Όταν η άμυνα επιτίθεται…

Αλήθεια έχετε σκεφθεί ποιοί είναι οι αμυντικοί που «εμπνέονται» από το σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ; Ψάξαμε και βρήκαμε λοιπόν εκείνους που έχουν σκοράρει περισσότερο «στα αστέρια»…

Το σύγχρονο ποδόσφαιρο απαιτεί την έντονη εμπλοκή των μέσων και των επιθετικών στην ανασταλτική λειτουργία. Παράλληλα και αυτή των αμυντικών στην επιθετική ανάπτυξη. Σε συνδυασμό με τη διαρκώς αύξουσα σημασία των στατικών φάσεων οι αμυντικοί μπαίνουν όλο και πιο συχνά στη λίστα των σκόρερ. Ενίοτε δε σκοράροντας εξαιρετικά σημαντικά τέρματα…

Ποιός άλλωστε μπορεί να ξεχάσει αυτό του Σέρχιο Ράμος κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2014, το οποίο μάλιστα αποδείχθηκε  πυλώνας κατάκτησης (είχε στείλει το ματς στην παράταση) του “La Decima” από τη Ρεάλ;

Εκτός από καθοριστικά, οι αμυντικοί πολλάκις έχουν σημειώσει τέρματα – μνημεία θεάματος που θα ζήλευαν οι πλέον χαρισματικοί επιθετικοί. Από το εξωτερικό φάλτσο του Ρομπέρτο Κάρλος στο φιλικό ματς Βραζιλία – Γαλλία το καλοκαίρι του 1997 μέχρι το ψαλίδι του Φιλίπ Μεξές το Νοέμβριο του 2012 στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ στον αγώνα Μίλαν – Άντερλεχτ. 

Με τη σέντρα των ομίλων φέτος στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη σε επίπεδο συλλόγων, αναζητήσαμε τους αμυντικούς που συχνά πυκνά «κούνησαν τα αντίπαλα δίχτυα». Ιδού λοιπόν το Top 5 εκείνων με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο απαρτίζουν 3 Ισπανοί και 2 Βραζιλιάνοι.  

#5 Σέρχιο Ράμος

11 γκολ σε 114 ματς. Σίγουρα το τέρμα του στον τελικό της Λισσαβόνας είχε τη μεγαλύτερη αξία, καθώς αποτέλεσε τη βάση για την κατάκτηση του τροπαίου από τη «βασίλισσα» για 10η φορά στην ιστορία της. 
Με την αποχώρηση του Ρονάλντο δεν αποκλείεται να είναι ο εκτελεστής των πέναλτι της ομάδας του, γεγονός που θα ενισχύσει τη συγκομιδή του. 

#4 Ντάνι Άλβες 

12 γκολ σε 111 ματς. Έχει σκοράρει 6 σεζόν στη διοργάνωση, με την πιο παραγωγική του να είναι αυτή με τη Γιουβέντους (2016/17) όταν πέτυχε 3 γκολ. Πέρυσι με την ΠΣΖ σκόραρε δύο φορές, φέτος…;

#3 Ζεράρ Πικέ 

12 γκολ σε 100 ματς. Ίδια τέρματα με τον Ντάνι Άλβες, αλλά σε λιγότερα ματς. Αν συνεχίσει να σκοράρει με την ίδια συχνότητα στη διοργάνωση κι ενώ είναι 31 χρόνων, ίσως δεν απέχει πολύ από τη στιγμή που θα βρεθεί στην κορυφή της λίστας. 

#2 Ιβάν Ελγκέρα 

15 γκολ σε 87 ματς. Άλλος ένας πρώην της Ρεάλ Μαδρίτης με εξαιρετικό ποσοστό σκοραρίσματος. Είναι πάντως αλήθεια ότι ο Ελγκέρα σε αρκετές περιπτώσεις έπαιρνε θέση μπροστά από το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών. Με σχεδόν 1 γκολ ανά 6 ματς παρουσιάζει την καλύτερη αναλογία στο Top 5.

#1 Ρομπέρτο Κάρλος

16 γκολ σε 121 ματς. Εκτελέσεις φάουλ που τρόμαζαν κάθε αντίπαλο τερματοφύλακα, σουτ από μακρινή απόσταση που θύμιζαν αντιαρματικό πύραυλο. Ο Βραζιλιάνος θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι θέσπισε πριν από καμιά εικοσαριά χρόνια, το modus operandi των μπακ του σήμερα!
Η επίδοση των 16 γκολ κρατά πάνω από μια δεκαετία και τροφοδοτεί τη γλυκιά νοσταλγία των ποδοσφαιρόφιλων…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.