Χρώματα στην εξέδρα, χαρακτήρα στο γρασίδι

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τη δύσκολη και συνάμα εξόχως σημαντική νίκη του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη, για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω λίγο ανάποδα. Όχι από όσα διαδραματίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Νέας Σμύρνης, αλλά από όσα είδαμε στις εξέδρες. Μετά από χρόνια, επετράπη στους φίλους των «ερυθρόλευκων» να μετακινηθούν λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Καραϊσκάκη για να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα με τον Πανιώνιο. Τι ωραίες εικόνες είδαμε με διαφορετικά χρώματα στις εξέδρες…

Εικόνες άλλων δεκαετιών, όταν οι φιλοξενούμενοι είχαν πάντα θέσεις στην εξέδρα. Άλλωστε, το ποδόσφαιρο δεν είναι μονόπρακτο. Και η ποικιλία χρωμάτων το κάνει ομορφότερο. Ειδικά στα ντέρμπι που εδώ και χρόνια η εξέδρα έχει χώρο για τους οπαδούς των γηπεδούχων. Ειλικρινά, δεν γνωρίζω αν είμαστε έτοιμοι, ώστε στα ντέρμπι να ανοίξουν ξανά οι θύρες και για τους φίλους των φιλοξενούμενων. Όμως, αξίζει να προετοιμάσουμε το έδαφος.

Τώρα, στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος του αγώνα της Νέας Σμύρνης, θα συμφωνήσουμε απόλυτα με τον Πέδρο Μάρτινς. Πράγματι, διεξήχθη ένα ματς το οποίο άξιζε να το δει κάποιος. Ευκαιρίες για γκολ, ταχύτητα, εναλλαγή συναισθημάτων, αμφισβητούμενες φάσεις και τελικό νικητή τον Ολυμπιακό.

Ο Πορτογάλος τεχνικός προτίμησε να μην προχωρήσει σε rotation και να στηριχθεί στην ομάδα που έπαιξε την περασμένη Πέμπτη κόντρα στην Μπέτις, έχοντας μία αλλαγή στην ενδεκάδα, τον Γκερέρο αντί του Χασάν. Έχει λογική το σχέδιο δράσης του, διότι από το καλοκαίρι προσπαθεί να δημιουργήσει μία ολοκαίνουρια ομάδα. Επομένως, για να αποκτήσει «χημεία» το σύνολο που οραματίζεται, δεν γίνεται να προχωράει σε πολλές και συχνές αλλαγές παικτών. Είναι ποδοσφαιρικά ορθό το σκεπτικό του.

Καθώς θα κυλούν οι αγωνιστικές θα εντάσσει στα πλάνα του και άλλους ποδοσφαιριστές. Αλλά χωρίς βιασύνη και με σύνεση. Μας το είχε ξεκαθαρίσει την περασμένη Παρασκευή, στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ενόψει την αναμέτρησης με τον Πανιώνιο, υπενθυμίζοντας πως η λανθασμένη διαχείριση των Βούκοβιτς και Μιραλάς στην προηγούμενη περίοδο, είχε ως αποτέλεσμα να μην προσφέρουν οι δύο παίκτες όσα προσδοκούσαν από αυτούς οι ιθύνοντες της ομάδας.

Το «διπλό» στη Νέα Σμύρνη φέρνει τον Ολυμπιακό στην κορυφή, με διαφορά δύο βαθμών από τον ΠΑΟΚ και τον εξαιρετικό και φέτος, Ατρόμητο του Κάναντι. Παράλληλα, γεμίζει με αυτοπεποίθηση τους παίκτες του, οι οποίοι κτίζουν χαρακτήρα με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις (είχε προηγηθεί το «χρυσό» γκολ του Νάτχο λίγο πριν από «φινάλε» του ματς με τον Αστέρα στο Φάληρο).

 Το ντέρμπι της Κυριακής με την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο Καραϊσκάκη, μπορεί να αποδειχθεί εξόχως σημαντικό στην κούρσα του τίτλου. Βλέπετε, με νίκη η ομάδα του Πειραιά θα αποσπαστεί πέντε βαθμούς από το σύνολο του Λουτσέσκου. Βεβαίως, κανένα πρωτάθλημα δεν κρίθηκε από την 5η αγωνιστική. Αλλά θα είναι ένα προβάδισμα το οποίο στην πορεία ενδεχομένως να επηρεάσει την «οικονομία» του πρωταθλήματος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.