μπορεί να διαγράψει την καλή του παρουσία στο ματς. 

Ο Ινσούα ήταν μαχητικός, ο Τζανδάρης γεμάτος ενέργεια, ο Κουρμπέλης έδωσε ποιότητα στη μεσαία γραμμή και ο Καμπετσής πάλεψε στην επίθεση. Αρκετά τρακαρισμένος ήταν ο Βέργος στο ντεμπούτο του και δεν έβαλε στο γήπεδο όσα περίμεναν οι Πράσινοι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.