Όταν δεν ξέρουν που… μένει ο (κάθε) Γκεστράνιους!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την πατέντα του Περέιρα με τους ξένους διαιτητές, τον ρόλο παραγόντων και παικτών στην καθιέρωση των νέων δεδομένων και τον κόσμο που έχει ν΄ ασχολείται μόνο με το ποδόσφαιρο.

Είναι γεγονός ότι το πείραμα του Μέλο Περέιρα με τον Ισπανό Μπορμπαλάν στον τελικό του κυπέλλου, αλλα και τον Γκεστράνιους στο πρόσφατο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ πέτυχε απόλυτα. 

Τα δύο αυτά παιχνίδια ολοκληρώθηκαν και οι φίλοι των ομάδων, αλλά και γενικότερα οι φίλοι του αθλήματος, ασχολήθηκαν στη συνέχεια ΜΟΝΟ με το ποδόσφαιρο που έπαιξαν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. 

Με τους διαιτητές ουδείς ασχολήθηκε! Ακόμα κι ο Παναγιώτης Βαρούχας ομολόγησε ότι το ντέρμπι “δεν είχε… ψωμί” διαιτητικά. Κι έτσι ακριβώς πρέπει να γίνεται σε ένα υγιές ποδοσφαιρικό περιβάλλον. 

Να παίζουν ποδόσφαιρο (όσο ξέρουν και μπορούν) οι πρωταγωνιστές που είναι οι παίκτες, να κάνουν τα πλάνα τους οι προπονητές και μετά οι δημοσιογράφοι και ο κόσμος να ασχολούνται με τα πεπραγμένα του ματς που θα αφορούν όλους εκτός από τους διαιτητές. 

Για να φτάσουμε όμως, στον κάθε Μπορμπαλάν και στον κάθε Γκεστράνιους, αλλά και στον επόμενο ξένο διαιτητή που θα έρθει την Κυριακή στο Φάληρο για το ντέρμπι 
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, έδωσαν δικαιώματα πρώτα και κύρια οι Έλληνες διαιτητές με τις κακές παρουσίες τους εντός γηπέδων. 

Φυσικά και δεν ευθύνονται μόνο αυτοί. Μεγάλο είναι και το μερίδιο ευθύνης των παραγόντων. 

Και εκείνων που βρέθηκαν κατά καιρούς στα ηνία της ΕΠΟ, οι οποίοι ουδέποτε προστάτευσαν τον Έλληνα διαιτητή, αλλά και των αφεντικών των ΠΑΕ που ενδιαφέρονταν να μάθουν ΠΡΩΤΑ για το “ποιος είναι δικός μας και ποιος με τους… άλλους” και ΜΕΤΑ για το πως πάνε τα πράγματα στα αποδυτήρια των ομάδων τους.

Από το κάδρο δεν βγαίνουν δυστυχώς και οι ποδοσφαιριστές. Διότι στα ματς με τους ξένους διαιτητές είναι… κυρίες! 

Σφυρίζει την παράβαση ο ξένος ρέφερι κι ο ποδοσφαιριστής παίρνει το… καπελάκι του και φεύγει. Αφήστε που δίνει και το χέρι του στον διαιτητή για να του πει “μπράβο” για την απόφασή του. 

Ποιος ξεχνά ότι σε ντέρμπι (και όχι μόνο) με Έλληνες οι διαιτητές οι ποδοσφαιριστές βγάζουν έναν άνευ προηγουμένου τσαμπουκά χωρίς λόγο και αιτία, μόνο και μόνο για να πουλήσουν οπαδιλίκι ή γιατί ξέρουν ότι ο πρόεδρος θα… καθαρίσει ή έχει ήδη… καθαρίσει για πάρτι τους! 

Είδατε εσείς τίποτα ψευτοτσαμπουκάδες σε Μπορμπαλάν και Γκεστράνιους; Πήγε κανένας να σταθεί μπροστά τους και να κολλήσει τη φάτσα του στη δική τους, όπως τόσες και τόσες φορές έχουν κάνει στους Έλληνες διαιτητές; 

Ακόμα και οι βρισιές που είναι γνωστές σε διάφορες γλώσσες του πλανήτη ήταν περιορισμένες γιατί πλέον οι διεθνείς διαιτητές τις έχουν μάθει.  

Το πιο σημαντικό το άφησα για το τέλος. Κι έχει να κάνει με τα κάθε είδους… πρωτοπαλίκαρα των ομάδων που την πέφτουν στους Έλληνες διαιτητές πριν, κατά ή μετά τα ματς με τις φράσεις “σφύρα καλά ρε κόρακα γιατί ξέρουμε που… μένεις”. 

Ε λοιπόν, ο κάθε Μπορμπαλάν κι ο κάθε Γκεστράνιους θα έχουν να φοβούνται μόνο αν κάποιος αποσπάσει την φοβερή και τρομερή ατζέντα του Περέιρα και αποκτήσει πρόσβαση σε τηλέφωνα και διευθύνσεις.

Σε διαφορετική περίπτωση έρχεται στην Ελάδα, παίρνει τον… ήλιο του, κάνει και μια τυπική διαιτησία εφαρμόζοντας απλά τους κανονισμούς, εισπράττει την αποζημίωσή του κι επιστρέφει στο σπιτάκι του δίχως φόβο κι ενοχές, επιτρέποντας σε όλους εμάς να ασχοληθούμε με το κανονικό ποδόσφαιρο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.