Η αλλαγή του Κάναντι (πριν το ματς)

Ο Αποστόλης Λάμπος γράφει για το πως ο Νταμίρ Κάναντι οδήγησε τον Ατρόμητο στη νίκη στη Λιβαδειά με διαχείριση του ματς πριν καν αυτό αρχίσει.

Ο προπονητής του πρωτοπόρου Ατρόμητου είχε καταστρώσει το PLAN A του για το ματς στη Λιβαδειά με σύστημα 4-2-3-1 και τους Μέγερι, Ρισβάνη, Χατζηισαΐα, Σάκιτς, Γιαννούλη- Μάντσον, Μπουσουλάτζιτς-Μπρούνο, Βασιλακάκη, Ουγκράι- Κουλούρη. 

Σε ένα βροχερό σκηνικό, με βαρύ αγωνιστικό χώρο, οι έντεκα αυτοί ποδοσφαιριστές βγήκαν για ζέσταμα. Μαζί τους και ο Καρασαλίδης. Ο Κάναντι έστειλε στην προθέρμανση τους ανθρώπους του τεχνικού του τιμ για να διαποιστώσουν την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου.Κάτι είχε στο μυαλό του για να βγάλει 12άδα για ζέσταμα.

Έκρινε λοιπόν πως στο συγκεκριμένο ματς πιο χρήσιμος θα ήταν ο Καρασαλίδης παρά ο Μπρούνο. Ο Βραζιλιάνος πέρσι με δικό του γκολ χάρισε την πρώτη ποτέ νίκη του Ατρόμητου στη Λιβαδειά. Στο ματς αυτό ο Μπρούνο παρά το ότι έκανε ζέσταμα και ήταν βασικός στο PLAN A, στο PLAN B ήταν ο παίκτης που κρίθηκε πως πρέπει να μείνει εκτός. Αποστολής! Από βασικός, εκτός αποστολής.Όλα στο βωμό της τακτικής.

Το PLAN ήθελε σύστημα 3-4-2-1. Πιο συμπαγές, για δυνατές μονομαχίες, και με πλεονέκτημα στο ψηλό παιχνίδι. Οι NBAερς Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Χατζηισαΐας πίσω, δεξιά κι αριστερά όλη την πλευρά οι Σάκιτς και Γιαννούλης (εξαιρετικοί σε αυτό), Μάντσον, Μπουσουλάτζιτς αμυντικά χαφ και οι Βασιλακάκης, Ουγκράι με μεγάλες ελευθερίες πίσω από τον Κουλούρη.

Ο Κάναντι ήξερε πως το ματς θα πάει στη δύναμη και σε αρκετές μεγάλες μπάλες καθώς δύσκολα θα μπορούσε να παιχτεί ποιοτικό ποδόσφαιρο με κάτω τη μπάκα που θα ευνοούσε τον Μπρούνο. Πέτυχε λοιπόν να μη χάσει καμία μπαλιά στον εναέριο χώρο της περιοχής του παρά το ότι εκεί κινήθηκε ο Μαρκόφσκι, ο οποίος όμως δεν είχε βοήθειες.

Πέτυχε επίσης να φτιάξει έναν συμπαγή άξονα που δεν επέτρεψε στον Σουμπίνιο να βρει αρκετούς χώρους για να δημιουργήσει με την ποιότητά του. Ντουμπλαρίσματα σε όλα τα μαρκαρίσματα και έλεγχος της δεύτερης μπάλας έφεραν το ματς στα μέτρα του Ατρόμητου. Ο κακός στο πρώτο ημίχρονο Βασιλακάκης σκόραρε στην αρχή του δεύτερου μέρους αλλάζοντας ακόμα περισσότερο την εικόνα της αναμέτρησης.

Με σωστή διαχείριση στη συνέχεια, στην πίεση του Λεβαδειακού οι Κουλούρης, Βασιλακάκης και Ουγκράι έπαιξαν πολύ ωραία στα μεσοδιαστήματα άμυνας και κέντρου των γηπεδούχων και δημιούργησαν πολλές προϋποθέσεις για γρήγορες μεταβάσεις. Σε μία από αυτές, ένα κλέψιμο στο κέντρο ήταν αρκετό για να βγει ο Ουγκράι ένας με έναν και να τελειώσει το ματς. 

Ο Ούγγρος σκόραρε για δεύτερη φορά και δε δίστασε να δηλώσει μετά το τέλος του αγώνα πως ήρθε στον Ατρόμητο για να αναλάβει σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Ο Κάναντι του έχει δώσει όλη την ελευθερία να ξεδιπλώσει την ποιότητά του κι εκείνος σε δύο εβδομάδες μέσα έχει σκοράρει δύο γκολ, αλλά πιο σημαντικό είναι ότι εντάχθηκε άμεσα στην οικογένεια του Ατρόμητου. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.