Αποστομωτικός…

Ο Κωστής Μπόταρης γράφει στο προσωπικό του blog για τη νίκη 4-1 του ΠΑΟΚ στη Λευκορωσία επί της ΜΠΑΤΕ και την εμφάνιση των παικτών του Ραζβάν Λουτσέσκου στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Με τρία γκολ σε δέκα επτά λεπτά, τέσσερα συνολικά και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λέο Ζαμπά (σ.σ. δυο γκολ και δυο ασίστ), ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στη Λευκορωσία πιο επιβλητικός από ποτέ ως τώρα στη φετινή σεζόν σε σύνολο αγώνα, επικράτησε της Μπάτε Μπορίσοφ 1-4 (σ.σ. Πρίγιοβιτς και Πέλκας τα άλλα δυο γκολ, Κράβις το αντίστοιχο των Λευκορώσων) κι απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, πίσω από την Τσέλσι. Σε μια άκρως δύσκολη και συνάμα απαιτητική χρονική συγκυρία, όπου το αποτέλεσμα έμοιαζε … μονόδρομος για πολλούς λόγους, ο «Δικέφαλος» όχι απλά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αλλά παρουσίασε το πλέον πειστικό του πρόσωπο, δίχως ν’ αφήσει το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους του, αποτίοντας το δικό του φόρο τιμής στους έξι αδικοχαμένους οπαδούς της ομάδας που πριν από δέκα εννιά χρόνια άφησαν την τελευταία τους πνοή στο δυστύχημα των Τεμπών.  

Ηταν σοβαρός, συγκεντρωμένος, αποφασιστικός και απόλυτα αποτελεσματικός. Δεν είχε τίποτα το περιττό πάνω του, αντιθέτως διέθετε γρήγορη σκέψη, άμεση εκτέλεση, δημιουργικότητα, συνοχή και μπόλικη ενέργεια. Ηταν ο δέκατος τέταρτος αγώνας μέσα εβδομήντα τρεις ημέρες, όλοι τους υψηλότατων απαιτήσεων με απολογισμό, εννιά νίκες, τρεις ισοπαλίες και δυο ήττες, από Μπενφίκα και Τσέλσι. Δύσκολα να βάλει κάποιος αρνητικό πρόσημο σε όλο αυτό. Μια πολύ δύσκολη χρονική περίοδος, μέσα στην οποία ο «Δικέφαλος» έφτασε πιο κοντά από ποτέ στη συμμετοχή του στους ομίλους του Champions League, διασφαλίζοντας παράλληλα την επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έπειτα από απουσία ενός έτους, με τη συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League. «Εσβησε» τους μείον δυο βαθμούς με τους οποίους ξεκίνησε το πρωτάθλημα, μετρώντας πέντε νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές, ανάμεσα στις οποίες οι εκτός έδρας σε Νέα Σμύρνη και Ηράκλειο αλλά και τα ντέρμπι με ΑΕΚ εντός και Ολυμπιακό εκτός και χωρίς να φτάσει τα υψηλά στάνταρντ απόδοσης που έχει δείξει πως μπορεί να κινηθεί, αντιμετωπίζοντας διάφορες αντιξοότητες εσωτερικές κι εξωτερικές, πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.  

Και κάτι ακόμη που δεν είναι απόλυτα ευκρινές για όσους παρατηρούν απ’ έξω. Είναι ένα χρονικό διάστημα που καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την ομοιογένεια της ομάδας, δίχως οι συνθήκες να είναι ανάλογες με τις περσινές ελέω των διαδοχικών αγωνιστικών υποχρεώσεων. Η εμφάνιση – κι όχι το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής – δημιούργησε εύλογα ερωτηματικά για την εικόνα που θα παρουσίαζε στην «Borisov Arena» κι εκείνος φρόντισε, ενώπιον οπαδών του, να είναι αποστομωτικός. Με υπομονή στο παιχνίδι του, κατοχή της μπάλας, σωστή κυκλοφορία, ευτύχησε να έχει τον Λέο Ζαμπά στην πλέον λαμπρή αγωνιστική ημέρα της μέχρι τώρα καριέρας του, δημιουργώντας το πρώτο γκολ με τον Πρίγιοβιτς να το τελειοποιεί με ανάλογο τελείωμα, σκόραρε τα επόμενα δύο τέρματα κι έφτιαξε το τέταρτο του Πέλκα κερδίζοντας δικαιωματικά την υποψηφιότητα ως πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της αγωνιστικής για την UEFA.  

Για να συμβούν όλα τα παραπάνω βεβαίως, σ’ αυτήν την αγωνιστική αλυσίδα ήταν ισχυροί οι κρίκοι της άμυνας, με Βαρέλα – Κρέσπο να έχουν συμμετοχή και στη δημιουργία, όπως κι οι Τόσκα – Μάτος από τα άκρα, οι αντίστοιχοι της μεσαίας γραμμής, με Μαουρίσιο – Κάνιας να συνεργάζονται αρμονικά και φυσικά τους έτερους δύο μεσοεπιθετικούς Πέλκα – Λημνιό ν’ ανεβάζουν κατακόρυφα την απόδοσή τους με απόλυτη συμμετοχικότητα. Κι όλα αυτά με τους Βιεϊρίνια (σ.σ. αγωνίστηκε επτά λεπτά στο τέλος), Χατσερίντι, Ουάρντα, Σάκχοφ, Ελ Καντουρί, Καρέλη εκτός και τον Μπίσεσβαρ να μπαίνει στο 70’.  

Πέραν από τους βαθμούς ο ΠΑΟΚ πήρε τεράστια τονωτική ένεση αυτοπεποίθησης, ενίσχυσε σημαντικότατα την ψυχολογία του και συνεχίζει. Οσο να ‘ναι, έχει κι αυτό τη σημασία του, αν αναλογιστεί κανείς πως σήμερα στο προπονητικό κέντρο της Εθνικής Λευκορωσίας θα προπονηθούν όσοι δεν αγωνίστηκαν ή είχαν περιορισμένο χρόνο συμμετοχής και θα πάει στον Κυριακάτικο, εντός έδρας αγώνα, πρωταθλήματος κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης με μια – μόνον – προπόνηση, την αυριανή.  

Αυτήν είναι κι η τελευταία του αγωνιστική υποχρέωση πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος, έχοντας σημαντικό χρόνο ν’ αποφορτιστεί, ν’ ανακτήσει δυνάμεις κι ενέργεια, να δουλέψει πάνω στις αδυναμίες του και να προετοιμαστεί καταλλήλως για τη συνέχεια, αρχής γενομένης για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη. Υπάρχει όμως αρκετός χρόνος μέχρι τότε … Καλή δύναμη, καλή συνέχεια …


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.