Ήθελε θάρρος και το έχει…

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε ο Πέδρο Μαρτίνς τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μίλαν στο "Σαν Σίρο"

O Πέδρο Μαρτίνς είχε δυσκολίες προετοιμάζοντας την ομάδα του για το ματς με τη Μίλαν. Το ταξίδι στον ιταλικό βορρά έπεσε ανάμεσα σε δύο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, από τα αποτελέσματα των οποίων θα επηρεαστεί (ενδεχομένως και σε μεγάλο βαθμό) η κούρσα του τίτλου. Αφού ιεράρχησε τις προτεραιότητες του Ολυμπιακού, πήρε τη δύσκολη απόφαση: να αλλάξει όλη την ομάδα του, σε σχέση  με το προηγούμενο ματς, το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Rotation με ένδεκα στα ένδεκα χρειάζεται θάρρος για να το κάνει ένας προπονητής. Για να πράξει κάτι τέτοιο, σημαίνει πως έχει εμπιστοσύνη στο σύνολο του δυναμικού του. Αυτά μας έλεγε ο Μαρτίνς την παραμονή του αγώνα στο «Σαν Σίρο». Και αποδείχθηκε πως δεν ήταν λόγια του αέρα. Παρέταξε άλλη ομάδα και όχι σε κάποιο παιχνίδι κυπέλλου με υποδεέστερο αντίπαλο, αλλά σε ευρωπαϊκό ραντεβού μέσα στο «Σαν Σίρο» παίζοντας με μία από τις πιο ιστορικές ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τη Μίλαν.

Η «δεύτερη» ομάδα του Ολυμπιακού –δεύτερη σε σχέση με τις επιλογές του στο πρωτάθλημα- είχε εννέα μεταγραφές και μόλις δύο παίκτες οι οποίοι ανήκαν στο περσινό δυναμικό, τον Κούτρη και τον Σισέ. Χωρίς υπερβολή, για 70 λεπτά στάθηκε περίφημα απέναντι στη Μίλαν. Το έλεγε και ο Γκατούζο στη συνέντευξη Τύπου πως η ομάδα του Πειραιά κυριάρχησε στον αγώνα.

Μόνο που μετά την ισοφάριση, χάθηκε το καθαρό μυαλό από τους παίκτες του Μαρτίνς. Και ήρθε η κατάρρευση. Εικόνες που θύμισαν σκηνές από φιλικά της προετοιμασίας. Κυρίως από εκείνο το τεστ κόντρα στην Αϊντχόφεν, όπου για μία ώρα ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός. Αλλά μετά το πρώτο γκολ των Ολλανδών, παράτησε το ματς. Είναι ένα πρόβλημα το οποίο απαιτεί λύση, διότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την ποιότητα και τις επιλογές, ώστε στο τέλος της διαδρομής να υλοποιήσουν τους στόχους τους στον πολυμέτωπο αγώνα τους σε Ελλάδα και Ευρώπη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.